• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSSP300: Θετικός απολογισμός για τον Γ.Περιστερά στο Εστορίλ
4ος στους Rookies της κατηγορίας
Νέα 22/05/2022 - 21:32

Ο Γιάννης Περιστεράς, ο 17χρονος από χθες Έλληνας οδηγός, ο μόνος που συμμετέχει σε μια κατηγορία Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, την WSSP300, τελείωσε με θετικό πρόσημο την 2η αγωνιστική του συνάντηση στο Πορτογαλικό Εστορίλ. 

Ξεκινώντας από την προτελευταία σειρά της εκκίνησης και την 30η θέση, όλα είναι πιο δύσκολα και μάλιστα σε αντίθεση με το χθεσινό πρώτο Αγώνα του διημέρου, δεν τα πήγε τόσο καλά στην εκκίνηση και τον πρώτο γύρο. Όμως είχε την υπομονή και την ταχύτητα να μπει στη μάχη του δεύτερου γκρουπ των οδηγών, που έδωσαν τη μάχη για την 20η θέση. Μάλιστα σε κάποιο στάδιο του Αγώνα ήταν πρώτος στο γκρουπ, αλλά το slipsrteam έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να ξαναπεράσουν μπροστά.

Πάλεψε λοιπόν για την 20η θέση, τερμάτισε 25ος, 8ος από τις 12 Yamaha R3 που συμμετέχουν και 4ος ανάμεσα στους Rookies της κατηγορίας. Μάλιστα είναι ο 3ος μικρότερος σε ηλικία από όλους τους συμμετέχοντες και ήταν ο μόνος που δεν είχε κάνει ποτέ δοκιμές σε αυτήν την πίστα. 

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κάλεσαν τον Γιάννη Περιστερά χθες στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο, όπου έδωσε συνέντευξη και υπέγραψε αυτόγραφα σε θεατές του Αγώνα!

Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team που ετοίμασε την Yamaha R3, είδε τον πρώτο οδηγό της ομάδας, τον Gabriele Mastroluca που ξεκίνησε από την 11η θέση, να δίνει τη μάχη για αυτήν τη θέση, αλλά τελικά να τερματίζει 16ος, μόλις εκτός των βαθμών. Όμως παρά το ότι δεν πήρε βαθμούς σε αυτόν τον Αγώνα, η ProGP είναι ευχαριστημένη από την προσπάθεια των δύο οδηγών και ειδικά με τη βελτίωση που δείχνει ο Έλληνας οδηγός της.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ – Προπονητής

“Ο Γιάννης πήγε καλά σήμερα, έκανε πολύ καλό χρόνο το πρωί στο Ζέσταμα (18ος) σε βρεγμένη πίστα και μέσα στον Αγώνα έδειξε καλά στοιχεία, χωρίς να ρισκάρει κάποια πτώση, σε μια άγνωστη για τον ίδιο πίστα. Θα συνεχίσουμε την προπόνηση στην Ελλάδα για να είμαστε έτοιμοι για το Μιζάνο σε τρεις εβδομάδες”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 25ος, ταχύτερος γύρος 1'52.921

“Η πίστα είχε υγρασίες έξω από την αγωνιστική γραμμή, μετά την πρωινή βροχή και έτσι τα προσπεράσματα στον πρώτο γύρο δεν ήταν καθόλου εύκολα. Μου άρεσε η μάχη που έδωσα μέσα στο γκρουπ που βρέθηκα και μάζεψα αρκετές εμπειρίες που ελπίζω ότι θα με βοηθήσουν στον επόμενο Αγώνα, στην αγαπημένη μου πίστα, το Μιζάνο. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όλους που μου έστειλαν ευχές για τα γενέθλιά μου χθες και βέβαια τους χορηγούς της ομάδας μας”. 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

#racing4greece

Επόμενο άρθρο »

WSSP300 Estoril: Γιάννης Περιστεράς #81

« Προηγούμενο άρθρο

Διπλή Νίκη του Κ.Μαυρόπουλου στο Βαλκανικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα