• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι μακρύς ο δρόμος...
...σαν βγεις στον πηγαιμό για το Παγκόσμιο
Νέα 17/06/2022 - 13:41

Ο Γιάννης Περιστεράς στα 17 του, είναι ο πρώτος από τη νέα γενιά οδηγών της Ελλάδας, που κατάφερε να αγωνίζεται φέτος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, αυτό της WSSP300 (World Supersport 300), που θα αναδείξει για 6η χρονιά έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο προηγούμενος Έλληνας που αγωνίστηκε σε ένα Παγκόσμιο είναι ο τωρινός κόουτς του Περιστερά, ο πολυ-Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Μπούστας, που το 1996 στο WSBK πήρε τους πρώτους του βαθμούς στον 11ο Αγώνα της σεζόν και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 5 βαθμούς! 

Ο οδηγός του φέτος έχει δείξει ότι θα μπορούσε να έχει ήδη πάρει βαθμούς από τους πρώτους Αγώνες της χρονιάς, αλλά τελικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι: 24ος, 21ος, 24ος, 25ος, 23ος, 16ος, στους 6 φετινούς Αγώνες που έχει πάρει μέρος, με καλύτερη εμφάνιση σαφώς τον 2ο Αγώνα του Μιζάνο, όπου έμεινε εκτός βαθμών για 0.131 του δευτερολέπτου και μάλιστα έφτασε να διεκδικεί την 13η θέση, πριν μείνει από φρένα και από διαφορά 1.8'' από τον πρώτο, να τερματίσει τελικά 6.6'' πίσω.

“Περίμενα ότι θα πηγαίναμε στο Παγκόσμιο και θα είχαμε διαφορά πάνω από 2'' στο γύρο από τους πρώτους, όμως η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι ο Γιάννης ήταν κοντά τους. Τώρα μάλιστα στο Μιζάνο, με τη δουλειά που έγινε πάνω στη μοτοσυκλέτα και βέβαια με τη βελτίωσή του και στην προπόνηση στην Ελλάδα, έκανε ένα τρομερό Αγώνα, άσχετα αν δεν πήρε βαθμό και θεωρώ ότι έτσι θα με ξεπεράσει σύντομα σε βαθμούς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπούστας.

Ο νεαρός οδηγός του έδειξε εξαιρετικά στοιχεία (δείτε εδώ τα στοιχεία αναλυτικά) και έτσι όλοι περιμένουμε σε αυτόν τον μακρύ δρόμο, σύντομα να βρει την ...Ιθάκη του!

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., Peristeras Tyres. 

#racing4greece #visitgreece

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto3 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα