• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
4ος ο Παναγιώτης Κολλάρος στη βαθμολογία του Trofeo Prime Pieghe
Νέα 10/08/2022 - 13:39

Ο 11χρονος Πάνος Κολλάρος αγωνίστηκε στην Ιταλία στην πίστα της Pomposa, για τον 3ο Γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV Junior και την κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με Ohvale 110cc. Είναι μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσυκλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους, όπου ο οδηγός καλείται να κάνει τη διαφορά! 

Ο Έλληνας αναβάτης είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το Πρωτάθλημα με δύο νίκες στον 1ο Γύρο και έφτασε στην Pomposa διεκδικώντας τον Τίτλο, από τους Ιταλούς συναθλητές του, οι οποίοι βέβαια με τις διακοπές των σχολείων είχαν πολύ περισσότερες ώρες προπόνησης σε πολλές πίστες της Ιταλίας. 

Ένα πρόβλημα προέκυψε την Πέμπτη το βράδυ στη μεταφορά όλου του εξοπλισμού του Trofeo, που τελικά έφτασε στην πίστα το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα οι δοκιμές που περίμενε με αγωνία ο Πάνος, να περιοριστούν σε ένα δεκάλεπτο.

Το Σαββάτο και στις 4 δοκιμές (2 Ελεύθερες και 2 Κατατακτήριες) βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του και πήρε τελικά την 5η θέση στο σχηματισμό εκκίνησης. 

Την Κυριακή στο Ζέσταμα έδειξε την ταχύτητά του για άλλη μια φορά, με τον 2ο ταχύτερο γύρο και έτσι έφτασε στην εκκίνηση του 1ου Αγώνα με προσδοκίες για κάτι καλό. Στον πρώτο γύρο του Αγώνα πίεσε πολύ για να είναι κοντά στους δύο πρώτους και δεν κατάφερε να αποφύγει έναν συναθλητή του που έπεσε μπροστά του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά από πτώση και ελαφρύ κτύπημα στα πλευρά. 

Στον 2ο Αγώνα της ημέρας, πάλεψε με τον πόνο και έδωσε μάχη με τρεις αναβάτες για την 3η θέση, τερματίζοντας τελικά στη 5η, μισό δευτερόλεπτο από τη θέση βάθρου. Μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο του χρόνο στο διήμερο, που ήταν και ο 3ος ταχύτερος γύρος του Αγώνα.

Με τον πατέρα του λίγο πριν την εκκίνηση
Με τον πατέρα του λίγο πριν την εκκίνηση

Νικητής ήταν ο Samuele Di Maria, o οποίος είναι ο μόνος οδηγός μαζί με τον Έλληνα που έχουν από δύο νίκες στο θεσμό, μάλιστα ο Κολλάρος έχει και ένα ακόμη βάθρο. Δεύτερος τερμάτισε ο Jacopo Milanesio και τρίτος ο Mattia Campalini, που κέρδισε και τον Τίτλο του Πρωταθλητή, με μια νίκη, 2 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις και συνολικά 113 βαθμούς.

Ο Πάνος Κολλάρος πήρε την 4η θέση της βαθμολογίας με 87 βαθμούς, έναντι 89 του Ricardo Scisciani, μια θέση που θα έπαιρνε άνετα αν απλά τερμάτιζε τον 1ο Αγώνα της ημέρας.

Ο μαθητής της Yamaha Junior Academy Riding School έδειξε όμως εξαιρετικά στοιχεία στο Trofeo Prime Pieghe και μάλιστα έχει πάρει την πρόκριση για μια Έκτακτη Συμμετοχή (Wild Card) στην κατηγορία Ohvale 110 του Πρωταθλήματος CIV Junior.

ΠΑΝΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ – 4ος Trofeo Prime Pieghe

“Για μένα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία γιατί γνώρισα ένα αγωνιστικό επίπεδο που δεν το φανταζόμουν. Έκανα πολλούς φίλους και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για όλο αυτό και τα 3 βάθρα και θέλω να έρθει η συνέχεια. Πρέπει να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον προπονητή μου, που ειδικά στον τελευταίο Αγώνα ανέχτηκαν όλα όσα ζητούσα μέχρι και λίγο πριν την εκκίνηση. Θα ετοιμαστώ τώρα για τη νέα εμπειρία του Τελικού του CIV”.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΟΥΝΤΡΑΣ – Προπονητής

“Ο Πάνος έδειξε έντονη συναισθηματική αντοχή, γιατί η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε θα ήταν έντονη ακόμη και για έναν φτασμένο αναβάτη. Απέδειξε ότι έχει την ταχύτητα και ότι μαθαίνει εύκολα τις πίστες, με συνεχή βελτίωση από τη στιγμή που μπαίνει στις Δοκιμές, μέχρι και τον Αγώνα. Το Σάββατο είχε τα γενέθλιά του και είναι ένα λιοντάρι που βαδίζει το μονοπάτι του. Δεν ψάχνει για δικαιολογίες και το παλεύει σε μια πρωτόγνωρη και υψηλού επιπέδου δοκιμασία, στην οποία έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Ελπίζω να συνεχίσει σε αυτόν το δύσκολο δρόμο που επέλεξε ο ίδιος και η οικογένειά του”. 

 

 

Χορηγοί της προσπάθειας:

Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

TGS Parts

RT-Safe

 

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Δεν ξέρω αν στην Honda γνωρίζουν τι συμβαίνει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα