• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Estoril: Δεύτερος Αγώνας
Δεύτερη νίκη για τον Jonathan Rea
Νέα 22/05/2022 - 18:06

Η επίσκεψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM στο Circuito Estoril ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο Jonathan Rea πήρε μια εκπληκτική νίκη στον τελευταίο γύρο στον δεύτερο αγώνα του Estoril. Η κίνηση του Rea για την πρώτη θέση ήρθε στον τελευταίο από τους 21 γύρους, αρνούμενος στον Alvaro Bautista μια δεύτερη νίκη αυτό το τριήμερο. 

Το ζευγάρι παρείχε άφθονο θέαμα στους οπαδούς, έχοντας μάχες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά, όπως στον πρώτο αγώνα και στον αγώνα της Superpole, ο νικητής κρίθηκε στον τελευταίο γύρο. Ο Bautista προηγήθηκε αρχικά στον 11ο γύρο καθώς βρέθηκε από τρίτος πρώτος με μία κίνηση στη στροφή 1, με τον Rea να ανταποκρίνεται στην έκτη στροφή έναν γύρο αργότερα. Το προβάδισμα του Rea δεν κράτησε πολύ καθώς ο Bautista ανταποκρίθηκε και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Rea έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στα στα τελευταία στάδια για να μειώσει τη διαφορά από τον Bautista πριν κάνει την κίνησή του στην έβδομη στροφή. Και οι δύο βγήκαν οδηγώντας στο όριο από την στροφή, με τον Bautista ελάχιστα μπροστά, πριν ο Rea ορμήσει στην εσωτερική του Ισπανού στη στροφή 9 για να κάνει το νικηφόρο προσπέρασμα του αγώνα. Ο Rea χρειάστηκε να πιέσει δυνατά στην τελευταία στροφή και παραλίγο να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας αλλά κατάφερενα το σώσει, με τον Bautista να μην βρίσκεται αρκετά κοντά για να προσπεράσει. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή του αγώνα σε κάποια σημεία, ο Toprak Razgatlioglu υποχώρησε αργότερα και συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση.

Μετά από μια δύσκολη Παρασκευή και Σάββατο, ο Alex Lowes μπόρεσε να βάλει τον εαυτό του στην μάχη για το βάθρο κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του αγώνα, όντας τρίτος σε κάποια σημεία, πριν πέσει στην τέταρτη θέση αφού έχασε την γραμμή του στην πρώτη στροφή του 14ου γύρου. Ήταν μπροστά από τον Andrea Locatelli στην πέμπτη θέση, με τον Ιταλό να καταφέρνει να αμυνθεί και να κρατήσει πίσω του τον rookie, Iker Lecuona. Ο Lecuona τερμάτισε μόλις 0,077 δευτερόλεπτα πίσω από τον Locatelli και έτσι ήταν και στους τρεις αγώνες του Estoril μέσα στην πρώτη εξάδα. 

Ο Axel Bassani είχε έναν πολυάσχολο αγώνα καθώς ανέβηκε πολλές θέσεις για να πάρει τελικά την έβδομη, τερματίζοντας περίπου πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi στην όγδοη θέση. Ο Ισπανός rookie, Xavi Vierge, πήρε την ένατη θέση μπροστά από τον Xavi Fores. Ο Fores πέτυχε τρεις τερματισμούς στις βαθμολογούμενες θέσεις, κατά την επιστροφή του στα WorldSBK , για να αντικαταστήσει τον τραυματία, Philipp Oettl.

Επόμενο άρθρο »

Διπλή Νίκη του Κ.Μαυρόπουλου στο Βαλκανικό

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Estoril: Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα