• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA: MT-10 SP 2022 η κορυφαία Hyper Naked της Yamaha
Παρουσίαση
Τεστ-Μοντέλα 23/11/2021 - 17:26


Πριν λίγες ημέρες η Yamaha παρουσίασε τη νέα MT-10 με αυξημένη απόδοση κατά 6 ίππους, βελτιωμένα φρένα, νέα εμφάνιση και νέα οθόνη TFT , τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψει την MT-10 SP την κορυφαία έκδοση της σειράς Hyper Naked μοντέλων της Yamaha.

H έκδοση SP της νέας MT-10 είναι εξοπλισμένη με τις νέας γενιάς ημιενεργές αναρτήσεις της Ohlins που έχουν μεγαλύτερο εύρος τιμών απόσβεσης, ταχύτερους χρόνους αντίδρασης και 3 προγράμματα συμπεριφοράς, ένα σύστημα που κατά την Yamaha είναι πιο εξελιγμένο ακόμα και από αυτό της R1M!

Τον εξοπλισμό της SP συμπληρώνουν η νέα ακτινική τρόμπα φρένου, τα braided σωληνάκια υψηλής πίεσης, η νέα καρίνα και τα νέα αυτοκόλλητα. 


Νέα MT-10 SP aυθεντικό, ασυμβίβαστο στυλ, κορυφαίες προδιαγραφές και αποκλειστική σχεδίαση

Η Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας

Από το 2013, η Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας αποτελεί την έμπνευση πίσω από την ανάπτυξη των μοντέλων MT της Yamaha, τα οποία έχουν προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο ενθουσιασμού και δυναμισμού στους αναβάτες που αναζητούν ανεπανάληπτες συγκινήσεις, στην Ευρώπη. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από άτομα που ζουν και αναπνέουν με τις μοτοσυκλέτες, τα μοντέλα MT της Yamaha έχουν δημιουργήσει την δική τους δυναμική κατηγορία Hyper Naked και, χάρη σε αυτά, ένας τεράστιος αριθμός αναβατών έχει βιώσει ένα νέο είδος οδηγικής εμπειρίας στους δύο τροχούς.

Με τον κινητήρα υψηλής ροπής, τον ευέλικτο χειρισμό και την γυμνή, όμορφη εμφάνιση, κάθε μοτοσυκλέτα MT έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την πιο sport και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, ενισχύοντας το πάθος κάθε μοτοσυκλετιστή. Στην Ευρώπη, έχουν πωληθεί περισσότερες από 290.000 μοτοσυκλέτες ΜΤ από την στιγμή που έφτασε το πρώτο μοντέλο, πριν από επτά χρόνια. Έτσι, η κατηγορία Hyper Naked της Yamaha συμβάλλει στο να γίνει η οδήγηση μοτοσυκλέτας μια ακόμα πιο συναρπαστική, προσιτή και ελκυστική επιλογή τρόπου ζωής.

Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 290.000 στην Ευρώπη, η σειρά MT προκάλεσε νέες συγκινήσεις στους δρόμους, ενώ τα μικρότερου κυβισμού μοντέλα κατάφεραν να προσελκύσουν μια εντελώς νέα γενιά αναβατών στον κόσμο των δύο τροχών.

Από την νέα MT-10 μέχρι την MT-125, η κατηγορία Hyper Naked της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να γίνει μέρος του πλέον συναρπαστικού αλλά και προσβάσιμου κινήματος στον χώρο της μοτοσυκλέτας, στην Ευρώπη.

 

Νέα MT-10 SP - Η απόλυτη εμπειρία οδήγησης

Ένα από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά της κατηγορίας MT της Yamaha είναι ότι προσφέρει μια ευρύτατη ποικιλία μοντέλων Hyper Naked, προσφέροντας σε αναβάτες με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας, απαιτήσεις και οικονομικές δυνατότητες, την ευκαιρία να επιλέξουν την σωστή μοτοσυκλέτα. Με αποκλειστικούς χρωματισμούς και γραφικά, τα μοντέλα SP είναι το απόγειο της ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας και διαθέτουν τις πλέον εξελιγμένες προδιαγραφές.

Ημι-ενεργητικό σύστημα ανάρτησης Öhlins

Η νέα MT-10 SP έχει σχεδιαστεί για αναβάτες που επιθυμούν την πιο αποκλειστική μοτοσυκλέτα Hyper Naked, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία πλαισίου που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που εξοπλίζεται με το πιο πρόσφατο σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης εμπρός και πίσω ανάρτησης της Öhlins.

Παρόλο που η Yamaha R1M διαθέτει παρόμοιο σύστημα, η MT-10 SP είναι εξοπλισμένη με την επόμενη γενιά του συστήματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης της Öhlins, το οποίο χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία απόσβεσης με εμβολοειδή βαλβίδα.

Αυτή η υπερσύγχρονη τεχνολογία παρέχει μεγαλύτερο εύρος προσαρμογών απόσβεσης και παρέχει υψηλότερο βαθμό απόκρισης. Ο αναβάτης μπορεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στην ανάρτηση μέσω του μενού ERS στις ρυθμίσεις TRC. Το μενού ERS παρέχει μια επιλογή μεταξύ τριών ημι-ενεργητικών θέσεων απόσβεσης (A-1, A-2 και A-3), καθώς και τριών χειροκίνητων ρυθμίσεων (M-1, M-2 και M-3).

Όταν επιλέγετε κάποια από τις αυτόματες λειτουργίες, το σύστημα ρυθμίζει την απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. Οι μεταβολές γίνονται σε συνεχή βάση για να διασφαλιστεί ότι πάντα εφαρμόζονται οι πιο κατάλληλες ρυθμίσεις.

Η χειροκίνητη λειτουργία επιτρέπει την ακριβή ηλεκτρονική ρύθμιση της συμπίεσης και της απόσβεσης συμπίεσης για το μπροστινό πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ. Μέσω του μενού YRC, η ανάρτηση μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στο εκάστοτε στυλ αναβάτη ή στο περιβάλλον οδήγησης.

Ημι-ενεργητικές θέσεις απόσβεσης

  •    -  A-1 είναι μια sport θέση λειτουργίας, σχεδιασμένη για να προσφέρει σιγουριά και πληροφόρηση σε δρόμους με στροφές και επαρχιακούς δρόμους, με αίσθηση υψηλού επιπέδου μπροστά και πίσω και καλή ευστάθεια του πλαισίου κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα.
  •    -  A-2 είναι καταλληλότερη για sport οδήγηση σε αυτοκινητοδρόμους.
  •    -  A-3 έχει σχεδιαστεί για συνθήκες τουρισμού με έμφαση στην άνεση και την ευστάθεια.

Τριμερής μπροστινή ποδιά

Η νέα MT-10 SP είναι επίσης εξοπλισμένη με αποκλειστική τριμερή μπροστινή ποδιά που χαρίζει πιο επιθετική, αγωνιστική εμφάνιση στην ναυαρχίδα της σειράς. Επιπλέον, προστατεύει το ψυγείο λαδιού.

Σωληνάκια φρένων με πλεκτή επένδυση

Τα σωληνάκια φρένων με πλεκτή επένδυση αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού και προσφέρουν στον αναβάτη υψηλό επίπεδο αίσθησης στην μανέτα αλλά και υψηλότερη απόδοση κατά την οδήγηση σε πίστα, όπου η εντατική χρήση των φρένων συντελεί σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Αποκλειστικά χρώματα και γραφικά

Κάθε μοντέλο SP διαθέτει αποκλειστικά χρώματα και γραφικά και η νέα MT-10 SP διαθέτει φινίρισμα Icon Performance, εμπνευσμένο από τον συνδυασμό που χρησιμοποιείται στην κορυφαία στην κατηγορία της μοτοσυκλέτα πίστας και αγώνων, R1M Supersport.

Διαθεσιμότητα και τιμή MT-10 SP

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μετά πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι τιμές διαφέρουν ανά περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στην χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και Είδη Ένδυσης Hyper Naked

Η Yamaha ανέπτυξε μια σειρά πακέτων και Γνήσιων Αξεσουάρ που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες MT να εξατομικεύουν εύκολα την μοτοσυκλέτα τους με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν εξαιρετική εφαρμογή και κορυφαίο φινίρισμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα και τα Γνήσια Αξεσουάρ προτού παραλάβουν την νέα τους μοτοσυκλέτα και η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει από τον Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha. Όλα τα Γνήσια Αξεσουάρ των πακέτων μπορούν επίσης να αποκτηθούν μεμονωμένα. Επιπλέον των πακέτων, η λίστα Γνήσιων Αξεσουάρ περιλαμβάνει τα πάντα, από συστήματα εξάτμισης Akrapovic και μανέτες έως θερμαινόμενα γκριπ και αντίβαρα τιμονιού τύπου billet.

Τα Είδη Ένδυσης της σειράς MT της Yamaha περιλαμβάνει ανδρικά και γυναικεία μπουφάν και παντελόνια, καθώς και μια συλλογή φούτερ με κουκούλα, T-shirt, γάντια και μια σειρά από εξοπλισμό οδήγησης με έγκριση CE. Η συλλογή MT εξελίσσεται συνεχώς και νέα προϊόντα προστίθενται καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

 

Εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος προκειμένου όσοι επιθυμούν, να δημιουργήσουν, ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους, μια εικονική έκδοση οποιουδήποτε μοντέλου ΜΤ τοποθετώντας Γνήσια Αξεσουάρ της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν Γνήσια Αξεσουάρ με σκοπό να δημιουργήσουν την δική τους, ιδανική ΜΤ. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβάλλεται τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage προσφέρει μια ρεαλιστική εικόνα για τα Γνήσια Αξεσουάρ που προτίθεστε να επιλέξετε και για να σάς διευκολύνει ακόμα περισσότερο, ενώ η τελική επιλογή σας μπορεί να αποσταλεί με email στον επιλεγμένο Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στην νέα σας μοτοσυκλέτα ΜΤ.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ και τα Είδη Ένδυσης της Yamaha ή για την εφαρμογή MyGarage επισκεφθείτε την διεύθυνση https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/#/

MyRide

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη ΜΤ την δυνατότητα να μεγιστοποιήσει την οδηγική του απόλαυση σε κάθε διαδρομή, διαθέτοντας ταυτόχρονα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που έχει διανύσει ο αναβάτης και προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία καθώς και να προσθέτουν φωτογραφίες που θα μπορούν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες ΜΤ να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα στατιστικά τους με άλλους αναβάτες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/myride1/#/

 

Επόμενο άρθρο »

Νέο Honda ADV350

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο Honda SH350i MY22

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα