• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε
Για τον Toprak Razgatlioglu
Νέα 22/11/2021 - 21:30

Το πρωτάθλημα των Superbikes για το 2021 τελείωσε και υπάρχει ένας νέος πρωταθλητής. Από το γιατί χρησιμοποιεί το νούμερο 54 μέχρι στο γιατί ζει μια απλή ζωή στο ίδιο σπίτι με την μητέρα του, υπάρχουν πολλά να μάθουμε για τον Toprak Razgatlioglu. 

Ο Razgatlioglu κλείδωσε τον τίτλο την Κυριακή στην Ινδονησία, παρά την σκληρή μάχη όλη την χρόνια για τον τίτλο με τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jonathan Rea. O Τούρκος αναβάτης είναι εκπληκτικός στην πίστα, αλλά ποιός είναι ο Toprak Razgatlioglu πίσω από τις κάμερες;

  1. Ο Toprak Razgatlioglu γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1996 στην Alanya της Τουρκίας. Μοιράζεται τα γενέθλιά του με τον Ιταλό ομόσταυλό του, Andrea Locatelli. 
  2. Zει στην Sakarya της Τουρκίας μαζί με την μάνα του. Το σπίτι τους δεν είναι μακρυά από τον χώρο προπόνησής του, την πίστα καρτ του Kenan Sofuoglu. 
  3. O Toprak συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock 600cc στο Magny-Cours το 2014, κάνοντας το ντεμπούτο του. Κέρδισε τον αγώνα με λιγότερο από 2 δέκατα διαφορά από τους Anthony Dumont και Niki Tuuli.
  4. Ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της WorldSSP, Kenan Sofuoglu, είναι ο μάνατζερ και μέντορας του Razgatlioglu. προς τιμήν του, ο Toprak χρησιμοποιεί το νούμερο 54.
  5. Είναι λάτρης των extreme sports και του αρέσει να κάνει τζετ σκι, fliteboard και τον χειμώνα snowboard. Του αρέσει επίσης να οδηγεί καρτ στην πίστα του Sofuoglu και να κάνει μότοκρος. Ότι έχει τροχούς ή κινητήρα αρέσει στον Razgatlioglu. Επίσης κάνει κάνει ορισμένα "γυμναστικά" κόλπα, όπως να περπατάει με τα χέρια, κάτι που έμαθε να κάνει στη θάλασσα στην παραλιακή πόλη της Alanya που μεγάλωσε.
  6.  Είναι ο πρώτος Πρωταθλητής WorldSBK από την Τουρκία, ακολουθώντας τα βήματα "τα πατήματα" του Kenan Sofuoglu, ο οποίος τα κατάφερε πολύ καλά στο WorldSSP άλλα όχι τόσο καλά στο WorldSBK. Ο Sofuoglu είπε κάποτε «Από τότε που τον έβαλα στο FIM Europe Superstock 1000 Cup το σχέδιό μας ήταν να γίνει ο πρώτος Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike και τα καταφέραμε».
  7. Στο κράνος του, υπάρχουν τα αρχικά T.T.A. Αυτά είναι για τον ίδιο (Torprak), τον αδελφό του Tümay και τον πατέρα τους Arif. Αυτά είναι επίσης τα αρχικά από το παρατσούκλι του πατέρα του: Tek taker Arif, που μεταφράζεται σε o Arif στη μία ρόδα. Στις 17 Νοεμβρίου 2017, ο πατέρας του Toprak έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα στην Τουρκία.
  8. Όταν ο Razgatlioglu έφτασε στο San Juan της Αργεντινής, οι ντόπιοι οπαδοί έσπευσαν να δώσουν ένα παρατσούκλι στον Toprak και έτσι γεννήθηκε το El Turco (ο Τούρκος).
  9. Ο Toprak είναι μουσουλμάνος και επομένως δεν ψεκάζει με την Prosecco DOC στο βάθρο λόγω της απαγόρευσης του αλκοόλ στο Ισλάμ. Προσεύχεται επίσης πριν από τους αγώνες και στη σχάρα εκκίνησης.
  10. Aκολούθησε τα βήματα του πατέρα του μαθαίνοντας κάποια ακροβατικά, ιδιαίτερα στην τέχνη του endo. Είτε πρόκειται για το κλασικό endo είτε για rolling, το endo είναι o αγαπημένος τρόπος πανηγυρισμού του Toprak, μάλιστα έχουν και "κόντρα" με τον Jack Miller που επίσης συνηθίζει να κάνει endo.

 

Επόμενο άρθρο »

Darryn Binder: Δεν ένιωσα πίεση στο τεστ της Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

H Tissot συνεχίζει ως επίσημος χρονομέτρης του MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα