• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Μπορείς να μην ρισκάρεις
Αλλά τότε δεν θα είσαι ο καλύτερος στον κόσμο
Νέα 14/01/2022 - 13:55

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η Honda. Ο Marc Marquez ήταν εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο για την κατάσταση της υγείας του, όσο και για τα επόμενα βήματα.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από την κατάσταση της υγείας του Marquez και την πορεία της ανάρρωσής του.


"Είμαι πολύ χαρούμενος", δήλωσε ο Marc Marquez. "Ήταν τρεις περίεργοι μήνες, γιατί τα προβλήματα με την όραση δεν είναι ποτέ εύκολα, αλλά τον τελευταίο μήνα πάω όλο και καλύτερα. Από το ατύχημα και μετά ήταν δύσκολα, ακολούθησα τις οδηγίες των γιατρών και ήταν μια πολύ αργή διαδικασία, αλλά αυτό το ξέραμε από την αρχή. Ήταν το ίδιο νεύρο με το 2011 και ήταν ζόρικα στην αρχή γιατί ποτέ δεν ξέρεις".


"Για πρώτη επαφή με μοτοσυκλέτα διάλεξα το motocross γιατί σε αυτό τραυματίστηκα και πρέπει να έχεις τρομερή ακρίβεια, να έχεις το 100% της όρασής σου".


Φυσικά το ατύχημα και η απουσία επηρέασε και ψυχολογικά τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.


"Από ψυχολογικής άποψης ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Είναι ο τέταρτος χειμώνας που έχω κάποιον τραυματισμό. Τώρα νιώθω καλύτερα. Από όταν τραυματίστηκα ο στόχος ήταν να βρίσκομαι στα τεστ και προφανώς στους αγώνες. Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο τώρα. Πρέπει να ανεβώ σε μοτοσυκλέτα MotoGP. Όμως αισθάνομαι καλά τώρα και αυτό είναι το βασικό".


"Πώς σε επηρέασε στην καθημερινή σου ζωή το γεγονός ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα;", ήταν η ερώτηση του Mat Oxley προς τον Marquez.


"Προσπαθούσα να τα ξεχάσω όλα και να περάσω λίγο φυσιολογικό χρόνο με τους δικούς μου. Προφανώς είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις πρόβλημα στην όραση δεν μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή. Αλλά όταν ανεβαίνεις και πάλι στην μοτοσυκλέτα η αίσθηση είναι απίστευτη, είναι ακόμα πιο έντονη απο πριν".


Θα χρειαστείς εγχείρηση; 


"Για να οδηγώ μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή σημαίνει ότι μάλλον δεν θα χρειαστώ εγχείρηση. Προς το παρόν ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών. Θα πρέπει να ανέβω σε μοτοσυκλέτα MotoGP, σε ένα τεστ μιας ημέρας με πολλούς γύρους και εκεί να δούμε αν θα κουραστώ, αν θα έχω κάποιο πρόβλημα, πριν μου επιτρέψει (ο γιατρός) να είμαι στις δοκιμές. Από την αρχή ακολουθήσαμε συντηριτική θεραπεία με τον χρόνο να διορθώνει πολλά".


Πώς ήταν το ατύχημα;


"Το ατύχημα συνέβη σε μια φυσιολογική μέρα. Είχα σηκωθεί, είχα ανέβει στην motocross μοτοσυκλέτα μου και προπονούμουν μαζί με τον Jorge Garcia (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross). Τελειώναμε την προπόνηση και είπαμε να κάνουμε δύο γύρους ακόμα και να πάμε σπίτι. Τότε έπεσα σε μια δεξιά στροφή, είχα ένα high side και χτύπησα το κεφάλι μου. Σηκώθηκα και πήγα σπίτι. Μετά από τρεις ώρες άρχισα να αισθάνομαι περίεργα και πήρα αμέσως τον γιατρό".


Τέλος, ο Marc Marquez ξέρει ότι ρισκάρει με τον τρόπο οδήγησής του, αλλά η φιλοσοφία του πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη.


"Ρίσκο θα υπάρχει πάντα. Μπορείς να μην ρισκάρεις και να μην φτάνεις στα όρια και να τερματίζεις σε κάθε αγώνα. Αλλά τότε δεν θα είσαι ο καλύτερος του κόσμου".

 

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 12η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez ανεβαίνει πάλι σε μοτοσυκλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα