• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha παρουσιάζει την Ténéré 700 World Raid
Μια premium μεγάλων αποστάσεων έκδοση
Τεστ-Μοντέλα 17/02/2022 - 14:52

Yamaha Ténéré 700 World Raid  -  Ανακαλύψτε Νέους Ορίζοντες

Πραγματική περιπέτεια. Σε οποιαδήποτε απόσταση. Χωρίς όρια.

Πριν από 40 χρόνια, η πρώτη XT600 Ténéré έκανε την πραγματική περιπέτεια, μια εμπειρία που μπορεί να απολαύσει ο καθένας. Το πρώτο μοντέλο Ténéré, το οποίο κατασκευάστηκε εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Dakar της Yamaha, άνοιξε κυριολεκτικά έναν νέο κόσμο για κάθε αναβάτη που επιθυμεί να αποδράσει από τα συνηθισμένα και την καθημερινότητά του, αλλά και να ανακαλύψει νέους, πιο μακρινούς προορισμούς.

 

 

Από την δεκαετία του 1980, πολλές χιλιάδες αναβάτες επέλεξαν την μοτοσυκλέτα Ténéré ως τον σύντροφό τους στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Στο διάστημα αυτό, η αυθεντική μοτοσυκλέτα Adventure της Yamaha εξελίσσεται συνεχώς, ενώ πρόσφατα, η παρουσίαση της Ténéré 700 ενέπνευσε μια νέα γενιά αναβατών να αναζητήσουν τον Επόμενο Ορίζοντα.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Ténéré 700 κέρδισε σε όλο τον κόσμο τον σεβασμό των αναβατών που εκτιμούν τον υψηλής ροπής κινητήρα CP2, το ευέλικτο πλαίσιο, καθώς και την απαράμιλλη αντοχή και αξιοπιστία της. Αποτελεί τον άξιο διάδοχο της πρώτης μοτοσυκλέτας που άλλαξε μια για πάντα τον κόσμο των δύο τροχών και σε λίγα μόλις χρόνια έχει γίνει το μοντέλο επιλογής για μια ευρεία ομάδα αναβατών, που εκτιμούν τις δυνατότητες πρόσβασης και την ελευθερία που προσφέρει. Επίσης, έχει επιδείξει την απίστευτη ευελιξία της στα χέρια θρυλικών αναβατών όπως ο Nick Sanders, που έχει κάνει πολλές φορές τον γύρο του κόσμου ή ο Pol Tarrés, θρύλος των extreme enduro.

Μετά την τεράστια επιτυχία των Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition, η Yamaha είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει την απόλυτη μοτοσυκλέτα Adventure μεγάλων αποστάσεων, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων σε όλους όσους διαθέτουν το πνεύμα της περιπέτειας μέσα στην ψυχή τους.

 

Νέα Ténéré 700 World Raid: Ανακαλύψτε Νέους Ορίζοντες

Η Ténéré 700 δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Τώρα, η Yamaha περνά σε μια νέα διάσταση όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες Adventure, με τη νέα Ténéré 700 World Raid, μια premium μοτοσυκλέτα μεγάλων αποστάσεων, που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ευελιξία και τα απολαυστικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Αυτό το τρίτο μέλος της οικογένειας Ténéré 700 φέρνει μια νέα πνοή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας σε κάθε είδους αναβάτη την ευκαιρία να ζήσει το όνειρό του. Ο κόσμος έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προσφέρει σε όλους τους αναβάτες την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τον ορισμό της ελευθερίας, που μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένη.

Εξοπλισμένη για ακόμα πιο μακρινές διαδρομές, συγκριτικά με οποιαδήποτε προηγούμενη Ténéré, και με τις πλέον προηγμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν ανάρτηση τελευταίας τεχνολογίας για πρόσθετη αυτοπεποίθηση και άνεση, βελτιωμένη εργονομία, στυλ εμπνευσμένο από τα rally και όργανα πολλαπλών λειτουργιών με δυνατότητες εισερχόμενων κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων, η Ténéré 700 World Raid είναι η μοτοσυκλέτα που θα κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να φαίνεται προσιτός.   

 

Δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων

Η Ténéré 700 World Raid είναι η ικανότερη μοτοσυκλέτα Adventure μεγάλων αποστάσεων της Yamaha, με τη δυνατότητα να ταξιδέψει μακρύτερα από ποτέ. Οι αναβάτες Adventure μοτοσυκλετών είναι ατρόμητοι και αναζητούν πάντα την επόμενη πρόκληση. Όμως υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε αναβάτη μεγάλων αποστάσεων και αυτό είναι η διαθεσιμότητα καυσίμου σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Τα νέα, διπλά πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σιγουριά σε μακρινά ταξίδια και να εξαλείψουν το άγχος που αισθάνεται κάθε αναβάτης για την εμβέλεια της μοτοσυκλέτας, ενώ βλέπει να αναβοσβήνει το λαμπάκι της ρεζέρβας καυσίμου. Σε τυπικές συνθήκες χρήσης, αυτά τα νέα ρεζερβουάρ εκτιμάται ότι μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως και 500 χλμ., παρέχοντας πολύ υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας, που καθιστούν την Ténéré 700 World Raid ως τον κυρίαρχο στις μεγάλες αποστάσεις.

Η μοναδική σχεδίαση με δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ, προσφέρει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα, σε σύγκριση με την απλή αύξηση του ύψους και την διαπλάτυνση του ρεζερβουάρ προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά του. Με δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση, με την τοποθέτηση της αντλίας καυσίμου σε χαμηλότερη θέση σε ένα από τα ρεζερβουάρ, το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας μπορεί να διατηρηθεί σχεδόν το ίδιο με την υπάρχουσα Ténéré 700 που διαθέτει ρεζερβουάρ 16 λίτρων, ώστε να διατηρεί τον ευέλικτο χαρακτήρα της, παρά το αυξημένο βάρος του μεγαλύτερου φορτίου καυσίμου.

Δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων
Δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων

Η μάζα του οχήματος βρίσκεται σε ακόμα πιο κεντρική θέση, με ιδανική κατανομή βάρους μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της νέας διάταξης είναι ότι το υψηλότερο σημείο στα νέα διπλά πλαϊνά ρεζερβουάρ είναι χαμηλότερο από το άνω μέρος του ρεζερβουάρ της Ténéré 700. Έτσι, μειώνεται η διαφορά ύψους μεταξύ του ρεζερβουάρ και της σέλας, ενώ διαμορφώνεται πολύ πιο επίπεδο προφίλ, για αυξημένη κινητικότητα του αναβάτη και ευκολότερη μετατόπιση του βάρους μπροστά/πίσω κατά την οδήγηση εκτός δρόμου.

Επίπεδη σέλα για βελτιωμένη ευελιξία του αναβάτη
Επίπεδη σέλα για βελτιωμένη ευελιξία του αναβάτη

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της σχεδίασης με δύο ρεζερβουάρ είναι ότι περιορίζονται οι διακυμάνσεις του καυσίμου σε σύγκριση με την διαμόρφωση με ένα μεγάλο ρεζερβουάρ, και αυτό είναι θετικό, ιδιαίτερα στις στροφές. Και τέλος, τα διπλά πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου της Ténéré 700 World Raid δεν αποτελούν απλώς μια υπενθύμιση της ιστορικής κληρονομιάς της μοτοσυκλέτας στα ράλι της ερήμου, αλλά είναι επίσης σαφείς ενδείξεις του κοινού DNA που έχει αυτό το νέο μοντέλο Adventure, με ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback, διαδρομή τροχών 220 χλστ.
Πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback, διαδρομή τροχών 220 χλστ.

 

Επίπεδη σέλα για βελτιωμένη ευελιξία του αναβάτη

Όπως και το μειωμένο ύψος της νέας σχεδίασης με διπλά ρεζερβουάρ, η Ténéré 700 World Raid επωφελείται επίσης από την νέα ψηλή σέλα των 890 χλστ., που προσφέρει πολύ πιο επίπεδο προφίλ για ομαλότερη μετάβαση μεταξύ της σέλας και του ρεζερβουάρ. Η σχεδίαση αυτή επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινείται προς τα πίσω και προς τα εμπρός με ελάχιστη προσπάθεια κατά την μετατόπιση του βάρους του σώματός του, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος. Επίσης, η νέα εργονομία διευκολύνει τον χειρισμό τόσο σε όρθια όσο και σε καθιστή θέση οδήγησης.

Η σχεδίαση της σέλας σε 2 τμήματα επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του πίσω τμήματος, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν Γνήσια Αξεσουάρ όπως σχάρα ή αποσκευές. Η σέλα είναι κατασκευασμένη από δύο διαφορετικά είδη δέρματος, με μια ζώνη υψηλής πρόσφυσης στο κέντρο και μια πιο λεία περιοχή για ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση.

Κινητήρας EU5 CP2 υψηλής ροπής
Κινητήρας EU5 CP2 υψηλής ροπής

 

Έγχρωμη οθόνη TFT 5" με δυνατότητα σύνδεσης κινητού τηλεφώνου

Η νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5" είναι συνδεδεμένη με την μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της μοτοσυκλέτας, η οποία επικοινωνεί με την εφαρμογή MyRide και παρέχει συνδεσιμότητα με μορφή γραπτών μηνυμάτων και ειδοποιήσεων εισερχόμενων κλήσεων, που εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων. Επίσης, εμφανίζεται η κατάσταση της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου, εφόσον δημιουργηθεί σύνδεση με αυτό.

Αυτή η δυνατότητα σύνδεσης και αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν, παρέχει αυξημένη σιγουριά και ασφάλεια στους αναβάτες Adventure, ειδικά όταν κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε άγνωστα εδάφη.

Έγχρωμη οθόνη TFT 5
Έγχρωμη οθόνη TFT 5

Η πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κάθε εγχείρημα μεγάλων αποστάσεων. Ο αναβάτης της Ténéré 700 World Raid μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά θέματα για τη νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5".

Η διάταξη οθόνης "Explorer" διαθέτει σύγχρονη ψηφιακή σχεδίαση που περιέχει όλα τα βασικά δεδομένα λειτουργίας της μοτοσυκλέτας, σε κλασικό και ευανάγνωστο στυλ. Η οθόνη "Street" περιλαμβάνει στροφόμετρο με στρογγυλό καντράν και βελόνα που δίνουν μια πιο συμβατική εμφάνιση από την αναλογική εποχή. Επίσης, η οθόνη "Raid" είναι εμπνευσμένη από ένα roadbook από αγώνες ράλι και διαθέτει δύο χιλιομετρητές με αντίστροφη μέτρηση, που επιτρέπουν στον αναβάτη να βλέπει την απόσταση έως το επόμενο σημείο πορείας.

Στα δεξιά του πίνακα οργάνων υπάρχει μια πρίζα USB type A, που μπορεί να τροφοδοτεί συσκευές πλοήγησης ή να φορτίζει κινητές συσκευές.

Κουτί φίλτρου αέρα Ténéré 700
Κουτί φίλτρου αέρα Ténéré 700

 

ABS εντός/εκτός δρόμου με 3 θέσεις λειτουργίας

Για βέλτιστο έλεγχο σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, η νέα Ténéré 700 World Raid είναι εξοπλισμένη με ABS με 3 θέσεις λειτουργίας, που μπορούν να επιλεγούν όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη μέσω ενός ειδικού μενού στον πίνακα οργάνων, προσβάσιμου από τον δεξιό διακόπτη στο τιμόνι. Η θέση λειτουργίας 1 ενεργοποιεί πλήρως το ABS και στους δύο τροχούς, όπως απαιτεί η νομοθεσία για την οδήγηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Οι θέσεις λειτουργίας 2 και 3 έχουν σχεδιαστεί για οδήγηση εκτός του οδικού δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, η θέση λειτουργίας 2, που αναπτύχθηκε για την Ténéré 700 World Raid, ενεργοποιεί το σύστημα στον μπροστινό τροχό και το απενεργοποιεί στον πίσω. Αυτή είναι η προτεινόμενη θέση για μονοπάτια με χαμηλή πρόσφυση όπως χαλίκι. Η θέση λειτουργίας 3 απενεργοποιεί πλήρως το σύστημα και ενδείκνυται για έμπειρους αναβάτες που θέλουν να απολαύσουν ατόφια οδήγηση εκτός δρόμου.

Ténéré 700 World Raid - Icon Blue
Ténéré 700 World Raid - Icon Blue

Ο πίνακας οργάνων δείχνει πότε είναι ενεργές οι θέσεις 2 και 3. Ο αναβάτης μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή στη θέση 1, είτε κινείται είτε δεν κινείται η μοτοσυκλέτα, πατώντας ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά του πίνακα οργάνων.

 

Μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ. υψηλών προδιαγραφών, διαδρομή 230 χλστ.

Για βελτιωμένη απόδοση εκτός δρόμου, το σύστημα ανάρτησης της Ténéré 700 World Raid διαθέτει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Τα νέας σχεδίασης μπροστινά πιρούνια KYB 43 χλστ. προσφέρουν διαδρομή τροχών 230 χλστ. – 20 χλστ. μεγαλύτερη από την Ténéré 700 – προσφέροντας αυξημένη δυνατότητα απορρόφησης των κραδασμών σε ανώμαλα εδάφη. Τα νέα πιρούνια διαθέτουν ρυθμιστή προφόρτισης ελατηρίων, εκτός από τους ρυθμιστές επαναφοράς και συμπίεσης και βίδα εξαέρωσης που υπάρχει ήδη στην Ténéré 700, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να ρυθμίσει την ανάρτηση ανάλογα με το έδαφος και το φορτίο.

Για καλύτερη αντοχή με μειωμένες εσωτερικές τριβές, το μπροστινό πιρούνι με αυξημένη διαδρομή 43 χλστ. διαθέτει ανθεκτική επικάλυψη Kashima με τη χαρακτηριστική σκούρα μπρονζέ απόχρωση στον εξωτερικό σωλήνα, ενώ τα εσωτερικά εξαρτήματά του είναι ελαφριά για την ελαχιστοποίηση του βάρους παρά τη μεγαλύτερη διαδρομή.   

 

Σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins

Για καλύτερο έλεγχο, ιδιαίτερα σε συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins. Η θέση στερέωσης βρίσκεται κοντά στην τριπλή επάνω βάση, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόζει γρήγορα τη μονάδα στα επίπεδα αίσθησης και ανάδρασης της προτίμησής του σε πολλών ειδών εδάφη, χάρη στις 18 διαφορετικές ρυθμίσεις απόσβεσης.

 

Επαγγελματικό αλουμινένιο πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback, διαδρομή τροχών 220 χλστ.

Η πίσω ανάρτηση έχει επίσης αναβαθμιστεί ώστε να είναι αντίστοιχη με το νέο μπροστινό πιρούνι και διαθέτει ανανεωμένο σχέδιο συνδέσμων με αμορτισέρ τύπου piggyback με μεγαλύτερη διαδρομή. Τα χαρακτηριστικά απόσβεσης της πίσω ανάρτησης, η σταθερά ελατηρίου και οι σχέσεις άρθρωσης έχουν βελτιστοποιηθεί για άνετη οδήγηση στον δρόμο, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να αντέχει σε ισχυρές μηχανικές καταπονήσεις σε εκτός δρόμου εξερευνήσεις.

Για σταθερή απόσβεση, το νέο αμορτισέρ διαθέτει σώμα από αλουμίνιο που απομακρύνει γρήγορα τη θερμότητα, ενώ το ξεχωριστό δοχείο λαδιού τύπου piggyback εμποδίζει το "βράσιμο" του λαδιού. Παράλληλα, όπως το πιρούνι, το νέο αμορτισέρ παρέχει διαδρομή τροχού μεγαλύτερη κατά 20 χλστ. και πλήρως ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς.

Ténéré 700 World Raid - Midnight Black
Ténéré 700 World Raid - Midnight Black

Επίσης χρησιμοποιείται ένα νέο ελαστικό στοπ από λάστιχο, που απορροφά καλύτερα την ενέργεια σε περίπτωση τερματισμού της ανάρτησης.

 

Κινητήρας EU5 CP2 υψηλής ροπής

Ο εμβληματικός υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 689 κ.εκ. της Yamaha είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα Ténéré 700 World Raid. Με στροφαλοφόρο 270° που του παρέχει την χαρακτηριστική ανομοιόμορφη ακολουθία ανάφλεξης, αυτός ο crossplane κινητήρας CP2 είναι φημισμένος για την ισχυρή γραμμική ροπή του καθώς και για την εξαιρετική απόκριση και τις εύκολα εκμεταλλεύσιμες επιδόσεις, που τον κάνουν τόσο απολαυστικό και συναρπαστικό στην οδήγηση σε όλες τις ταχύτητες.

Οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος καθιστούν τον κινητήρα CP2 ιδανικό για τις απαιτήσεις του αναβάτη που αναζητά την περιπέτεια. Και με γραμμική ροπή που παρέχει άφθονη ισχύ στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές, αυτός ο ανθεκτικός, αξιόπιστος και οικονομικός κινητήρας ενδείκνυται ιδιαίτερα για μεικτές συνθήκες εντός και εκτός δρόμου που αντιμετωπίζουν κατά κανόνα οι αναβάτες Adventure μοτοσυκλετών. Ο κινητήρας CP2 έχει αποδείξει την αξία του με την κορυφαία σε πωλήσεις Ténéré 700, ενώ είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς κινητήρες της Yamaha, με συνολικές πωλήσεις άνω των 221.000 μοτοσυκλετών από τότε που έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην αγορά.

 

Κουτί φίλτρου αέρα Ténéré 700

Η οικογένεια της Ténéré 700 διαθέτει νέο κουτί φίλτρου αέρα, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντεπεξέρχεται στα εξαιρετικά δύσκολα εδάφη για τα οποία είναι κατασκευασμένη αυτή η Adventure μοτοσυκλέτα μεγάλων αποστάσεων. Το κουτί φίλτρου αέρα της Ténéré είναι εξοπλισμένο με έναν καινούργιο αγωγό εισαγωγής με κατεύθυνση προς τα εμπρός, ειδικά σχεδιασμένο για να εμποδίζει την είσοδο της σκόνης και των μικρών πετρών που πετάγονται από τον πίσω τροχό.

 

Ψηλότερος ανεμοθώρακας, εύκολα αφαιρούμενοι πλευρικοί εκτροπείς αέρα, φλας LED και μπροστινό φέρινγκ

Για πρόσθετη προστασία από τον άνεμο σε εξορμήσεις μεγάλων αποστάσεων, η μοτοσυκλέτα διαθέτει ανεμοθώρακα ψηλότερο κατά 15 χλστ. με εύκολα αφαιρούμενους πλευρικούς εκτροπείς, ενώ τα φλας LED αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Τα μπροστινά καλύμματα που περιβάλλουν το ψυγείο και το εσωτερικό κάλυμμα γύρω από τον πίνακα οργάνων κατασκευάζονται από ανθεκτικό συνθετικό υλικό με υαλονήματα. Έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στις απαιτητικές συνθήκες της εκτός δρόμου οδήγησης.

 

Μεγαλύτερα μαρσπιέ

Οι σχεδιαστές της Yamaha ανέπτυξαν στην Ténéré 700 World Raid με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές χωρίς συμβιβασμούς.

Τα νέα, μεγαλύτερα μαρσπιέ τονίζουν αυτήν την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η μεγαλύτερη επιφάνεια προσφέρει καλύτερο κράτημα για τις μπότες του αναβάτη και επίσης μειώνει την πίεση στις σόλες κατά την οδήγηση σε δύσκολα εδάφη. Επίσης, η μεγαλύτερη επιφάνεια εμποδίζει τη συσσώρευση λάσπης και άμμου, ενώ τα αφαιρούμενα ελαστικά ένθετα βελτιώνουν την πρόσφυση μεταξύ μπότας και μαρσπιέ σε συνθήκες βροχής.

Εάν αφαιρεθούν τα λαστιχένια ένθετα, τα μαρσπιέ αποκτούν χαρακτήρα rally τόσο στην εμφάνιση όσο και στην απόδοση.

 

Προστατευτικό κινητήρα 3 κομματιών από αλουμίνιο

Για αυξημένη προστασία κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, η μοτοσυκλέτα διαθέτει νέα προστατευτική ποδιά κινητήρα τριών τμημάτων από αλουμίνιο, που βοηθά να αποφευχθούν οι φθορές από πέτρες, χαλίκια και άλλα αντικείμενα. Χάρη στις νέες αναρτήσεις μεγαλύτερης διαδρομής, η απόσταση από το έδαφος είναι 250 χλστ.

 

Νέα γρίλια ψυγείου

Για να διασφαλιστεί ότι το ψυγείο διατηρεί υψηλά επίπεδα απόδοσης ψύξης κατά την οδήγηση εκτός δρόμου, έχει τοποθετηθεί μια νέα γρίλια ψυγείου. Με κατακόρυφα ανοίγματα όπως τα αγωνιστικά μοντέλα εκτός δρόμου της Yamaha, αυτή η νέα γρίλια έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το ψυγείο από τα πετραδάκια που πετά ο μπροστινός τροχός.

 

 

Βασικά χαρακτηριστικά Ténéré 700 World Raid

  • Δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων

  • Επίπεδη σέλα 2 τμημάτων με εμπνευσμένη από τα ράλι

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5" με δυνατότητα συνδεσιμότητας για ειδοποιήσεις κινητού τηλεφώνου

  • USB type A

  • ABS με δυνατότητα εναλλαγής 3 τρόπων λειτουργίας

  • Μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ. υψηλών προδιαγραφών, διαδρομή 230 χλστ.

  • Ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins

  • Πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback από αλουμίνιο, διαδρομή τροχού 220 χλστ.

  • Ψηλός ανεμοθώρακας, αφαιρούμενοι πλευρικοί εκτροπείς αέρα και φλας LED

  • Εξ ' ολοκλήρου νέος πίνακας οργάνων και νέο μπροστινό φέρινγκ

  • Νέα, μεγαλύτερα μαρσπιέ αναβάτη με εύκολα αφαιρούμενα λαστιχένια πέλματα

  • Ποδιά κινητήρα 3 τεμαχίων από αλουμίνιο

  • Νέα βάση κινητήρα από χυτό αλουμίνιο

  • Νέα γρίλια ψυγείου

 

Κοινά χαρακτηριστικά των Ténéré 700 World Raid / Ténéré 700 / Ténéré Rally Edition

  • Τετραπλοί προβολείς LED, πίσω φως LED

  • Μπροστινός λασπωτήρας με ρυθμιζόμενη θέση (5 χλστ.)

  • Διπλά μπροστινά δισκόφρενα μαργαρίτες 282 χλστ., δαγκάνες Brembo, ABS

  • Πίσω δίσκος μαργαρίτα 245 χλστ., δαγκάνα Brembo, ABS

  • Σωληνωτός διπλός περιμετρικός σκελετός βάσης από χάλυβα υψηλής αντοχής

  • Ψαλίδι χυτού αλουμινίου χύτευσης βαρύτητας

  • Ελαφριές ζάντες αλουμινίου με 36 ακτίνες

  • Αλουμινένιο τιμόνι με σταδιακή κλίση

  • Ελαστικά Pirelli Scorpion Rally, 90/90-21 μπροστά, 150/70-18 πίσω

  • Κινητήρας EU5 CP2 υψηλής ροπής

  • Κουτί φίλτρου αέρα με χοάνη εισαγωγής στραμμένη προς τα εμπρός

 

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές Ténéré 700 World Raid

Η Yamaha θα προσφέρει τη νέα Ténéré 700 World Raid σε δύο χρωματικές επιλογές. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Διαθέτει μπλε καλύμματα πλαισίου και πλευρικές επιφάνειες με κίτρινες πινελιές, καθώς και μπλε ζάντες. Το Midnight Black έχει μινιμαλιστικό και αυστηρό χαρακτήρα, με ολόμαυρο πλαίσιο και μαύρες ζάντες.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2022.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στη χώρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Επόμενο άρθρο »

Ήρθε το νέο Honda SH150i 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Ήρθε το Honda Forza 125 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα