• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WORLDSBK Most: Πρώτος αγώνας
Νίκη για τον Razgatlioglu, πτώση για τον Rea
Νέα 07/08/2021 - 18:59

Με τα φώτα της εκκίνησης να σβήνου, ο Jonathan Rea και ο Toprak Razgatlioglu έφυγαν μπροστά με τον Τούρκο αναβάτη να περνάει τον Rea στην πρώτη στροφή, ενώ ο Tom Sykes άργησε να φρενάρει και να αναγκάστηκε να περάσει από τον διάδρομο διαφυγής, για να επανέλθει στον αγώνα στην πέμπτη θέση. Ο Scott Redding ήταν τρίτος, ενώ ο Michael Ruben Rinaldi κατάφερε από όγδοος να φτάσει στην τέταρτη θέση. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Alvaro Bautista που από 11ος βρέθηκε 7ος.

Ο Rea έκανε μια εκπληκτική προσπέραση στον Razgatlioglu στην 18η στροφή του δεύτερου γύρου αλλά βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον Toprak να περάσει πάλι μπροστά και στον Redding να βρεθεί δεύτερος. Ο Redding λίγο αργότερα πέρασε και τον Razgatlioglu, ο οποίος βγήκε εκτός γραμμής, με αποτέλεσμα ο Rea να ανέβει στην δεύτερη θέση.

Με τον Redding να κάνει μια μικρή διαφορά (1,8 δευτερόλεπτα) ο Razgatlioglu και ο Rea ενεπλάκησαν σε μάχη μεταξύ τους, αλλάζοντας θέσεις πολλές φορές  Στην πρώτη στροφή του όγδοου γύρου, ο Razgatlioglu πέρασε μπροστά και άρχισε να κυνηγά τον Redding, παίρνοντας και τον Rea μαζί του.

Στην αρχή του 13ου γύρου, η διαφορά μεταξύ Redding και Razgatlioglu ήταν πλέον μικρότερη του δευτερολέπτου, αλλά ο 14ος γύρος θα έβλεπε μια μεγάλη στιγμή για τον αγώνα και (ίσως) για το πρωτάθλημα. Κυνηγώντας τον Razgatlioglu, ο Rea έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή και έπεσε. Ανέβηκε αμέσως στην μοτοσυκλέτα του και επανήλθε στον αγώνα στην 11η θέση, διατηρώντας ακόμα ελπίδες για βαθμούς. 

Μπροστά, ο Razgatlioglu μείωνε την διαφορά και με 6 γύρους να απομένουν ήταν πλέον δίπλα στον Redding. Πιο πίσω, ο Rea είχε δεύτερη πτώση με 5 γύρους να απομένουν και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Razgatlioglu ενεπλάκη σε μάχες με τον Redding, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια τρομερή ευκαιρία να μειώσει την βαθμολογική του διαφορά με τον Rea. Η μάχη αυτή κορυφώθηκε στον τελευταίο γύρο, όπου ο Redding ήταν εκπληκτικός στο πρώτο του μισό, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Razgatlioglu παραμόνευε δίπλα αν και φαινόταν ότι ο Redding θα καταφέρει να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Όμως, στην τελευταία στροφή ο Razgatlioglu έκανε την κίνησή του και ανάγκασε τον Redding να ανοίξει την γραμμή του. Μπαίνοτας στην τελική ευθεία, ο Redding προσπάθησε να πιάσει με την δύναμη της Ducati τον αναβάτη της Yamaha αλλά δεν τα κατάφερε, χαρίζοντας μια εκπληκτική νίκη στον Razgatlioglu και ένα κλείσιμο της διαφοράς στην βαθμολογία. 

Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο Andrea Locatelli με 13 δευτερόλεπτα διαφορά από τους δύο πρώτους. Πιο πίσω, υπήρχε μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ των Michael Ruben Rinaldi, Andrea Bassani και Garrett Gerloff, που τερμάτισαν τελικά με αυτή στην σειρά με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους. Έβδομος ήταν ο Alvaro Bautista, μπροστά από τον Leon Haslam, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Tom Sykes και η συμμετοχή wild card Marvin Fritz.

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Με απέλυσαν ενώ φορούσα ακόμα τα δερμάτινά μου

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα