• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Aleix Espargaro με τους 4 πρώτους μέσα στο ίδιο δέκατο!
Νέα 06/08/2022 - 14:04

Ο Aleix Espargaro περνάει απευθείας στις ΚΑΤ2 του βρετανικού Grand Prix στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων, αφού έκανε τον εκπληκτικό χρόνο του 1:58.254 στις ΕΔ3, με την διαφορά στην κορυφή να μην μπορούσε να είναι μικρότερη. Ο Jorge Martin και ο Jack Miller βρίσκονται στην πρώτη τριάδα, μόλις 0,028 δευτερόλεπτα και 0,078 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό αντίστοιχα.


Ο Raul Fernandez και ο Takaaki Nakagami ήταν οι μόνοι αναβάτες που βελτίωσαν τις προσπάθειές τους από την Παρασκευή στα πρώτα 25 λεπτά των ΕΔ3, αλλά μπαίνοντας στα τελευταία 20 λεπτά, τοποθετήθηκαν μαλακά πίσω ελαστικά – και οι επιθέσεις των αναβατών ξεκίνησαν. 

Το δίδυμο της Aprilia των Aleix Espargaro και Maverick Viñales ήταν οι πρώτοι που έριξαν τους χρόνους. Οι Ισπανοί αντάλλαξαν τους ταχύτερους γύρους τους με 15 λεπτά για τη λήξη, με τον Viñales να καταλήγει 0,096 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Espargaro. Αλλά στον δεύτερο γρήγορο γύρο  του, ο Espargaro έκανε ένα εντυπωσιακό 1:58.254 για να μετακινηθεί 0.345 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Viñales. Ο Miller, ακολουθώντας τον Fabio Quartararo, μείωσε το πλεονέκτημα του Espargaro στα 0,078 δευτερόλεπτα για να περάσει στην δεύτερη θέση, ενώ ο Quartararo βρέθηκε στην τέταρτη θέση αφού βελτίωσε τον καλύτερο χρόνο του.


Αφού βρέθηκε εκτός δεκάδας την Παρασκευή, ο Francesco Bagnaia ανέβηκε στην έβδομη θέση με 10 λεπτά να απομένουν, προτού ο Johann Zarco ανέβει στην τρίτη θέση ένα δέκατο μακριά από τον Espargaro. Ο Pecco, μετά από μερικές χειρονομίες που ανταλλάχθηκαν με τον Aleix Espargaro, αφού ο αναβάτης της Ducati αναγκάστηκε να διακόψει έναν γρήγορο γύρο, ξεκίνησε την επόμενη προσπάθειά του και ανέβηκε στην έκτη θέση. Στη συνέχεια, ο Zarco έπεσε στην 13η στροφή, από υπερβολική κλίση, ενώ βρισκόταν σε έναν γύρο που δυνητικά θα έσπαγε το απόλυτο ρεκόρ, αλλά ο Γάλλος ήταν με ασφάλεια μέσα στην πρώτη 10άδα.


Ο γύρος του Martin προς το τέλος τον ανέβασε στη δεύτερη θέση, με τους 4 πρώτους αναβάτες να χωρίζονται για λιγότερο από ένα δέκατο του δευερολέπτου. Ο Quartararo συμβιβάστηκε με την έκτη θέση, με τον Pecco πίσω του για μόλις 0,006 δευτερόλεπτα. Οι Joan Mir, Luca Marini και Alex Rins συμπλήρωσαν την δεκάδα και παιρνάνε αυτόματα στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα