• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη του Ayumu Sasaki!
Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, γεμάτο ανατροπές
Νέα 26/06/2022 - 13:08

Ο Ayumu Sasaki πήρε την παρθενική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε έναν ξέφρενο τερματισμό στον αγώνα της Moto3 στο Motul TT Assen. Ο «Crazy Boy» μετέτρεψε την pole position σε νίκη στα 51α γενέθλια του ιδιοκτήτη της ομάδας, Max Biaggi, αν και ήταν ένας θρίαμβος για τον οποίο έπρεπε να εργαστεί εξαιρετικά σκληρά. Ο Izan Guevara οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα 22 γύρων γύρω από το TT Circuit Assen και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος παρόλο που έφτασε πίσω μέχρι και την πέμπτη θέση στον τελευταίο γύρο, ενώ ο ομότσαυλός του, Sergio Garcia, κράτησε το προβάδισμά του στην βαθμολογία, κερδίζοντας τον Tatsuki Suzuki για την τελευταία θέση του βάθρου με μόλις 0,007 δευτερόλεπτα διαφορά.

Όταν έσβησαν τα φώτα, ήταν ο Suzuki που πέρασε στην κορυφή στην πρώτη στροφή, με τον Muñoz να φτάνει από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης στην δεύτερη θέση. Ο Sasaki, ο οποίος απέχει ακόμα πολύ από την πλήρη φυσική του κατάσταση μετά από μια άσχημη πτώση στις δοκιμές στο Ιταλικό Grand Prix του Μαΐου, επέστρεψε μπροστά πριν ο Suzuki διεκδικήσει ξανά το προβάδισμα στην Ramshoek. Οι Ιάπωνες αναβάτες ήταν πρώτος και δεύτερος στο τέλος του πρώτου γύρου, με τον Guevara να είναι τρίτος, εκεί δηλαδή που ξεκίνησε τον αγώνα. 


Ο Sasaki πέρασε ξανά τον Suzuki στην αρχή του 2ου γύρου, με τον αναβάτη της Leopard Honda να χάνει και άλλες θέσεις καθώς ο Guevara κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια, ο Ισπανός προκάλεσε τον Sasaki στην Ramshoek και ολοκλήρωσε το πέρασμα μέσω του Geert Timmer Chicane. Αυτή θα ήταν η αρχή μιας συνεχούς περιόδου στο προβάδισμα για τον Guevara, ο οποίος αυτή την φορά όμως δεν μπορούσε να ανοίξει την διαφορά όπως στους προηγούμενους δύο αγώνες. 


Ο Suzuki ανέβηκε στη δεύτερη θέση όταν πέρασε από την De Bult στον 3ο Γύρο, αλλά είχε πέσει ξανά στην πέμπτη θέση όταν ο Sasaki τον πέρασε στην Ramshoek, με τους Muñoz και Jaume Masia να τους ακολουθούν. Καθώς ο Guevara συνέχισε να προηγείται ακριβώς μπροστά μια άγρια ​​μάχη για τις επόμενες θέσεις, ο Suzuki επέστρεψε στην τρίτη θέση στους επόμενους γύρους και ήταν πάλι δεύτερος όταν πέρασε από την εσωτερική τον Sasaki στην Mandeveen στον 8ο γύρο. Με λίγο περισσότερο από ένα τρίτο του αγώνα να απομένει, είχε σχηματιστεί ένα γκρουπ πρωτοπόρων με τους Guevara, Suzuki, Sasaki, Muñoz, Masia και Dennis Foggia, ενώ ο Garcia ήταν λίγο πιο πίσω, στην έβδομη θέση.

Ο Foggia έπεσε στη 13η θέση στον 10ο γύρο όταν έλαβε ποινή για μεγάλο γύρο λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας στο Timmer Chicane, καθώς οι Ιάπωνες αναβάτες συνέχισαν να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια, ο Masia ανέβηκε στη δεύτερη θέση όταν πέρασε τον Sasaki στην Ramshoek στον 11ο γύρο, αν και ο 'Crazy Boy' του ανταπέδωσε την χάρη όταν βρέθηκαν δίπλα δίπλα στην κλειστή γωνία Strubben στον 12ο γύρο. Καθώς ο αγώνας τους συνεχιζόταν, ο McPhee και ο Xavier Artigas κατάφεραν να φτάσουν στο κορυφαίο γκρουπ και ο Muñoz ανέβηκε στην δεύτερη θέση. 


Ο Sasaki έπεσε για λίγο στην τέταρτη θέση, πίσω από τον McPhee, αλλά κατάφερε να ανέβει και πάλι. Περισσότερες προκλήσεις ήρθαν από τον McPhee και στη συνέχεια από τον Suzuki. Ο Foggia είχε επιστρέψει σταθερά στη μάχη, αλλά στον 18ο γύρο βγαίνοντας εκτός στην δεύτερη στροφή και προσπαθώντας να επανέλθει, πέρασε πάνω από τα ανυψωμένα κερμπ και έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να πέσει και έτσι να τελειώσει ο αγώνας του.


Στον 19ο γύρο, ο Masia ξεκίνησε μια επίθεση για την δεύτερη θέση, αλλά ο Sasaki ήταν πέρασε και πάλι μπροστά στον 20ο γύρο και μετά, κάνοντας την επίθεσή του στον Guevara, πέρασε στην κορυφή του αγώνα. Ο Ιάπωνας αναβάτης απέκρουσε την απόπειρα επιστροφής του Guevara, ο οποίος όμως ξαναπέρασε μπροστά στην Ramshoek. Ωστόσο, ο Sasaki ανταπέδωσε την κίνηση ακριβώς έναν γύρο αργότερα, και ο Suzuki εκμεταλλέυτηκε την σύγχηση, παιρνόντας και αυτός τον Guevara, στο τελευταίο σικέιν. 

Ένας γύρος απέμενε και ο Sasaki προηγούταν των Foggia και Guevara, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν τις θέσεις τους από τον Masia και τον Muñoz μέχρι να φτάσουν στην De Strubben. Ο Sasaki έχασε το προβάδισμα από τον Suzuki στην Stekkenwal, αλλά το πήρε αμέσως πίσω στην De Bult, καθώς ο χάος ξεδιπλώθηκε πίσω του. Ο Muñoz προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική του Masia, αλλά έχασε το μπροστινό και έπεσε, συμπαρασύρωντας και τον Masia μαζί του, ενώ στην ίδια στροφή έπεσε και ο McPhee, φέρνοντας τον Guevara πάλι στην τρίτη θέση. 


Ο Sasaki βγήκε πρώτος από το τελευταίο σικέιν και έφτασε στην παρθενική του νίκη στην Moto3, την οποία πανυγήρισε έντονα, ο Guevara προσπέρασε στο τέλος τον Suzuki για την δεύτερη θέση, ενώ ο Garcia επωφελήθηκε στο μέγιστο από τις πτώσεις μπροστά του και πήρε την τρίτη θέση, περνώντας τον Suzuki στο τέλος, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό βάθρο για το πρωτάθλημα.. Πίσω από τον Suzuki βρέθηκε ο Artigas στην πέμπτη θέση, μπροστά από τους Daniel Holgado, Stefano Nepa, Ryusei Yamanaka, Deniz Öncü και Kaito Toba.


Οι υπόλοιποι αναβάτες που τερμάτισαν στις βαθνμολογούμενες θέσεις ήταν οι Riccardo Rossi, Ivan Ortola, Lorenzo Fellon, Carlos Tatay και Andrea Migno. 
Εκτός από τις πτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο Adrian Fernandez, προσπαθώντας να περάσει από την εσωτερική του Joel Kelso στον τελευταίο γύρο, έχασε το μπροστινό και οι δύο αναβάτες βρέθηκαν στο έδαφος.

Επόμενο άρθρο »

Bezzecchi: Δεν περίμενα ότι θα ανέβω στο βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα