• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: MotoGP ΕΔ2
Ταχύτερος ο Jorge Martin
Νέα 16/09/2022 - 18:16

Ο Jorge Martin ήταν ο ταχύτερος της Παρασεκευής στα MotoGP με το 1:47.402 του να είναι αρκετό για να αφήσει τον Fabio Quartararo στην δεύτερη θέση. Ο Johann Zarco έβαλε και τις δύο μοτοσυκλέτες της Pramac στην πρώτη τριάδα, καθώς ο Marc Marquez απολαμβάνει μια επιτυχημένη Παρασκευή μετά την επιστροφή του – ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στην 8η θέση, 0,359 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Οι χρόνοι έπεσαν αμέσως σε σχέση με τις ΕΔ1, καθώς ο ταχύτερος του πρωινού της Παρασκευής Aleix Espargaro βρέθηκε από την πρώτη στην 11η θέση, με τον Marc Marquez να βρίσκεται για λίγο στην κορυφή, πριν ο Francesco Bagnaia ανέβει στην πρώτη θέση.

Στη συνέχεια, αφού βρέθηκε 4ος, ο Aleix Espargaro έπεσε για δεύτερη φορά την Παρασκευή. Ο αναβάτης της Aprilia έχασε το μπροστινό στην 14η στροφή και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά δεν ήταν η αρχή των ΕΔ2 που χρειαζόταν ο Espargaro. Στα μισά της απογευματινής περιόδου δοκιμών, ο Marc Marquez, όπως είδαμε στο Misano Test, χρησιμοποίησε το πολυσυζητημένο ψαλίδι της Kalex που δοκιμάζει το HRC, με τον Maverick Viñales να ανεβαίνει στην κορυφή.


Προχωρώντας στα τελευταία 10 λεπτά, οι τέσσερις κορυφαίοι αναβάτες – Viñales, Bagnaia, Quartararo και Luca Marini – χωρίζονταν κατά μόλις 0,051 δευτερόλεπτα. Αλλά τότε ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Ο Alex Rins έκανε 1:47.665 για να ανέβει στην πρώτη θέση, αλλά τόσο ο Quartararo όσο και ο Martin βελτίωσαν τον χρόνο του Rins, με τον Martin να προηγείται για 0,074 δευτερόλεπτα.

Ο Marc Marquez ξεκίνησε έναν γύρο με τρεις κόκκινους τομείς, ωστόσο ένα μικρό λάθος στην τελευταία στροφή δεν του επέτρεψε να περάσει στην πρώτη θέση (αλλά ανέβηκε πιο ψηλά μέσα στην δεκάδα), καθώς οι Zarco και Enea Bastianini βελτιώθηκαν στα τελευταία τους περάσματα.

Ο τελευταίος γύρος του Μπαστιανίνι στις ΕΔ2 είδε τον Ιταλό να διεκδικεί την τέταρτη θέση στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου, μία θέση μπροστά από τον Pecco Bagnaia. Ο νικητής του Aragon GP του 2021 συμβιβάστηκε με την πέμπτη θέση την πρώτη μέρα, μερικά δέκατα πίσω από τον Martin. Οι Rins και Viñales πηγαίνουν πήραν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα στα φύλλα χρόνου, με τον Marc Marquez σε μια πολύ εντυπωσιακή 8η θέση– και υπήρχε ένα αστραφτερό χαμόγελο στο πρόσωπό του όταν επέστρεψε στο γκαράζ της Repsol Honda. 

Ο Jack Miller και ο Marini κλείνουν την πρώτη δεκάδα, αλλά μια μεγάλη ιστορία της ημέρας είναι ο Aleix Espargaro – ένα από τα φαβορί πριν από τον αγώνα – που τερματίζει έξω από την δεκάδα μετά από δύο πτώσεις. Οι κρίσιμες ΕΔ3 βρίσκεται μπροστά για τον αστέρα της Aprilia στην επιδίωξή του για μια αυτόματη θέση στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Aragon: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Ολυμπιακό Στάδιο με Yamaha MT-09 SP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα