• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Forcada: Προτιμώ ανθρώπους όπως ο Stoner και ο Viñales
Που παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις
Νέα 13/01/2022 - 16:22

Στο paddock των MotoGP, υπάρχουν πολύ λίγοι τεχνικοί που μπορούν να καυχηθούν ότι δούλεψαν με τα καλύτερα ταλέντα των τελευταίων 20 ετών, και ο Ramon Forcada είναι αναμφίβολα ένας από τους τυχερούς που έχει συνεργαστεί με ανθρώπους όπως ο Casey Stoner, ο Jorge Lorenzo, ο Maverick Viñales και ο Franco Morbidelli, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Σε μια συνέντευξη στο Motorsport.com, μίλησε για την απόφαση που έλαβε ο Viñales, ο οποίος άφησε τη Yamaha στη μέση της σεζόν για την Aprilia.

Η σχέση μεταξύ των δύο δεν τελείωσε τόσο καλά, αφού ο Maverick ζήτησε αλλαγή τεχνικού, ενώ εξακολουθεί να αναγνωρίζει την τεράστια εμπειρία τoυ Forcada στην M1. Αλλά, προφανώς, αυτό δεν επηρέασε τη γνώμη του Ramon για τον Viñales, τον πρωταγωνιστή ενός από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα της αγοράς αναβατών τα τελευταία χρόνια.

"Κατά την άποψή μου, όλοι, όχι μόνο ο Viñales, μπορούν να εγκαταλείψουν κάτι επειδή δεν τους αρέσει", είπε ο Forcada. "Όπως έκανε ο Casey Stoner στην εποχή του. Μου αρέσει αυτό και νομίζω ότι είναι μια χαρά έτσι".

Ο Forcada συμφωνεί με την άποψη να μην κυνηγούν οι αναβάτες τα χρήματα με κάθε κόστος, προτιμώντας όσους επιλέγουν να τα παρατήσουν για να βρουν τη δική τους ισορροπία, ακριβώς όπως ο Stoner και ο Viñales. 
"Στο τέλος, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο να παραιτηθείς ή να είσαι πικραμένος. Υπάρχουν άνθρωποι που, για οποιονδήποτε λόγο, χρήματα, εγωισμό ή οτιδήποτε άλλο, παραμένουν πικραμένοι και άλλοι που δεν το κάνουν. Ο Casey έφυγε από τα MotoGP με συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ στο τραπέζι.  Έφυγε παρόλα αυτά, και νομίζω ότι είναι υπέροχο. Τελικά, οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις μπορεί να κάνουν λάθος ή όχι, αλλά οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις είναι πάντα καλύτεροι για μένα από τους ανθρώπους που τους λένε τι να κάνουν".

Ο Forcada δεν πήρε θέση σχετικά με τις δυνατότητες του διδύμου Viñales -Aprilia.
 "Θα δούμε τι θα κάνει τώρα, αλλά τουλάχιστον η απόφαση ήταν δική του, δεν τον ανάγκασαν. Και, για μένα, αυτό έχει μια ορισμένη αξία".

Επόμενο άρθρο »

Μπορεί η Honda να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ducati το 2022;

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Δέκατη Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα