• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που θα μπορούσα να κάνω
Στην μάχη για την pole position
Νέα 06/08/2022 - 19:53

Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, θα παραταχθεί στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης την Κυριακή, πίσω από τους Johann Zarco, Maverick Viñales και Jack Miller.

Αλλά ο Quartararo λέει ότι ήταν "ήδη στο όριο" και δεν θα μπορούσε να έχει βελτιώσει τον καλύτερο χρόνο του  (1:57.938). Ωστόσο, ο Γάλλος είναι πεπεισμένος ότι παρά την ποινή μεγάλου γύρου που έχει να εκτίσει, ο «κορυφαίος» ρυθμός και η βελτιωμένη συνέπεια της Yamaha θα του επιτρέψουν να παλέψει για τη νίκη.

Ερωτηθείς λοιπόν εάν η εκκίνηση στην τέταρτη θέση περιπλέκει τον αγώνα του, είπε: "Λοιπόν, είναι αυτό που είναι. Θέλω να πω, έκανα έναν από τους καλύτερους γύρους κατατακτήριων φέτος, νιώθω ότι δεν είχα τίποτα περισσότερο (να δώσω)".

"Θέλουμε να δώσουμε περισσότερα μερικές φορές, αλλά είμαστε ήδη στο όριο. Νιώθω χαρούμενος για τον ρυθμό μου και στις ΕΔ4, εντάξει με την πτώση του Aleix και του Nakagami, δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τον γύρο λόγω της κίτρινης σημαίας, αλλά νομίζω ότι όλοι οι γύροι μας ήταν στο 1:59 και αυτό είναι κάτι πραγματικά θετικό".

"Η πίστα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι και η συνέπειά μας επίσης είναι πολύ καλύτερη. Ο Johann έχει πολύ δυνατό ρυθμό, νομίζω ότι είναι ο πιο γρήγορος. Αλλά νομίζω ότι ο ρυθμός μας είναι αρκετός για να παλέψουμε για τη νίκη. ΟΚ, έχουμε την ποινή μεγάλου γύρου, δεν ξέρουμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε, αλλά τουλάχιστον ο ρυθμός μας είναι κορυφαίος".

 

Ο Quartararo πέρασε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κάνοντας εξάσκηση στην ποινή μεγάλου γύρου, αλλά ο Espargaro ένιωσε ότι η ποινή στο Silverstone ήταν "ένα αστείο", καθώς ο χρόνος που έχανε ο Γάλλος ήταν μόνο περίπου οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο.

Αφού έκανε μια περιπαικτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα σχόλια του Espargaro το βράδυ της Παρασκευής, ρωτώντας σε μια ιστορία στο Instagram πόσους γύρους θα ήθελε ο αναβάτης της Aprilia να κάνει ο Quartararo, είπε το Σάββατο μετά τις κατατακτήριες ότι η απώλεια χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύουν οι άλλοι.

"Υπολογίζουμε, φυσικά", είπε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε για την απώλεια χρόνου λόγω της ποινής. "Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χάνουμε μόνο 0,8 δευτερόλεπτα, αλλά χάνουμε πολύ περισσότερα".

"Λοιπόν, στο τέλος, είναι κάτι που προτιμώ να κάνω λίγο πιο αργά (το πέρασμα από την περιοχή της ποινής) και να μην ρισκάρω από το να θέτω τον εαυτό μου στο όριο, να διακινδυνεύσω μια πτώση ή να ρισκάρω να κάνω άλλο ένα πέρασμα (σε περίπτωση που το πρώτο δεν γίνει σωστά). Δεν είναι το ένα δέκατο ή τα δύο δέκατα που θα αλλάξουν τη ζωή μου σε 20 γύρους".

Επόμενο άρθρο »

O Aleix Espargaro θα αποφασίσει αύριο αν θα αγωνιστεί ή όχι

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα