• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο βάθρο ο Περιστεράς στην Βαρκελώνη
2oς Γενικής και 1ος στους μέχρι 16χρόνων!
Νέα 19/09/2021 - 11:30

H 6η αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc 'n' DeA με Yamaha R3, ξεκίνησε καλά στον 1ο Αγώνα του διημέρου, παρά το ότι είχε κάνει μόλις δυο 20λεπτες δοκιμές στη νέα για τον ίδιο πίστα. Στον 4ο γύρο (από τους 9) είχε περάσει πρώτος, όταν στην τελευταία πολύ γρήγορη στροφή της πίστας ένας συναθλητής του από λάθος τον κτύπησε στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα η πτώση να δημιουργήσει αρκετά μεγάλη ζημιά στη μοτοσυκλέτα και στη φόρμα του οδηγού, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να κτυπήσει.

Ο αρχιμηχανικός της ομάδας Μάρκο Κανούτι δούλεψε με ταχύτητα και μερικές ώρες αργότερα η Yamaha R3 ήταν έτοιμη στην εκκίνηση, ενώ βρέθηκε και μια επιπλέον φόρμα ώστε να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός.

 

Στον 2ο Αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο Γιάννης Περιστεράς ήδη από το 2ο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους που στον 5ο γύρο έφτασε τα 3'' δευτερόλεπτα. Από τον 6ο γύρο και μετά ο 19χρονος Βρετανός Fenton-Harrison Seabright, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο βρεγμένο, άρχισε να πλησιάζει και ρισκάροντας – όπως ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του – πέρασε πρώτος στον τελευταίο γύρο και πήρε τη νίκη με διαφορά 0.294 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αλλά αποφάσισε να μην ρισκάρει το να χάσει το πρώτο του βάθρο φέτος.

Η διαφορά που έκαναν οι δύο οδηγοί στη μάχη τους έφτασε τα 31'' από τον τρίτο Ισπανό Juan Antonio Conesa Benito, ενώ με την 7η θέση στην οποία τερμάτισε ο Iker Garcia Abella πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στο θεσμό. 

O Γιάννης Περιστεράς πήρε και το Έπαθλο του πρώτου ανάμεσα στους οδηγούς που είναι μέχρι 16 χρόνων, ενώ η ομάδα πήρε το Έπαθλο της καλύτερης ομάδας, για την πολλή δουλειά που έγινε στην επισκευή της μοτοσυκλέτας μετά την πτώση του πρώτου Αγώνα. 

Πριν την απονομή οι άνθρωποι της πίστας της Βαρκελώνης ρώτησαν τον οδηγό μας για το σωστό τρόπο ανάρτησης της Ελληνικής σημαίας, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα σε αυτήν την πίστα. Επίσης στη διάρκεια του Αγώνα έψαχναν να βρουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, την ώρα που φαινόταν ότι θα είχαμε Ελληνική νίκη!

Στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος με την εγκατάλειψη στον 1ο Αγώνα της ημέρας ο Περιστεράς έμεινε στην 8η θέση, ανάμεσα στους 24 οδηγούς που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς στους 12 Αγώνες που έγιναν φέτος.

 

ΜΑΡΚΟ ΚΑΝΟΥΤΙ – Αρχιμηχανικός Team Roc 'n' DeA

“Ήταν ένας καταπληκτικός Αγώνας από τον Γιάννη που έδειξε πολύ δυνατός σε στεγνό και βρεγμένο. Του άξιζε η νίκη στον πρώτο Αγώνα και αν την είχε πάρει θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο περισσότερο στο δεύτερο. Είναι ωραίο ότι μετά από σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά, κλείσαμε το Πρωτάθλημα με αυτό το βάθρο”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

“Την Βαρκελώνη την ήξερα από τα παιχνίδια στο κομπιούτερ και πίστευα ότι θα μου ταιριάζει. Στις δύο δοκιμές που γίνονται την Παρασκευή πήγα καλά και θα μπορούσα να πάρω την pole position. Στον 1ο Αγώνα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτηκε ο οδηγός που με κτύπησε στην 15, αλλά ευτυχώς η μοτοσυκλέτα δεν έπαθε τόσο μεγάλη ζημιά. Στον 2ο Αγώνα αισθάνθηκα πολύ καλά στη βροχή και πέρασα μπροστά χωρίς να κοιτάζω το τι γινόταν πίσω μου. Στους δύο τελευταίους γύρους είδα από την πινακίδα μου ότι με πλησιάζει ο Φέντον, αλλά επικράτησε η λογική που μου έλεγε να κρατήσω την 2η θέση, αφού ο τρίτος ήταν εκείνη την ώρα πάρα πολύ πίσω. Ήταν ωραίο συναίσθημα να βλέπω την Ελληνική σημαία στο βάθρο μιας πίστας που γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και όλους τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας”. 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Catalunya: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα