• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πίστα της Losail αλλάζει για την Formula1
Νέα είσοδος στα pits και διπλά κερμπ
Νέα 14/10/2021 - 14:45

"Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έμαθα ότι θα διοργανωθεί αγώνας Formula1 στο Qatar ήταν ότι θα δημιουργηθούν πιο πολλά σαμαράκια", ανέφερε αστειευόμενος ο Franco Morbidelli. Τα μονοθέσια της Formula1 όταν φρενάρουν απότομα και όταν επιταχύνουν δημιουργούν σαμαράκια στην άσφαλτο, που ενοχλούν τους αναβάτες των MotoGP. 

Η πίστα της Lossail θα φιλοξενήσει αγώνες Formula1 για 10 χρόνια, ξεκινώντας από το 2023, με τον πρώτο αγώνα όμως να πραγματοποιείται φέτος. 

Με τα MotoGP να είναι το κεντρικό Grand Prix της πίστας από το 2004, θα υπάρξουν αλλαγές προκειμένου η Lossail να καταφέρει να φιλοξενήσει αγώνες Formula1. Η είσοδος για τα pits ξεκινάει πολύ σύντομα μετά την τελευταία στροφή. 

"Αυτό που ήταν η είσοδος για τα pits στα MotoGP θα αλλάξει δραματικά", δήλωσε ο Michael Masi, υπεύθυνος αγώνων της Formula1. "Αυτή η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα μεταβώ πάλι εκεί την επόμενη εβδομάδα, πριν το Austin, για να ρίξω μια ματιά, αλλά οι περισσότερες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Ένας αριθμός διπλών κερμπ έχει εισαχθεί, τόσο στο εσωτερικό των στροφών, για να εμποδίζει τους οδηγούς να κόβουν δρόμο, όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχει επίσης μια σημαντική αναβάθμιση σε διάφορα προστατευτικά, αλλά η βασικότερη αλλαγή είναι στην είσοδο των pits".

Όσο για τα ίδια τα pits δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στην είσοδο των pits, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσουν αρνητικά το πρωτάθλημα του MotoGP και ότι τα κερμπ θα επιστρέψουν στην "κανονική" τους μορφή, όταν τα MotoGP επισκεφθούν την πίστα για το πρωτάθλημα του 2022 στις 6 Μαρτίου. 

Επόμενο άρθρο »

Πριν 20 χρόνια ο Rossi πήρε τον 1ο Τίτλο στα GP500

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Είμαι λίγο παρανοϊκός για την Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα