• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bastianini νιώθει σαν κανονικός αναβάτης των MotoGP
Μετά τις τελευταίες του επιτυχίες
Νέα 08/10/2021 - 18:30

O Enea Bastianini (περσινός πρωταθλητής της Moto2) έδειξε από την πρώτη στιγμή στα MotoGP ότι έχει δυνατότητες, αλλά έχει κάνει τεράστια βήματα μετά την Aragon. Πετυχαίνοντας τον πρώτο τερματισμό μου μέσα στην κορυφαία εξάδα εκεί, ακολούθησε μια εκπληκτική τρίτη θέση από την 12η θέση της εκκίνησης στο Misano και μια έκτη θέση το τελευταίο Σαββατοκύριακο στο Austin. Όλα αυτά, πάνω σε μια Ducati 2 ετών!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motorpsort.com, ο Bastianini απάντησε σε ερώτηση για το αν νιώθει κανονικός αναβάτης των MotoGP και όχι rookie πλέον: "Νομίζω πως ναι. Είμαι rookie όλο τον χρόνο, αλλά τώρα, με περισσότερη εμπειρία, ξέρω σε ποιά κομμάτια πρέπει να δουλέψω κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Επίσης καταλαβαίνω καλύτερα όλα τα ελαστικά και έχω αλλάξει λίγο τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω με την ομάδα. Τώρα έχω πιο πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και μπορώ να είμαι πιο γρήγορος για το υπόλοιπο της σεζόν".

O Bastianini αναφέρει ότι η αυτοπεποίθησή του μεγάλωσε από το Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, όπου πήρε την 12η θέση, ενώ επισήμανε ότι μπορεί να είναι γρήγορος την Κυριακή, παρά κάποιες κακές εμφανίσεις στα δοκιμαστικά. 

Στην COTA, o Bastianini κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στον τελευταίο γύρο, μετά την σύγκρουση των Miller και Mir, έχοντας ξεκινήσει από την 16η θέση της εκκίνησης.

"Από το Silverstone και μετά, για εμένα, κάναμε ένα καλό βήμα και τώρα είμαι πιο σίγουρος πάνω στην μοτοσυκλέτα. Μπορώ να την οδηγήσω πιο απαλά, πιο ήρεμα και είναι πιο εύκολο για εμένα να είμαι γρήγορος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το Σάββατο (στο Austin) ήταν μια κακή μέρα για εμένα, αλλά στον αγώνα ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και αυτό είναι το σημαντικό. Το να ξεκινάς από την 16η θέση δεν είναι εύκολο, αν είχα ξεκινήσει από πιο μπροστά θα είχα καταφέρει περισσότερα. Αλλά έτσι είναι οι αγώνες, μπορεί να ξεκινάς πιο πίσω ή πιο μπροστά από αγώνα σε αγώνα".

Ο Bastianini του χρόνου θα είναι μέλος της Gresini Team, με το συμβόλαιό του να παραμένει απευθείας με την Ducati, ενώ θα οδηγεί την GP21, ενώ η τωρινή του ομάδα (Avintia Esponsorama) θα αποσυρθεί από τα MotoGP στο τέλος του χρόνου.

Επόμενο άρθρο »

Stefan Bradl, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow

« Προηγούμενο άρθρο

H COTA δεν φαίνεται πρόθυμη να βάλει νέα άσφαλτο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα