• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με 2 νίκες ξεκίνησε ο Παναγιώτης Κολλάρος στην Ιταλία
Στο CIV Junior, Trofeo Prime Pieghe, Circuito Internazionale D’Abruzzo
Νέα 09/06/2022 - 01:08

Ο μαθητής της ΣΤ' Δημοτικού Παναγιώτης Κολλάρος – πριν ακόμη τελειώσει η σχολική χρονιά – βρέθηκε στην Ιταλία για τις πρώτες του φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά από μια πρώτη επαφή που είχε πέρυσι ως έκτακτη συμμετοχή στην πίστα της Pomposa. Αυτή τη φορά ο 11χρονος έφτασε στην πίστα Circuito Internazionale D'Abruzzo, χωρίς να γνωρίζει ούτε το περιβάλλον, ούτε τον ανταγωνισμό από τους Ιταλούς 9-12 χρόνων που όπως και ο ίδιος δεν είχαν αγωνιστική εμπειρία, αλλά οι περισσότεροι είχαν προπονηθεί στη συγκεκριμένη πίστα. 

Το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior και η κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με Ohvale 110cc, είναι μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσυκλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους τους οδηγούς και μάλιστα οι Ohvale δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες. Τη διαφορά την κάνει μόνο ο οδηγός! 

Και ο μαθητής της Yamaha Junior Academy Riding School με προπονητή τον Θανάση Χούντρα, έκανε αμέσως τη διαφορά, αφού από τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 ήταν 1.3'' ταχύτερος από τον δεύτερο, ανάμεσα στις 13 συμμετοχές του Αγώνα. Στις ΕΔ2 κατέβασε μισό δευτερόλεπτο, στο 1'15.025, αλλά βελτιώθηκε και ο συναγωνισμός και η διαφορά έπεσε στο 1'' από τον δεύτερο. Στις Κατατακτήριες 1, το απόγευμα του Σαββάτου, η πίστα ήταν λίγο πιο αργή και ο Παναγιώτης ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργότερος από τον προηγούμενο χρόνο του, αλλά με διαφορά 1.1'' από τον δεύτερο. 

Στις Κατατακτήριες 2, που έγιναν την Κυριακή το πρωί, χωρίς να χρειάζεται να πιέσει άλλο βρέθηκε για 4η συνεχόμενη φορά στην 1η θέση, αυτή τη φορά “μόλις” μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρώτος από τους δύο Αγώνες της ημέρας και ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν καταιγιστικός. Πίεσε από την αρχή για να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας και κέρδισε άνετα, με διαφορά 6.8'' από τον 2ο, κατεβάζοντας και το χρόνο ταχύτερου γύρου στο 1'14.849. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Riccardo Scisciani, που έδωσε μάχη με τον Mattia Ciampalini.

Στον δεύτερο Αγώνα ο 11χρονος Έλληνας οδήγησε χωρίς κανένα άγχος, σημείωσε ακόμη καλύτερο ταχύτερο γύρο στο 1'14.808, χωρίς να πιέσει τόσο όσο στον πρώτο Αγώνα. Πίσω του και πάλι οι δύο Ιταλοί τερμάτισαν με αυτή τη σειρά που είχαν και νωρίτερα. Έτσι ο Παναγιώτης πήρε ένα προβάδισμα 10 βαθμών στη μάχη για το Πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί με ακόμη δύο αγωνιστικές συναντήσεις, των δύο Αγώνων κάθε φορά. 

Ήδη από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος ήταν γνωστό ότι οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας, αλλά και όποιος άλλος αγωνιζόμενος κρινόταν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, θα κέρδιζε μία Έκτακτη Συμμετοχή (wild card) στην κατηγορία Οhvale στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Varano. Αλλά μετά την απόδοσή του στο διήμερο ο Παναγιώτης Κολλάρος επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους ότι μπορεί να πάρει μέρος σε αυτόν τον Αγώνα, άσχετα με τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν! 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΟΥΝΤΡΑΣ – Προπονητής

“Ο Παναγιώτης έκανε το 6 – 0 στην Ιταλία και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη αρχή. Δεν με εκπλήσσει γιατί γνωρίζω καλά ότι είναι ένα παιδί με πειθαρχία και θέληση για αυτό που κάνει. Απλά δεν περίμενα ότι θα πάει τόσο καλά από το ξεκίνημα του θεσμού. Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις στην Yamaha Junior Academy Riding School, ενόψει του επόμενου Αγώνα που θα γίνει στην πίστα Ottobiano στις 23 και 24 Ιουλίου”. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ – Οδηγός Αγώνων

“Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά είναι το πόσο φιλόξενοι και φιλικοί ήταν οι Ιταλοί συναθλητές μου εκτός πίστας και το πόσο ανταγωνιστικοί και επιθετικοί είναι μέσα στην πίστα. Η προπόνηση που έχουμε κάνει στην Ελλάδα με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα και η πίστα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Στον 1ο Αγώνα πίεσα από το ξεκίνημα για να είμαι άνετος στην περίπτωση που θα έκανα κάποιο λάθος. Στον 2ο Αγώνα πήγα πιο ήρεμα και στο τέλος μου άρεσε που ανέβηκα στο βάθρο με την Ελληνική σημαία. Επίσης μου άρεσε που γύρισα στα μαθήματα στο σχολείο και όλοι οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου έδιναν συγχαρητήρια. Ήταν πολύ ωραίο”. 

 

Χορηγοί της προσπάθειας:

Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

TGS Parts

RT-Safe

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Jack Miller στην ΚΤΜ!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Oliveira σε συζητήσεις με την Gresini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα