• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Arbolino: Είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να παλέψω για την κορυφή
Στην Moto2
Νέα 21/12/2021 - 12:27

Ο Tony Arbolino είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να παλέψει για νίκες στην Moto2 μετά την ένταξή του στην Elf Marc VDS Racing Team για το 2022. Ο Ιταλός αναβάτης θα παραταχθεί μαζί με τον βετεράνο της Moto2, Sam Lowes, ο οποίος αναμφίβολα θα ξεκινήσει τη χρονιά ως η καλύτερη ελπίδα της ομάδας για τον τίτλο, δεδομένου του ρεκόρ του στη μέση κατηγορία. Ο Lowes, ο οποίος έχει έξι νίκες τις δύο τελευταίες σεζόν - εννέα συνολικά - δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους δύο κορυφαίους αυτής της σεζόν, Remy Gardner και Raul Fernandez, αφού και οι δύο αναβάτες ανέβηκαν στα MotoGP. Ωστόσο, για τον Arobilino, η μετάβαση από την Dynavolt Intact GP στην Marc VDS είναι κάτι που θα τον δει να αγωνίζεται για την πρώτη πεντάδα σε σταθερή βάση, κάτι που είναι "πεπεισμένος" ότι θα συμβεί μετά την ένταξή του σε μια ομάδα που αποκαλεί "μία από τις καλύτερες στην ιστορία της Moto2".


Με τον Lowes, περιορισμένο λόγω τραυματισμού στο πόδι, ο Arbolino έκανε ωτο ντεμπούτο του στην Marc VDS στο τεστ στην Jerez της Moto2.


"Αποφάσισα να έρθω στην Elf Marc VDS Racing Team γιατί είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία της κατηγορίας Moto2", είπε ο Arbolino. "Είναι μεγάλη συγκίνηση για μένα που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ για αυτή τη νέα περιπέτεια. Η πρώτη μου σεζόν στην Moto2 ήταν μερικές φορές δύσκολη, αλλά έμαθα τόσα πολλά και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω σε αυτήν την ομάδα, δεν δίστασα ούτε ένα δευτερόλεπτο. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι μέρος αυτού του έργου και έχω το κίνητρο για να το κάνω επιτυχία".

"Είμαι πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια αυτής της ομάδας θα είμαι στην κορυφή σύντομα και ήδη ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν". Ενώ ο Arbolino πιστεύει ότι μπορεί να αγωνίζεται για τις πρώτες θέσεις σε τακτική βάση, η κύρια εστίαση στη δεύτερη σεζόν του στην Moto2 είναι πρώτα και κύρια να βελτιωθεί ως αναβάτης.

"Η κύρια εστίασή μου είναι να κάνω ένα ακόμη βήμα ως αναβάτης και να εργαστώ για τη βελτίωση στους τομείς που πρέπει", προσέθεσε ο Arbolino που τερμάτισε δεύτερος στην Moto3 το 2020. "Ο λόγος που υπέγραψα σε αυτή την ομάδα είναι επειδή θέλω να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω στην Moto2 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το κάνω."

Εάν ο Arbolino κάνει ένα σημαντικό βήμα το 2022, η μάχη με τον νέο ομόσταυλό του Lowes είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, παρόμοια με αυτήν που είδαμε μεταξύ του Βρετανού και του ομόσταυλού του το 2021, Augusto Fernandez. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τη νέα του ομάδα, ο Arbolino αποκάλεσε τον Lowes "αναβάτη σημείο αναφοράς σε αυτήν την κατηγορία" και ότι συχνά ανέλυε τον πρώην αναβάτη των MotoGP κατά τη διάρκεια των ημερών του στη Moto3.

"Ακόμα και όταν ήμουν στην Moto3, προσπαθούσα πάντα να τον παρακολουθώ στενά γιατί τα αποτελέσματά του σημαίνουν ότι είναι αναβάτης σημείο αναφοράς σε αυτήν την κατηγορία. Είναι απίστευτο να βρίσκομαι στο ίδιο γκαράζ με αυτόν και θέλω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία του για να με βοηθήσει να προοδεύσω".


"Ξέρω ότι μπορεί να με βοηθήσει πολύ και ελπίζω ότι μπορώ επίσης να τον βοηθήσω, αλλά το να είμαι μαζί του μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και κίνητρο. Είναι επίσης πολύ καλός τύπος και ανυπομονώ να διασκεδάσω πολύ μαζί του εντός και εκτός πίστας".

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στο σπίτι για τον Alessandro Zanardi

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη εμφάνιση της Ducati MotoE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα