• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος
Θέλω να μην χάσω επαφή με την Honda και την εξέλιξή της
Νέα 10/08/2022 - 16:00

Δέκα εβδομάδες μετά την επέμβαση, ο Marc Marquez συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο καθώς η κατάστασή του βελτιώνεται. Μετά από αρκετές εβδομάδες ξεκούρασης και ελαφριάς φυσιοθεραπείας, η ρουτίνα του #93 αρχίζει να εντείνεται ξανά. Συχνά στο γυμναστήριο, ο Marquez εργάστηκε για να διατηρήσει τη συνολική του φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του και τώρα έχει αρχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση του δεξιου βραχίονα. Σε στενή συνεργασία με την ομάδα γιατρών, φυσιοθεραπευτών και συμβούλων του, η όλη διαδικασία παρακολουθείται και χειρίζεται προσεκτικά.

Το τρέχον πρόγραμμα προπόνησής του επικεντρώνεται στο τρέξιμο, την κολύμβηση και την προπόνηση με αντιστάσεις στο γυμναστήριο με ελαστικά. Κάθε εβδομάδα προστίθεται σιγά σιγά βάρος και αντίσταση για να αυξηθεί η δύναμη χωρίς να φορτίζεται υπερβολικά το σώμα.

"Βήμα βήμα αισθάνομαι καλύτερα και το οστό θεραπεύεται με καλό τρόπο, που είναι τα καλύτερα νέα από όλα", ανέφερε ο Marquez. "Είμαστε ακόμα σε κατάσταση αποκατάστασης. Δουλεύω πολύ σκληρά για να προσπαθήσω να είμαι έτοιμος. Τέλη Αυγούστου θα κάνω άλλον έναν ιατρικό έλεγχο, από εκεί μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα με την αποκατάσταση και πραγματικά να αρχίσουμε να πιέζουμε και να χτίζουμε μύες. Μερικές μέρες είναι καλύτερες από άλλες, αλλά όλα αυτά είναι μέρος του ταξιδιού. Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν θέλω να πω πολλά για την ώρα, μέχρι να κάνουμε αυτόν τον έλεγχο – δεν είναι η ώρα να πιέσουμε πάρα πολύ. Περίμενα πολύ καιρό για τέτοιου είδους συναισθήματα".

"Ήταν μια μάχη, δεν είναι δύο μέρες ή δύο μήνες που παλεύω, είναι δύο χρόνια", συνέχισε. "Κέρδισα μερικούς αγώνες πέρυσι, αλλά δυσκολεύτηκα πολύ. Στη Jerez συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ήταν δύσκολο και είναι δύσκολο τώρα ψυχικά – όχι επειδή δεν αγωνίζομαι, αλλά επειδή έχεις πάντα αυτή την αμφιβολία για το χέρι. Δεν μπορώ να κάνω άλλη επέμβαση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα είναι καλό, αλλά αυτές οι σκέψεις είναι πάντα εκεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου".

Ο Marquez δεν δίνει μόνο προσοχή στην εξέλιξη του σώματός του, αλλά παραμένει βαθιά εμπλεκόμενος με την εξέλιξη της Honda RC213V. Καθώς ο Stefan Bradl συνεχίζει να συνδυάζει τα δοκιμαστικά του καθήκοντα με την αντικατάσταση του #93, ο Marquez ήταν σε συνεχή επαφή με τον Γερμανό για να κατανοήσει πλήρως την τρέχουσα μοτοσυκλέτα και την εξέλιξή της.

"Η Honda βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Μιλάω πολύ με την ομάδα μου και προσπαθώ να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα του 2022, την κατάσταση και τι συμβαίνει. Γι' αυτό θα πάω στην Αυστρία, για να μιλήσω σε όλους και να συναντηθώ με το προσωπικό του HRC από την Ιαπωνία για να εργαστώ για το μέλλον. Δουλεύουμε όλοι μαζί, κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί και θα επιστρέψουμε μαζί. Μιλάω πολύ και με τον Stefan Bradl, εμείς και ο Santi δουλεύουμε μαζί και δοκιμάζουμε πράγματα – και οι δύο ξέρουν πώς οδηγώ. Είπα στο Mugello ότι θα είμαι στο σπίτι, αλλά θέλω να μείνω σε επαφή. Με την προηγούμενη επέμβαση αποσυνδέθηκα πάρα πολύ και θέλω να συμμετάσχω έτσι ώστε όταν επιστρέψω να τα έχω όλα φρέσκα".

Ο Marquez θα παρευρεθεί στο επόμενο Grand Prix στην Αυστρία για να επανασυνδεθεί με την Repsol Honda Team και να αρχίσει να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Είχα πάει πιο γρήγορα σε αυτή τη στροφή στις δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

4ος ο Παναγιώτης Κολλάρος στη βαθμολογία του Trofeo Prime Pieghe

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα