• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρόνια Πολλά στον Γιάννη Περιστερά
Γίνεται 17 και το γιορτάζει στο Εστορίλ στο WSBK!
Νέα 21/05/2022 - 23:53


 

Ο Γιάννης Περιστεράς γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 2005 και οδηγεί μοτοσυκλέτα από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Από το 2010 ξεκίνησε τους Αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Μάλιστα ξεκίνησε και τους Αγώνες Καρτ, καθώς αυτό είναι ένα άθλημα που τον βοηθάει και στον τομέα της ταχύτητας και στον τομέα της σωματικής προετοιμασίας

Το 2017 οι επιδόσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μιας από τις κορυφαίες ομάδες του CIV, της RB Racing και έτσι ο Γιάννης συμμετείχε με αυτήν την ομάδα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα του 2017, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με μια Νίκη και Ρεκόρ Πίστας στην Vallelunga και μια 2η θέση και Ρεκόρ Πίστας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior στην πίστα Franciacorta.

Το 2019 – μετά μια σύντομη παύση το 2018 – επέστρεψε στις πίστες με εντυπωσιακά Πανελλήνια ρεκόρ στο ΠΠΤ2019 και νίκες, καθώς έγινε ο μικρότερος Νικητής στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος κερδίζοντας με Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300. Στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2019 αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό τραυματισμό, δεν κατάφερε να πάρει τον Τίτλο, αλλά το 2020 πήρε δύο Τίτλους στην κατηγορία SSP300 και την κατηγορία ΝΕΩΝ Οδηγών. Παράλληλα αγωνίστηκε με επιτυχία στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία SSP300 και έκλεισε τη σεζόν με τον πρώτο χρόνο σε δοκιμές που έγιναν στην πίστα του Μπάρι. 

Το 2021 η συμμετοχή του στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup, που έγινε μαζί με τους Αγώνες του WSBK, στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφερε να δίνει τη μάχη για τη νίκη και μια θέση στο βάθρο, σε όλους τους 12 Αγώνες του θεσμού. Το επιστέγασμα ήταν η 2η θέση στην Βαρκελώνη, με την Ελληνική σημαία να κυματίζει στο βάθρο των νικητών. 

 

Στο WorldSSP300 το 2022

 

Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team, με μάνατζερ τον πρώην αγωνιζόμενο στα 250cc Omar Menghi και ομόσταυλο του Γιάννη Περιστερά τον Gabriele Mastroluca, έχει ήδη ξεκινήσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK του 2022, με μοτοσυκλέτες Yamaha R3. Μετά από ένα απρόσμενο ξεκίνημα στην Αραγκόν, με τον έλληνα οδηγό να μην συμμετέχει λόγω προβλήματος υγείας, η συνέχεια στο Ολλανδικό Άσσεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ειδικά στις Ελεύθερες Δοκιμές που οι χρόνοι του Rookie Γιάννη ήταν ανταγωνιστικοί. 

Ελπίζουμε σήμερα ανήμερα των 17ων γενεθλίων του να κάνει έναν Αγώνα που θα δώσει τους πρώτους βαθμούς ενός Έλληνα οδηγού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τους βαθμούς που είχε πάρει ο Γιάννης Μπούστας στα WSBK το 1996, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στο Εστορίλ στο πλευρό του Έλληνα οδηγού, ως προπονητής του!


 

Χρόνια Πολλά Γιάννη!!! Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για σένα και για την Ελλάδα! 

#racing4greece

Επόμενο άρθρο »

Λίστα πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών από το Forbes

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSSP300: Η πτώση του Γιάννη Περιστερά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα