• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Moto3 KAT
Παρθενική pole position για τον Diogo Moreira!
Νέα 06/08/2022 - 16:06

Ο Diogo Moreira πήρε την παρθενική του pole position κατά τις ΚΑΤ2 της Moto3 στο Silverstone. Ήταν επίσης η παρθενική pole position για την MT Helmets - MSI, και ο Ryusei Yamanaka έδωσε μάλιστα στη νέα ομάδα ένα διπλό αποτέλεσμα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς ήταν ο τρίτος ταχύτερος. Ο Izan Guevara, ο οποίος ήταν 0,068 δευτερόλεπτα πίσω από τον Moreira, θα βρεθεί ανάμεσά τους στην πρώτη σειρά της εκκίνσης, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Sergio Garcia, να πρέπει να ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση. Ο Diogo Moreira γίνεται ο πρώτος Βραζιλιάνος που παίρνει pole position στην μικρή κατηγορία και ο πρώτος Βραζιλιάνος που παίρνει pole position σε οποιαδήποτε κατηγορία μετά τον Alex Barros το 2005.

Ο Moreira σημείωσε το 2:10.951 νωρίς στις ΚΑΤ2 – για την ακρίβεια στον αρχικό του γρήγορο γύρο. Στη συνέχεια, ο Izan Guevara έφτασε στη δεύτερη θέση με λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν, σημειώνοντας 2:11.019. Με ένα λεπτό να απομένει, ο Yamanaka τοποθετήθηκε πίσω από τις δύο Leopard Honda και χάρη σε αυτό το slip stream έκανε χρόνο 2:11.029, κάτι που τον έφερε στην τρίτη θέση και ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Riccardo Rossi είχε φτάσει στην κορυφή των ΚΑΤ1 και θα διεκδικούσε την τέταρτη θέση κάνοντας 2:11.059 νωρίς κατά τις ΚΑΤ2, μπροστά από τον Stefano Nepa με χρόνο 2:11.131 και τον Deniz Öncü (2:11.180). Το δίδυμο των Leopard, Dennis Foggia και Tatsuki Suzuki, είναι επικεφαλής της 3ης σειράς της εκκίνησης, στην οποία θα ενταχθεί μαζί τους ο Ayumu Sasaki, ενώ ο John McPhee ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα.

Ο Garcia ήρθε από τις ΚΑΤ1 και θα ξεκινήσει 11ος με 2:11.570, 0,619 δευτερόλεπτα πίσω από τον Moreira με τον Daniel Holgado να παίρνει τη 12η θέση. Πίσω τους στο grid θα είναι ο Andrea Migno, ο Kaito Toba, ο Xavier Artigas, ο Lorenzo Fellon, ο Taiyo Furusato (προερχόμενος από τις ΚΑΤ1) και ο Ivan Ortola. 


Ο Jaume Masia, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να βρεθεί στις 4 πρώτες θέσεις των ΚΑΤ1 και θα αναγκαστεί να ξεκινήσει αύριο από την 21η θέση, σε άλλο ένα δύσκολο Σάββατο για τον αναβάτη του Aki Ajo. Το ίδιο συνέβη και στον David Munoz, ο οποίος θα ξεκινήσει αύριο από την 19η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα