• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΚΑΤ
Pole position με νέο ρεκόρ για τον Johann Zarco
Νέα 06/08/2022 - 18:22

Ο Johann Zarco θα ξεκινήσει από την pole position στο Monster Energy British Grand Prix, αφού σημείωσε ένα νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Silverstone. Ένα υπέροχο 1:57.767 είδε τον Γάλλο να αφήνει στην δεύτερη θέση τον Maverick Viñales για 0,098 δευτερόλεπτα καθώς ο Jack Miller ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνσης. Και μετά από μια τεράστια πτώση στις ΕΔ4, ο Aleix Espargaro πήρε μια ηρωική 6η θέση και τερμάτισε μόλις 0,199 δευτερόλεπτα μακριά από την pole – εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τον Ισπανό της Aprilia. 


Στις ΚΑΤ1 τη μάχη ξεκίνησε νωρίς, με τον Alex Marquez να πέφτει στο Vale σικέιν. Ο Enea Bastianini  ανέβηκε στην πρώτη θέση και βελτιώθηκε στον τελευταίο του γύρο για να σταθεροποιηθεί στην πρώτη θέση, καθώς ο Marco Bezzecchi άρπαξε την δεύτερη θέση από τον Brad Binder στον τελευταίο του γύρο και συνόδευσε τον συμπατριώτη του στις ΚΑΤ2.

Μετά από ένα σκληρό highside στην 12η στροφή των ΕΔ4, ένας μελανιασμένος Aleix Espargaro επέστρεψε στην πίστα αφού οι ιατρικοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε υποστεί κατάγματα. Εν τω μεταξύ, ο Martin έθεσε τον πρώιμο ρυθμό, ξεπερνώντας τον Zarco για λιγότερο από ένα δέκατο μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους– το 1:58.377 ήταν ο χρόνος που έπρεπε να ξεπεράσουν οι υπόλοιποι. 

Ο Quartararo έπειτα κατέβασε τον χρόνο κατά 0,118 δευτερόλεπτα καθώς ο Miller ανέβηκε στην δεύτερη θέση, μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο. Η πρώτη προσπάθεια του Espargaro ήταν 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον ρυθμό του Quartararo, αλλά αυτό ήταν απλώς μια διερευνητική διαδρομή για να δει πώς ένιωθε. Τοποθετήθηκαν νέα ελαστικά και ο Aleix ήταν και πάλι στην πίστα, για να δει πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει στη σχάρα εκκίνησης– και μόνο που ήταν εκεί έξω ήταν αρκετά εντυπωσιακό.

Ο Viñales που ανέβηκε προσωρινά στην τρίτη θέση, στα τελευταία πέντε λεπτά της περιόδου δοκιμών, ο Martin και ο Zarco είχαν πέσει στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τον Alex Rins να είναι έκτος μπροστά από τον Francesco Bagnaia.


Η προσοχή στράφηκε στη συνέχεια στον Aleix Espargaro. Με τρεις κόκκινους δείκτες, ο Aleix Espargaro πέρασε την γραμμή του τερματισμού κάνοντας χρόνο 1:57.966 – νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου . Μια εκπληκτική προσπάθεια, αλλά δεν επρόκειτο να είναι αρκετή για την pole position. Ο Quartararo επέστρεψε για λίγο στην ρώτη θέση πριν ο Miller κατεβάσει και άλλο τον χρόνο. Ωστόσο, ο εκπληκτικός γύρος του Zarco έβαλε τον Γάλλο στην κορυφή και η τελευταία προσπάθεια του Bagnaia δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει και ο Ιταλός συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Espargaro. 

Ο τελευταίος αναβάτης που διέσχισε τη γραμμή ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο ήταν ο Viñales. Το 1:57.865 του Top Gun ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στη δεύτερη θέση, χαρίζοντας στον Ισπανό το καλύτερο του αποτέλεσμα κατατακτήριων με την Aprilia και την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη σειρά μετά την pole position στο Ολλανδικό ΤΤ του 2021.


Στο τέλος όμως, ήταν ο Zarco που πήρε την δεύτερη του pole position για φέτος, με τους Viñales και Miller να στήνονται δίπλα του. Ο Quartararo θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση και θα πρέπει να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου, καθώς τρεις κύριοι διεκδικητές του τίτλου παρατάσσονται στη δεύτερη σειρά. Ο Bagnaia ξεκινάει στην πέμπτη θέση, ο Aleix Espargaro στην έκτη. 

Αφού πέρασε από τις ΚΑΤ1, ο Bezzecchi ξεκινά έβδομος μπροστά από τον Bastianini – και οι δύο αναβάτες της Ducati ήταν πιο γρήγοροι από το παλιό ρεκόρ γύρου του Marc Marquez στο Silverstone. Αυτό ακριβώς είναι το πόσο ανταγωνιστικό είναι το MotoGP το 2022.

Ο Martin πρέπει να συμβιβαστεί με την ένατη θέση, παρόλο που απέχει λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από την pole position, καθώς οι Luca Marini, Alex Rins και Joan Mir ολοκληρώνουν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης. 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα