• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΕΔ2
O Fabio Quartararo ανεβαίνει στην κορυφή
Νέα 05/08/2022 - 18:10

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, βρίσκεται στην κορυφή της Παρασκευής στο Monster Energy British Grand Prix, αφού σημείωσε 1:58.946 στις ΕΔ2. Ο Γάλλος κέρδισε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 ,Joan Mir, με 0,154 δευτερόλεπτα διαφορά με τον Maverick Viñales να κλείνει την πρώτη τριάδα.

Μετά από ένα ζευγάρι Ducati που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στις ΕΔ1, σύντομα ήταν οι Aprilia που κάθονταν στην κορυφή, καθώς ο Aleix Espargaro και ο Maverick Viñales, σημείωσαν 1:59.681 και 1:59.737 αντίστοιχα, με τους Quartararo και  Rins να μπαίνουν και αυτοί στο 1:59 στα αρχικά στάδια.

Ο Rins ήταν τότε ο πρώτος αναβάτης που χρησιμοποίησε το μαλακό ελαστικό. Ο εναρκτήριος γύρος του τον είδε να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση για 0,330 δευτερόλεπτα και ο δεύτερος γύρος του ήταν 1:59,246 – η διαφορά από τον Aleix Espargaro επεκτεινόταν στα 0,435 δευτερόλεπτα. Και με πέντε λεπτά να απομένον, οι τελικές επιθέσεις ξεκίνησαν. 

Ο Mir εκτοξεύτηκε στην δεύτερη θέση, πριν ο Aleix Espargaro μειώσει τη διαφορά του Rins στα 0,180 δευτερόλεπτα. Ο Mir, στον δεύτερο γύρο με μαλακό ελαστικό, πέρασε πρώτος για να κάνει το 1-2 για την Suzuki με δύο λεπτά να απομένουν. Αλλά αμέσως μετά, ο Quartararo έθεσε τον ρυθμό, αφού σημείωσε το πρώτο 1:58 του Σαββατοκύριακου.

Και έτσι έμειναν τα πράγματα, όσον αφορά τους δύο πρώτους. Ο Viñales πήρε την τρίτη θέση στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και ένας άλλος αναβάτης που βελτιώθηκε στην τελευταία του έξοδο ήταν ο ταχύτερος των ΕΔ1, Johann Zarco. Ο Γάλλος – που έπεσε στην έβδομη στροφή το πρωί – τερμάτισε τέταρτος, 0,188 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπατριώτη του Quartararo, ενώ ο Aleix Espargaro έπρεπε να συμβιβαστεί με την πέμπτη θέση την Παρασκευή.


Ο Miguel Oliveira χρησιμοποιούσε την εκτεταμένη εξάτμιση της KTM και από έξω φαίνεται να λειτουργεί καλά. Ο Πορτογάλος τελείωσε τη μέρα στην έκτη θέση, μόλις μερικά δέκατα μακριά από την πρώτη θέση, καθώς ο Rins τελικά κύλησε μέχρι την έβδομη θέση. Ο Enea Bastianini, ο Jack Miller – ο οποίος έπεσε στην έβδομη στροφή κατά την διάρκεια των ΕΔ2 – και ο Marco Bezzecchi καταλαμβάνουν τις τελευταίες, προσωρινές θέσεις που οδηγούν απευθείας στις ΚΑΤ2.

Αυτό σημαίνει ότι ο Francesco Bagnaia, παρά το γεγονός ότι ήταν ο δεύτερος ταχύτερος κατά τις ΕΔ1, έχει δουλειά να κάνει αύριο το πρωί για να προσπαθήσει να κερδίσει την αυτόματη πρόκριση στις ΚΑΤ2, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα