• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γράμμα του Marc Marquez προς τους οπαδούς του
"Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό όπως τα τελευταία 10 χρόνια"
Νέα 28/06/2022 - 18:46

O Marc Marquez απέστειλε ένα γράμμα στους οπαδούς του, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει μετά την χειρούργική επέμβαση που έγινε στο αριστερό του χέρι και αναλύει τους τελευταίους 9 μήνες και την τωρινή του κατάσταση. Παρακάτω ολόκληρο το γράμμα:

"Έχω λάβει πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης από εσάς, τους θαυμαστές, και τα εκτιμώ, ειδικά σε τέτοιες στιγμές. Θέλω να σας ενημερώσω πώς τα πάω με την ανάρρωσή μου.

Η ιδέα ότι ίσως χρειαζόταν να κάνω άλλη μια επέμβαση υπήρχε από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Ελέγχαμε περιοδικά το χέρι μου, για να δούμε την εξέλιξη του κατάγματος μετά το τρίτο χειρουργείο. Όταν φτάσαμε πριν την σεζόν, ήθελα να πείσω τον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω, με μότο τη φράση «η δύναμη είναι στο μυαλό». Αλλά καθώς ξεκίνησε η σεζόν, συνειδητοποίησα ότι οι περιορισμοί ήταν πολύ μεγάλοι. Η ιδέα μου ήταν να αγωνιστώ όλη τη σεζόν – αφού το κόκκαλο δεν είχε εδραιωθεί εκατό τοις εκατό από την τρίτη επέμβαση –, αλλά γνωρίζοντας τους περιορισμούς μου και κρύβοντας την ενόχληση, για να αποφύγω τις καθημερινές ερωτήσεις. Μόνο οι πιο κοντινοί μου γνώριζαν την κατάσταση.

Η καθοριστική στιγμή ήρθε στο Γαλλικό GP, όταν όλα ήταν προετοιμασμένα για μια τρισδιάστατη αξονική τομογραφία. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε νέα επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες με εξέπληξε πολύ, λόγω του πώς είχαν προγραμματίσει την περίοδο πριν και μετά την επέμβαση. Είναι πολύ διαφορετικό από την Ισπανία. Η μετεγχειρητική περίοδος ήταν πολύ γρήγορη, πήρα αμέσως εξιτήριο, εξουσιοδοτήθηκα να πετάξω και μπόρεσα να επιστρέψω σπίτι. Η προετοιμασία, από την άλλη, ήταν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη και όλα είχαν γίνει αρκετά εκ των προτέρων.


Πριν την επέμβαση ήμουν σε πολύ καλή διάθεση, αλλά τις ώρες που ακολούθησαν ένιωθα χειρότερα, από την αναισθησία και από τον πόνο. Πέρασα άσχημα για δύο ή τρεις μέρες, αλλά επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που χειρουργήθηκε το χέρι μου και ήξερα ήδη πώς θα ένιωθα, ήξερα ότι ο πόνος ήταν φυσιολογικός και ότι θα υποχωρούσε αργότερα.

Τώρα νιώθω αρκετά καλά, γιατί δεν υπάρχει πόνος. Έχω ακόμα το χέρι μου ακινητοποιημένο και κάνω ελαφριές ασκήσεις παθητικής κινητικότητας. Αισθάνομαι κινητοποιημένος, γιατί το συναίσθημα είναι καλό, και είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την ανάρρωση μόλις μου το πουν οι γιατροί, για να δω αν το χέρι μου λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Το σημερινό μου συναίσθημα είναι ένα αίσθημα ελπίδας. Λόγω του τρόπου με τον οποίο οδηγούσα και αγωνιζόμουν, δεν έβλεπα τον εαυτό μου στη μοτοσυκλέτα για πολύ περισσότερο - ίσως άλλο ένα ή δύο χρόνια. Μετά την επέμβαση στο Ρότσεστερ, υπάρχει η ελπίδα ότι μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι χωρίς πόνο και να διασκεδάζω με τη μοτοσυκλέτα.

Περιμένω να γίνει ακτινογραφία την έκτη εβδομάδα. Ανάλογα με το πώς θα πάει το αποτέλεσμα αυτής της ακτινογραφίας, θα επιλέξουμε τον δρόμο για την αποκατάσταση. Μέχρι τότε, απολαμβάνω μερικές διακοπές, γιατί δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση 100 τοις εκατό ακόμα.

Αυτή τη στιγμή, αν και φαίνεται ότι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, προγραμματίζω καλά την κάθε μέρα. Σηκώνομαι νωρίς και πηγαίνω μιάμιση ώρα για περπάτημα. Στη συνέχεια, προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου απασχολημένο με κλήσεις με την ομάδα, με την οικογένειά μου ή με πράγματα γύρω από το σπίτι. Το απόγευμα αρχίζω να δουλεύω απαλά στο κάτω μέρος του σώματος και λίγο στο αριστερό μου χέρι.

Μερικές φορές σταματάω για να σκεφτώ τα κίνητρα και στην περίπτωσή μου, το μόνο συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι το δικό μου προέρχεται από το πάθος και τον ενθουσιασμό. Παραμένει το ίδιο όπως είναι για περισσότερα από δέκα χρόνια. Με ωθεί επίσης να σκέφτομαι τον στόχο, που είναι να διασκεδάζω και να αγωνίζομαι σε καλό επίπεδο, χωρίς να υποφέρω ή να πονάω.

Πρέπει να πω ότι δεν είμαι μόνος σε αυτόν τον δρόμο προς την ανάκαμψη. Με έχουν υποστηρίξει αναβάτες όπως ο Àlex Crivillé –που πέρασε κάτι παρόμοιο–, ο Alberto Puig – ο οποίος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έχω τις περισσότερες επαφές, γιατί είναι και ο Team Manager της Repsol Honda Team – και επίσης με τον Mick Doohan – γιατί είχε αρκετά σοβαρά τραύματα. Είναι οι άνθρωποι που με έχουν συμβουλέψει περισσότερο και τους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους.

Υπάρχει επίσης ένα σημείο αναφοράς στον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος ακόμα και όταν ο κόσμος νόμιζε ότι είχε τελειώσει κατάφερε να ξεπεράσει τον πόνο και να κερδίσει ξανά. Ήμουν μαζί του στο Masters 1000 της Μαδρίτης. Ξέρω όλα όσα έχει υποστεί και γι' αυτό είναι σημείο αναφοράς για μένα, γιατί αν και δεν είναι στα καλύτερά του, είναι ικανός να κερδίσει τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός. Θυμάμαι ότι σε μια συνέντευξη τύπου παραδέχτηκε ότι ο πόνος του άλλαξε τη διάθεση και το καταλαβαίνω.

Πριν σας αποχαιρετήσω, θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την υποστήριξη που λαμβάνω από όλους εσάς. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αγωνιστούμε ξανά και να περάσουμε καλά μαζί".

- ΜΜ93

Επόμενο άρθρο »

Τρεις νίκες σε μια ημέρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Η επίσημη θέση του Lin Jarvis και της ομάδας για την ποινή του Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα