• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H COTA δεν φαίνεται πρόθυμη να βάλει νέα άσφαλτο
Ίσως η F1 βοηθήσει σε αυτό
Νέα 08/10/2021 - 17:55

Χθες ανακοινώθηκε το προσωρινό ημερολόγιο των αγώνων για το 2022. Το Grand Prix των Η.Π.Α. στο Austin είναι προγραμματισμένο για τις 10 Απριλίου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στο Texas. Οι αναβάτες των MotoGP ουσιαστικά  έδωσαν ένα τελεσίγραφο στην πίστα. Νέα άσφαλτος ή δεν επιστρέφουμε. 

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση κατάφεραν να δώσουν στο κοινό μια ιδέα για την κατάσταση της πίστας, με τα σαμαράκια να κάνουν τις μοτοσυκλέτες να φαίνονται σαν να αναπηδούν πάνω στην πίστα. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στην επιφάνεια, όσο στο υπέδαφος, του οποίου οι κινήσεις δημιουργούν αυτές τις ανωμαλίες στην επιφάνεια. 

Οι αναβάτες ήταν ξεκάθαροι στο τελεσίγραφο. Η πίστα θα πρέπει να αποκτήσει νέα άσφαλτο από την 2η μέχρι την 11η στροφή, περίπου το μισό μήκος της πίστας, κάτι που σημαίνει ότι για να λυθεί το πρόβλημα οι ιδιοκτήτες της πίστας θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη. Η εργασία θα είναι ακριβή και δεν φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αυτήν προς το παρόν. Ένας λόγος για αυτό είναι και ότι το Grand Prix των MotoGP στο Texas δεν προσελκύει τόσους θεατές ώστε να δικαιολογήσει μια τέτοια επένδυση από μόνο του. Μάλιστα στο τελευταίο Grand Prix (το προηγούμενο Σαββατοκύριακο), η COTA δεν ανακοίνωσε καν τον αριθμό των θεατών στις κερκίδες του, αλλά τα πλάνα με αρκετές άδειες θέσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο αριθμός τους δεν ήταν ιδιαίττερα υψηλός. 

Με αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε κανείς να φτάσει στο συμπέρασμα ότι η μοίρα του Austin όσον αφορά τα MotoGP, είναι κλειδωμένη, όμως ο τετράτροχος μηχανοκίνητος αθλητισμός ίσως βοηθήσει. Η F1 θα βρεθεί στο Austin σε λίγες εβδομάδες, στις 24 Οκτώβρη, και αν οι οδηγοί της συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις των αναβατών των MotoGP, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν. Είναι η ίδια ιστορία με το Silverstone το 2018, όπου όταν οι αναβάτες των MotoGP διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση της ασφάλτου δεν συνέβη τίποτα, αλλά όταν οι πιλότοι της F1 έκαναν παράπονα, η δουλειά έγινε. 

Υπάρχει η ελπίδα ότι το ίδιο θα συμβεί και με το Austin, μια πίστα που από άποψη σχεδίασης είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στο ημερολόγιο. Αν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να συζητηθούν οι εναλλακτικές λύσεις για το Grand Prix των Η.Π.Α. Η επιστροφή της Laguna Seca θα ήταν ένα όνειρο, αλλά δύσκολα πραγματοποιήσιμο, με πιο πιθανή λύση την Indianapolis. Η ιστορική αυτή πίστα φιλοξένησε τα Grand Prix από το 2008 μέχρι το 2015.

Επόμενο άρθρο »

O Bastianini νιώθει σαν κανονικός αναβάτης των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

35,000 τα εισιτήρια στο Μιζάνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα