• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: MotoGP ΕΔ3
O Zarco ηγείται με 9 αναβάτες να σπάνε το χθεσινό ρεκόρ!
Νέα 14/05/2022 - 13:10

Απίστευτο ρυθμό έδιξαν όλοι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας στο Le Mans για τις ΕΔ3 των MotoGP. O Enea Bastianini κρατούσε την πρώτη θέση από χθες με το νέο ρεκόρ απόλυτου γύρου (1:31.148). Θα πίστευε κανείς ότι αυτό θα ήταν αρκετό για να κρατήσει με άνεση τον Ιταλό αναβάτη της Gresini Racing στην πρώτη δεκάδα. Και ήταν. Στο όριο. 

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ξεκινήσει η δράση, αλλά αποδείχθηκε ότι άξιζε την αναμονή καθώς και οι 10 αναβάτες εντός των θέσεων που οδηγούν απευθείας στις ΚΑΤ2 έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ γύρου του Le Mans που επικρατούσε πριν το Σαββατοκύριακο. Ο Quartararo ήταν ο πρώτος που σήκωσε τους οπαδούς όρθιους, καθώς έκανε το πρώτο 1:30 που είδαμε στην πίστα. Ο Marc Marquez τον ακολουθούσε κατά πόδας και ο Ισπανός κατάφερε να κάνει άλλο ένα σώσιμο όταν η RCV213 του είχε ένα γλίστρημα.

Λίγες στιγμές αργότερα σημειώθηκε νέο ρεκόρ. Ο νικητής της Jerez, Francesco Bagnaia, είχε μόλις κάνει τον καλύτερο χρόνο του το Σαββατοκύριακο για να περάσει στην πρώτη πεντάδα, προτού η επόμενη επίθεση του φτάσει το 1:30.568, ένα νέο ρεκόρ.

Ο Quartararo από την άλλη αρνήθηκε να επαναπαυθεί στις δάφνες του. Βγαίνοντας από το pitlane, είχε για άλλη μια φορά τον Marquez πίσω του, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τον Bagnaia, αλλά στο τέλος βρέθηκε πίσω από τον Ιταλό για ένα δέκατο. Το δράμα δεν είχε τελειώσει ακόμα όμως, καθώς ο Zarco άρχισε να έχει κόκκινες ενδείξεις στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις, πριν καταφέρει να έχει έναν εξαιρετικό τελικό τομέα για να φτάσει στην κορυφή και να θέσει το νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών (1:30.537). Με αυτό τον τρόπο, ο Zarco φεύγει από τις ελεύθερες δοκιμές ως ο ταχύτερος αναβάτης, ενώ τον ακολουθούν οι Bagnaia και Quartararo.

Η στρατηγική του Marquez να ακολουθήσει τον Quartararo απέδωσε καρπούς καθώς κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Ο Jack Miller έκανε επίσης χρόνο στο 1:30 για να πάρει την πέμπτη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα. 

Ο Takaaki Nakagami παρενέβη τα όρια της πίστας, με αποτέλεσμα ο καλύτερος γύρος του να διαγραφεί, αλλά ο Ιάπωνας αναβάτης δεν πτοήθηκε, καθώς επέστρεψε για να πάρει την έβδομη θέση, ακριβώς μπροστά από τον Alex Rins, ο οποίος εξασφάλισε την απευθείας πρόκρισή του στις ΚΑΤ2, μόλις στον τελευταίο του γύρο. 

Μια πτώση στη στροφή 7 δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Pol Espargaro να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 10άδα (9ος), ενώ ο Enea Bastianini αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και έπρεπε να εγκαταλείψει την GP21 του στην άκρη της πίστας κατά τη διάρκεια των ΕΔ3. Ευτυχώς για τον Ιταλό, το ρεκόρ που είχε πετύχει την Παρασκευή, ήταν αρκετά καλό για να κρατήσει την 10η θέση και να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2.

Απογοήτευση για πολλά μεγάλα ονόματα που θα χρειαστεί να περάσουν από τις ΚΑΤ1, όπως οι Joan Mir, Jorge Martin, Maverick Viñales και Brad Binder.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα