• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Θα πρέπει να οδηγώ σαν μηχανή
Αν θέλω να κερδίσω το Πρωτάθλημα
Νέα 29/05/2022 - 19:29

O Bagnaia έχει δύο πτώσεις σε αγώνες το 2022 μέχρι στιγμής, μια στο εναρκτήριο Grand Prix του Qatar τον Μάρτιο και μια στο γαλλικό Grand Prix πριν από δύο εβδομάδες, ενώ πάλευε για τη νίκη με τον Enea Bastianini της Gresini.

Αυτό τον άφησε 46 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος ερχόμενοι στο γύρο του Mugello αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και η ψαλίδα έκλεισε τώρα τους 41 μετά τη νίκη του την Κυριακή.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτός, ο Fabio Quartararo και ο Aleix Espargaro – που μαζί του ανέβηκαν στο βάθρο σήμερα– είναι οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου τώρα, ο Bagnaia απάντησε: "Έκανα περισσότερα λάθη, επομένως πρέπει να είμαι περισσότερο σαν μηχανή ήδη από αυτόν τον αγώνα. Μπορώ να πω ναι (εμείς οι τρεις είμαστε τα φαβορί), αλλά θα ήθελα να βάλω και τον Enea σε αυτή την ομάδα".

Το λάθος του Bagnaia στο Le Mans ήρθε σε ένα σημείο όπου είχε κάνει επιτέλους ένα σημαντικό βήμα μπροστά με την Ducati του 2022, έχοντας ένα δύσκολο ξεκίνημα στην σεζόν για να βρει ένα καλό στήσιμο στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Με το Mugello να είναι τυπικά μια δυαντή πίστα για την Ducati, ο Bagnaia αναμενόταν να είναι φαβορί για τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής.

Όμως, παρά το πλήγμα που έφερε η πτώση του στο Le Mans στις ελπίδες του για τον τίτλο, ο Bagnaia λέει ότι δεν ένιωθε πρόσθετη πίεση στον Mugello.

"Σίγουρα για το Πρωτάθλημα ήταν σημαντικό να πάρουμε βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα", πρόσθεσε ο Bagnaia. "Αλλά πρέπει να πω ότι δεν ένιωθα μεγαλύτερη πίεση. Η πίεση είναι πάντα εκεί, κάνουμε μια δουλειά που πρέπει να ζήσεις με την πίεση".

"Αλλά λάθη μπορούν να συμβούν. Το καλό όμως είναι να κάνεις επανεκκίνηση και να μην σκέφτεσαι τα προβλήματά σου. Απλά να σκέφτεσαι μόνο τα πράγματα που απολαμβάνεις και μου άρεσε πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο".

"Δεν είναι πάντα εύκολο γιατί μερικές φορές μπορείς να είσαι θυμωμένος, όπως ήμουν χθες το απόγευμα μετά τις κατατακρήριες. Αλλά πρέπει να είσαι πάντα θετικός και να αναγνωρίζεις ότι μπορεί να συμβούν λάθη".

Επόμενο άρθρο »

2022 MOTOGPWORLD PADDOCK 8 @ Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ήταν ο καλύτερος αγώνας της καριέρας μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα