• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Είμαι πολύ χαρούμενος
Αύριο θέλω να πιέσω σκληρά από την αρχή
Νέα 06/08/2022 - 21:38
Ο Maverick Viñales τα κατάφερε, έκανε δική του την Aprilia RS-GP και τελικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της ιταλικής μοτοσυκλέτας. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τον χωρισμό του με τη Yamaha και την πρώτη επαφή του στο Misano με τη μοτοσυκλέτα της Noale, αλλά σε όλο αυτό το διάστημα ο Maverick δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ακόμα και όταν τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του είναι η δεύτερη θέση σήμερα στις κατατακτήριες στο Silverstone, κάτι που υποδηλώνει έναν άλλο αγώνα ως πρωταγωνιστή όπως αυτός του Assen.
 
Ένα θεμελιώδες αποτέλεσμα, γιατί δείχνει ότι οι επιδόσεις του Sachsenring πρώτα και μετά του Assen δεν ήταν αποτέλεσμα μεμονωμένων περιπτώσεων, αλλά μάλλον μιας πραγματικής και συγκεκριμένης ανάπτυξης που τελικά πρόκειται να αποδώσει καρπούς, φέρνοντας τον Vinales πίσω στο να παλέυει για τις θέσεις που ξέραμε ότι μπορεί να φτάσει.
 
"Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έχουμε κάνει, όλα έρχονται φυσικά στη μοτοσυκλέτα", σχολίασε ο Maverick. "Οι κατατακτήριες πήγαν καλά, είχα την ευκαιρία να πιέσω σκληρά γιατί νιώθω πολύ άνετα τώρα στη μοτοσυκλέτα και μπορώ επιτέλους να πιέσω στο όριο. Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο, αύριο είναι μέρα αγώνα και νιώθω προετοιμασμένος. Στην Aprilia θέλουμε να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις και αύριο έχω την ευκαιρία να το κάνω. Θα προσπαθήσω χωρίς αμφιβολία, θα πιέσω από την πρώτη στιγμή".
 
Το Silverstone είναι η πίστα όπου ο Maverick πήρε την πρώτη του νίκη στα MotoGP. Θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο να πάρει εδώ την πρώτη του νίκη με την Aprilia. 
 
"Θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να βρίσκομαι ήδη στο βάθρο στο Assen ήταν σαν ένα όνειρο, αλλά για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο πρέπει πάντα να δουλεύουμε σκληρά και το κάνουμε. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, στον αγώνα του Aleix για τον τίτλο και επίσης στην πιθανότητα να κερδίσω αγώνες φέτος. Είμαι χαρούμενος, θέλω να πιέσω πολύ σκληρά αύριο".
 
Ο Viñales εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Aleix, όπως και τον θαυμασμό του για την σημερινή επιστροφή του μετά την πτώση. Ανέφερε επίσης ότι θα τον βοηθούσε, αν η κατάσταση έφτανε εκεί. 
 
"Το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τον Aleix είναι να μείνω μπροστά. Δεν έχουμε μιλήσει για τίποτα. Είναι θέμα κατανόησης αν θα βρεθώ σε θέση να βοηθήσω τον Aleix, αλλά τώρα το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να προσπαθήσω να κερδίσω αγώνες, να μείνω μπροστά από όλους και να πιέζω σκληρά. Στα MotoGP οι πρώτοι γύροι αποφασίζουν τον αγώνα και θέλω να είμαι εκεί. Φυσικά αν έχω την ευκαιρία να τον βοηθήσω, θα το κάνω. Αλλά είμαι επίσης πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά μου σε αυτούς τους αγώνες και γίνομαι όλο και πιο γρήγορος".
 
Αν και φαίνεται ότι πλέον ο Maverick εχει φέρει την RS-GP στα μέτρα του, ο Ισπανός θεωρεί ότι χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά. 
 
"Νομίζω ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της σχέσης. Μερικά πράγματα μπορούν ακόμα να βελτιωθούν, υπάρχουν πράγματα στη μοτοσυκλέτα που θα πρέπει να ταιριάζουν στο στυλ μου λίγο καλύτερα. Στο τέλος είναι πάντα ένας συμβιβασμός μεταξύ μας, αλλά βήμα-βήμα τα πράγματα έρχονται. Το σημαντικό είναι ότι νιώθω καλύτερα κάθε φορά που ανεβαίνω στη μοτοσυκλέτα, το Σαββατοκύριακο τα συναισθήματα βελτιώνονται πολύ από Παρασκευή έως Σάββατο. Νιώθω ότι είμαι πιο δυνατός από το Assen, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Πρέπει να συνηθίσω τη μοτοσυκλέτα, δεν έχω φτάσει ακόμα το όριο της. Σήμερα ήταν ωραίο να τα συνδυάσω όλα μαζί, μπόρεσα να οδηγήσω με ακρίβεια. Με την Aprilia δουλέψαμε καλά αυτό Σαββατοκύριακο και αύριο θα παλέψουμε για αυτό, είμαι πεπεισμένος. Έχω καλό ρυθμό, παρόμοιο με αυτόν του Zarco. Αύριο ξεκινάω μπροστά και θα τα δώσω όλα!".
 
"Θα ήθελα να βελτιώσω την επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας και γενικά προσπαθώ να βρίσκω όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στο τέλος αυτό έρχεται μόνο μετά από πολύ καιρό, πολλούς γύρους και πολλούς αγώνες. Νιώθω ότι τα Σαββατοκύριακα γίνονται πιο εύκολα γιατί καταλαβαίνω όλο και περισσότερο τη μοτοσυκλέτα ήδη από την Παρασκευή, οπότε ξεκινάω το Σαββατοκύριακο με διαφορετικό τρόπο, έτοιμος και δυναμικά. Αυτό κάνει τη δουλειά πιο εύκολη για όλη την ομάδα και προφανώς για μένα".

Επόμενο άρθρο »

Zarco: To να είμαι τόσο γρήγορος σε αυτή την ιστορική πίστα με κάνει περήφανο

« Προηγούμενο άρθρο

O Aleix Espargaro θα αποφασίσει αύριο αν θα αγωνιστεί ή όχι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα