• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η στιγμή που ο Paolo Ciabbati θεωρεί ότι η Ducati έχασε τον τίτλο του 2021
Νέα 27/09/2021 - 21:43

O Paollo Ciabbati παραδέχτηκε ότι πιστεύει πως ο τίτλος του 2021 είναι ΄ίσως ήδη εκτός των χεριών του Francesco Bagnaia και κλειδωμένος με ασφάλεια από τον Fabio Quartararo και θεωρεί ότι οι μέρες και τα γεγονότα που το προκάλεσαν αυτό είναι ήδη ξεκάθαρα. 

Συγκεκριμένα, ο Ciabbati ξεχωρίζει τις κατατακτήριες στο Portimao, στον τρίτο αγώνα της χρονιάς. όπου ο Bagnaia, ο οποίος βρισκόταν σε φόρμα, πέτυχε μια κίτρινη σημαία σε γύρο που θα τον καθιστούσε πρώτο, ξεκινώντας τελικά από την 12η θέση για να τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Quartararo. Η πορεία του αυτή από την 12η στην 2η θέση δείχνει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, αλλά θα ήταν καλύτερα να είχε κόψει βαθμούς από τον Quartararo παρά από τους υπόλοιπους αναβάτες, που τελικά δεν λαμβάνουν μέρος στην μάχη για το πρωτάθλημα. 

"Το πρόβλημα ήταν ότι σε 15 λεπτά πέτυχα 2 κίτρινες σημαίες", είχε δηλώσει τότε ο Pecco. "Θα ήταν καλύτερα να είχα μείνει στα pits, γιατί πήρα την pole position χωρίς να την πάρω".

Μαζί με άλλες στιγμές, όπως ένα κακό πίσω ελαστικό στον αγώνα της Βρετανίας, όπου οδήγησε τον Bagnaia στην 14η θέση και ένα παρόμοιο περιστατικό στην επανεκκίνηση του αγώνα μετά την κόκκινη σημαία της Αυστρίας, όπου ο Bagnaia τερμάτισε 11ος, ο Ciabbati θεωρεί ότι η σημαντικότερη στιγμή ήταν τα δοκιμαστικά του Portimao. 

"H Αυστρία με την επανεκκίνηση, ή ίσως το Silverstone, αλλά κοιτάζοντας πίσω είναι το Portimao και τα δοκιμαστικά και οι κίτρινες σημαίες. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στον Fabiο σίγουρα, αλλά του αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται", απάντησε ο Ciabbati όταν του ζητήθηκε να επιλέξει τις χειρότερες στιγμές για την Ducati.

Eνώ ο Ciabbati θεωρεί ότι η Ducati είχε άτυχες στιγμές μέσα στο 2021, δεν υποβαθμίζει καθόλου την αξία του Fabio Quartararo, με τον βετεράνο αρχηγό της ομάδας να εξυμνεί το ταλέντο του κεντρικού τους αντιπάλου στο πρωτάθλημα. 

"Ξέρουμε ότι ο Fabio είναι πολύ γρήγορος. Έδειξε στο Misano ότι αξίζει απόλυτα την θέση που έχει στο πρωτάθλημα γιατί είναι γρήγορος σε όλες τις συνθήκες. Μπορεί να ζορίζεται λίγο στο βρεγμένο, ή στο βρεγμένο που στεγνώνει, αλλά έχει κάνει ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα και απλά μετανιώνουμε κάποιους αγώνες όπου ο Pecco δεν ήταν τόσο τυχερός".

Παρά την φαινομενικά άσχημη θέση, ο Ciabbati έκλεισε με μια νότα αισιοδοξίας. 

"Ο Pecco είναι σε φόρμα για να είναι ανταγωνιστικός για την υπόλοιπη χρονιά. Ακόμα έχουμε μια μικρή πιθανότητα για το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ας δούμε τι θα γίνει γιατί οι αγώνες είναι, ευτυχώς ή συστυχώς, γεμάτοι εκπλήξεις. Εμείς απλά πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας".

Επόμενο άρθρο »

Ο Esteban Garcia, πρώην αρχιμηχανικός του Viñales, πηγαίνει στην Tech3

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Jerez: Νίκη και στον δεύτερο αγώνα για τον Toprak Razgatlioglu

Χορηγοί