• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci: Στα MotoGP υποστηρίζω Miller
Το Dakar είναι ό,τι πιο απαιτητικό έχω κάνει στην ζωή μου
Νέα 08/01/2022 - 20:32

Έχοντας αποχωρήσει από το grid των MotoGP, ο Danilo Petrucci, που αυτή τη στιγμή γίνεται πρωτοσέλιδο με ένα λαμπρό ντεμπούτο στο Rally Dakar, θα επιστρέψει και πάλι ως οπαδός των MotoGP αυτή τη σεζόν.

Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση των αγώνων στην τηλεόραση, κάτι που ο Petrucci έχει αποφύγει τα τελευταία χρόνια λόγω της απογοητευτικής φύσης της εκστρατείας του για το 2020 με την Ducati - αν και περιλαμβάνει μια νίκη στο Le Mans - και την αποχαιρετιστήρια σεζόν του με την Tech3 KTM.
"Τα τελευταία δύο χρόνια δεν παρακολούθησα τους αγώνες MotoGP. Όταν δεν σου αρέσει ο εαυτός σου, δεν κοιτάς στον καθρέφτη! Άρα ήταν δύσκολο να παρακολουθήσω τους αγώνες για μένα", απάντησε ο Ιταλός.

"Από το 2022 θα αρχίσω να παρακολουθώ ξανά τους αγώνες MotoGP στην τηλεόραση. Ένας από τους καλύτερους φίλους που έχω είναι ο Jack (Miller). Μοιάζει πολύ με εμένα… Θα ήθελα να τον δω να κερδίζει, ειλικρινά".

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, όλοι οι Ιταλοί για τους οποίους ζητωκραυγάζω, αλλά με τον Jack έχω μια ιδιαίτερη σχέση».

Αυτή η φιλία ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του χρόνου τους ως ομόσταυλοι στην Pramac Ducati το 2018 και ο Petrucci δεν ένιωθε ζήλια για τον Αυστραλό όταν ο Miller πήρε τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati  το 2021.

Ο Miller κέρδισε δύο αγώνες την περασμένη σεζόν, τις πρώτες του νίκες στην κορυφαία κατηγορία και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, τον ομόσταυλό του, Francesco Bagnaia και τον Joan Mir.
Εν τω μεταξύ, ο Petrucci σπάνια φαινόταν να είναι άνετα πάνω στην RC16 και - χωρίς άλλες επιλογές  στα MotoGP για το 2022 - ακολούθησε την καρδιά του και αποδέχτηκε την έκπληξη της KTM στο Dakar, αλλά αναμένεται επίσης να επιστρέψει στην άσφαλτο με την Ducati στο MotoAmerica.

Στο Σαββατοκύριακο του τελευταίου αγώνα του Ιταλού, ο Miller απέρριψε την περιγραφή του Petrucci για τον εαυτό του ως τον τελευταίο «κανονικό αναβάτη» που τα κατάφερε στο MotoGP.

"Ο Danilo είναι ένας από αυτούς τους τύπους. Θέλει να πουλάει τον εαυτό του με λιγότερα χρήματα κάθε φορά", είπε ο Miller. "Ο Danilo είχε ταλέντο. Αλλά όχι μόνο ταλέντο, εργάστηκε για αυτό. Αν δείτε φωτογραφίες του στην Ioda με ένα μεγάλο πρόσωπο σαν φεγγάρι και μετά όταν ήρθε στη Ducati τι έκανε στο δικό του σώμα (απώλεια βάρους) για να το αλλάξει, να είναι ανταγωνιστικός εδώ, εργάστηκε για αυτό".

"Ο τύπος είναι θρύλος".


Ο Petrucci ανταποκρίθηκε σε αυτόν τον έπαινο κερδίζοντας την πέμπτη ειδική του Dakar, ένα απίστευτο κατόρθωμα για κάθε rookie, πόσο μάλλον για έναν αναβάτη του οποίου η επαγγελματική καριέρα ήταν στην άσφαλτο και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε αγώνα Rally στο παρελθόν. Ο Ιταλός, o οποίος βρίσκεται εκτός της γενικής κατάταξης του Dakar λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στην δεύτερη ειδική ήταν επίσης τρίτος ταχύτερος στην τέταρτη ειδική.

Μια μέρα ανάπαυσης - ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για τον Petrucci μετά από ένα βαρύ ατύχημα στην έκτη ειδική της Παρασκευής- λαμβάνει χώρα σήμερα (Σάββατο) προτού η περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας συνεχίσει μέχρι τον τερματισμό στις 14 Ιανουαρίου.

"Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τα συναισθήματά μου μετά από αυτό που συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες", είπε ο Petrucci κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάπαυσης. "Από το να χάσω σχεδόν τον αγώνα (λόγω ενός αποτελέσματος τεστ Covid) μέχρι τη νίκη στην ειδική– νιώθω σαν να έχω ζήσει ήδη μια ζωή εδώ στο Dakar".

"Όλα ήταν καινούργια – η μοτοσυκλέτα, το στυλ του αγώνα, και πρέπει να πω ότι ήταν ό,τι πιο απαιτητικό έχω κάνει στη ζωή μου. Σίγουρα στόχος μου είναι να τελειώσω τον αγώνα, αλλά έχω ήδη απολαύσει μια απίστευτη εμπειρία εδώ, και είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να το κάνω".

"Ανυπομονώ για την επόμενη εβδομάδα, θα είναι δύσκολη, κάθε μέρα είναι πολύ κουραστική και μαθαίνω συνέχεια με το έδαφος και την πλοήγηση".

"Ήδη, είμαι ο πρώτος στην ιστορία που κέρδισε έναν αγώνα MotoGP και μια ειδική του Dakar, οπότε ολοκλήρωσα αυτόν τον στόχο, το μόνο που μένει προς το παρόν είναι να απολαύσω τον υπόλοιπο αγώνα".

Ο διευθυντής της ομάδας Rally KTM, Norbert Stadlbauer, πρόσθεσε: "Ο Danilo ήταν απίστευτος, ξέραμε ότι θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί offroad, αλλά η νίκη στην ειδική είναι πολύ εντυπωσιακή".

Επόμενο άρθρο »

Η PROGP Racing στην Αθήνα

« Προηγούμενο άρθρο

Γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον Di Giannantonio

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα