• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προσπαθεί ο Raul Fernandez να φύγει από την ΚΤΜ;
Νέα 24/11/2021 - 21:30

Παρά την συνεχόμενη και έντονη μάχη για το πρωτάθλημα της Moto2 μεταξύ των Raul Fernandez και Remy Gardner (η οποία έφτασε μέχρι τον τελευταίο αγώνα της Valencia), φαινόταν να υπάρχει καθόλη την χρονιά μια αρμονική σχέση μεταξύ των δύο αναβατών του Aki Ajo, oι οποίοι το 2022 θα αγωνίζονται πάλι μαζί στα MotoGP με την Tech3 KTM.

Αυτή ήταν η εικόνα που είχαμε, μέχρι τουλάχιστον την στιγμή που ο Fernandez εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον της ομάδας του και του ομόσταυλού του, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι ο "ηθικός πρωταθλητής" της Moto2 και ισχυριζόμενος (χωρίς να φέρει όμως αποδείξεις), ότι η ομάδα του Aki Ajo μερολήπτησε υπέρ του Gardner, ώστε ο Αυστραλός αναβάτης να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Αργότερα πήρε πίσω αυτά τα σχόλια λέγοντας, μετά το τεστ της Jerez όπου είχε την πρώτη του πλήρη επαφή με μοτοσυκλέτα MotoGP, ότι δεν κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα που προσπαθούσε ξεκάθαρα. 

"Προτιμώ να μην μιλήσω παραπάνω για αυτό", ανέφερε ο νεαρός Ισπανός, "γιατί δεν έγινε αντιληπτό αυτό που ήθελα να πω. Ήταν μια φανταστική σεζόν, είχα μια τρομερή ομάδα και οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί μου ήταν απίστευτοι. Ήμουν πολύ τυχερός που είχα δίπλα μου αυτούς τους ανθρώπους, αλλά τώρα είμαι επικεντρωμένος στα MotoGP και δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν μου".

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Aki Ajo, ήταν πιο ευθύς, λέγοντας ότι πιστεύει ότι δεν υπήρχαν θέματα μεταξύ των ομόσταυλων ή της ομάδας το 2021 - αν και παραδέχτηκε ότι αυτό δεν θα ήταν απίθανο λόγω του ανταγωνισμού τους. 

"Στην μέση και στο τέλος της σεζόν σκεφτόμουν 'ωχ θα είναι ζόρικο όταν οι δύο αναβάτες μας παλεύουν για τον τίτλο', αλλά επαναλαμβάνω ότι όλα έμειναν ήρεμα και σε επαγγελματικό επίπεδο στην ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή", δήλωσε ο Ajo. "Ήμουν χαρούμενος και ικανοποιημένος από αυτό. Και δεν υπήρχαν φιλονικίες στο γκαράζ μας. Είναι κατανοητό ένας αναβάτης να μην θεωρεί ότι ήταν όλα τέλεια. Ο αναβάτης που δεν κέρδισε το πρωτάθλημα ψάχνει για τις αιτίες και τους λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Raul πήρε οκτώ νίκες στην πρώτη του σεζόν στην Moto2. O Remy κέρδισε πέντε φορές, αλλά ήταν πιο σταθερός, είχε μια τρομερή σεζόν".

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ajo έχει δίκιο. Ο Fernandez μπορεί να μην κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2, αλλά είχε μια από τις πιο επιτυχημένες rookie σεζόν που έχουν γίνει ποτέ, παίρνοντας περισσότερες νίκες ακόμα και από τον Μarc Marquez όταν βρέθηκε στην πρώτη του χρονιά στην Moto2, ακόμα και αν ήταν η δική του έλλειψη σταθερότητας που του στέρησε τον τίτλο.

Οπότε γιατί ο Fernandez βγαίνει στο μονοπάτι του πολέμου μετά το τέλος της σεζόν και ενώ θα βρίσκεται και πάλι στην ίδια ομάδα με τον Gardner του χρόνου και μάλιστα και πάλι στην ΚΤΜ; 

Ένας λόγος ίσως είναι ότι θέλει να δηλητηριάσει τις σχέσεις του με την ΚΤΜ ώστε η συνεργασία τους να μην συνεχίσει μετά το 2022 - μια τολμηρή στρατηγική που ίσως όμως αποδώσει για αυτόν στο μέλλον. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι ο Fernandez δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ουσιαστικά αναγκάστηκε από την ΚΤΜ να ανέβει στα MotoGP. Όπως είχε δηλώσει προ ολίγων μηνών σε Ισπανικό μέσο δεν θα βρίσκεται εκεί που θέλει το 2022. Ενώ ο Fernandez σκεφτόταν να μείνει και του χρόνου στην Moto2, ήταν η ΚΤΜ αυτή που αποφάσισε μέσω μιας επιλογής στο συμβόλαιο να τον ανεβάσει στα MotoGP, προσπαθώντας να τον κρατήσει μακρυά από την Yamaha.

Υπήρχαν φήμες μέχρι και τον τελευταίο μήνα ότι η Yamaha προσπαθούσε και πάλι να διαπραγματευτεί την φυγή του Fernandez από την ΚΤΜ, αυτή την φορά για να γίνει μέλος της νέας ομάδας της Yamaha στην Moto2. Αυτό επέφερε ένα "ανακάτεμα" των αναβατών της ΚΤΜ στην Moto3, με τον Adrian Fernandez (αδερφό του Raul) να γίνεται μέλος της Tech3 στην Moto3 (όπως και ο αδερφός του). 

Και με τις δύο ευκαιρίες του Raul να φύγει από την ΚΤΜ το 2022 να έχουν πλέον εξαλειφθεί, μπορεί ο Fernandez να έχει ως στόχο να πάει στην Yamaha το 2023, όταν τα συμβόλαια και των δύο δορυφορικών αναβατών της (Andrea Dovizioso και Darryn Binder) θα έχουν λήξει, δημιουργώντας ένα πιθανό κενό που θα μπορούσε να καλύψει ο ίδιος.

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρίες, όμως ο Raul Fernandez έχει δείξει στην σύντομη, μέχρι τώρα, καριέρα του στον κόσμο των αγώνων ότι είναι έξυπνος, έχει την ικανότητα να παίρνει αποφάσεις και να παραμένει ήρεμος. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να δούμε αυτή την ξαφνική του επίθεση ως αποτέλεσμα ενός θυμού ή μιας παρόρμυσης της στιγμής. 

Επόμενο άρθρο »

Ο Francesco Guidotti φεύγει από την Pramac

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θα είχε πλάκα να τρέξω με τον Norris

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα