• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stefan Bradl, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow
Σε ιδιωτικό τεστ στην Jerez
Νέα 09/10/2021 - 09:58

Η αγωνιστική δράση στα MotoGP σταματάει για δύο Σαββατοκύριακα πριν επιστρέψουμε στο Misano στις 22 Οκτωβρίου. Όμως οι ομάδες ήδη έχουν στραμμένο το ένα τους μάτι στο 2022 και η δουλειά των τεστ δεν σταματά. 

Η Honda, η KTM και η Yamaha βρέθηκαν χθες στην πίστα της Jerez για ένα ιδιωτικό τεστ με τους Stefan Bradl για την Honda, Dani Pedrosa για την KTM και Cal Crutchlow για την Yamaha να βγαίνουν στην πίστα. 

Πολύ λίγα νέα διέρρευσαν για τα τεστ, αλλά οι τρείς αναβάτες δούλευαν για τις μοτοσυκλέτες της επόμενης σεζόν. Ήδη στα τεστ του Misano οι κατασκευαστές έφεραν τα πρωτότυπα μοντέλα του 2022 και η δουλειά συνεχίζεται, εν αναμονή των τελικών τεστ της χρονιάς, που έχουν  ανακοινωθεί για την Jerez στις 18 και 19 Νοεμβρίου. 

Η Honda δουλεύει σκληρά για να διορθώσει τα προβλήματα της RC213V, τα οποία έχει τονίσει πολλές φορές ο Marc Marquez. Στο Misano είδαμε μια αρκετά αναμορφωμένη μοτοσυκλέτα, τόσο από άποψη αεροδυναμικών όσο και πλαισίου και προφανώς και ο κινητήρας θα είναι αντικείμενο προς εργασία και "ανακαίνιση".

Η ΚΤΜ επίσης θα πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τα μπρος, καθώς μετά την εκπληκτική της απόδοση πέρυσι, η RC16 φέτος φαίνεται να ξεθωριάζει και από τις δύο νίκες της η μια ήταν περισσότερο αποτέλεσμα τύχης και απίστευτου θάρρους (η νίκη του Brad Binder στην Αυστρία) παρά αποτέλεσμα βελτίωσης και συνέπειας. 

Η Yamaha φαίνεται η πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, δεδομένου ότι ο Fabio Quartararo ηγείται αυτή την στιγμή του πρωταθλήματος, αλλά ο ίδιος ο Fabio έχει επανειλημμένα αναφέρει τα αδύναμα σημεία της Yamaha και έχει ενθαρρύνει τους Ιάπωνες κατασκευαστές να δουλέψουν πάνω σε αυτά. Στην περίπτωση της M1 το θέμα έγκειται στον κινητήρα, του οποίου η ωμή ιπποδύναμη δεν μπορεί να φτάσει αυτή των αντιπάλων της. 

Οι δοκιμαστές αναβάτες ολοκλήρωσαν χθες την δουλειά τους, αλλά για να μάθουμε τι ακριβώς έγινε και να δούμε τα αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένουμε την γνώμη των αναβατών του πρωταθλήματος στο Misano. 

Επόμενο άρθρο »

O Marc Marquez δώρησε το έπαθλο από την Aragon

« Προηγούμενο άρθρο

O Bastianini νιώθει σαν κανονικός αναβάτης των MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα