• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
6ος ο Περιστεράς στο Ευρωπαϊκό R3
Φωτογραφίες και βίντεο της προσπάθειας
Νέα 30/07/2021 - 22:00

“Το να είσαι στο γκρουπ των πρώτων στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 δεν είναι κάτι εύκολο, γιατί όλοι οι 8-9 πρώτοι οδηγοί έχουν σημαντικό παλμαρέ, είναι όλοι Πρωταθλητές στις χώρες τους και έχουν μεγάλη διεθνή εμπειρία”, μας λέει ο Γιάννης Περιστεράς, ο 16χρονος Έλληνας οδηγός που εκπροσωπεί τα χρώματα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρωτάθλημα που γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK. Παρά τον τίτλο Ευρωπαϊκό, είναι ανοικτό σε οδηγούς από όλες τις χώρες και έτσι οδηγοί από τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Τουρκία συμμετέχουν στο θεσμό. 

Ο Γιάννης έχει καταφέρει να είναι στους πρωταγωνιστές σε κάθε ένα από τους 6 Αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και να βρίσκεται πάντα στο γκρουπ των πρώτων που δίνει τη μάχη για τις θέσεις του βάθρου και μάλιστα στο Ντόνινγκτον στη Μ. Βρετανία έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στον 2ο Αγώνα της ημέρας. 

Στην εκκίνηση του Άσεν
Στην εκκίνηση του Άσεν

“Όταν είσαι στην πρώτη θέση στο γκρουπ είναι ακόμη πιο δύσκολα, γιατί πρέπει να κλείνεις τις γραμμές ώστε να μην σε περάσουν στις στροφές, πρέπει να είσαι δυνατός στο να κάνεις το χρόνο που θα σε κρατήσει μπροστά και επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε περάσουν με το σλιπστρίμ να υπολογίσεις να σε περάσουν μόνο 1-2 και όχι 4-5, γιατί μετά ξεκινάς πάλι από την αρχή”, μας εξηγεί για τις μάχες που δίνονται σε κάθε Αγώνα. 

Έχουν γίνει τρεις αγωνιστικές συναντήσεις με δύο Αγώνες κάθε φορά και ο Περιστεράς στους τρεις από αυτούς πιέστηκε και βγήκε εκτός πίστας, λόγω όχι κανονικής κίνησης από την πλευρά Ισπανών οδηγών και τις τρεις φορές! Οι κινήσεις αυτές ήταν στα όρια του αντιαθλητικού, αλλά οι κριτές τις θεώρησαν αγωνιστικό συμβάν, παρά το ότι ο Βρετανός Σιμπράιτ ανέφερε ότι είδε το σπρώξιμο του Τζιράλ στον Έλληνα οδηγό, στο Ντόνινγκτον.

Δύσκολο το να προηγείται στο γκρουπ...
Δύσκολο το να προηγείται στο γκρουπ...

Ο Γιάννης Περιστεράς είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος, που έχει 6 Αγώνες στην Τσεχία, την Γαλλία και την Ισπανία και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα στους 24 που έχουν καταφέρει να πάρουν έστω ένα βαθμό. Είναι στους μόλις 5 οδηγούς που έχουν πάρει βαθμούς και στους 6 Αγώνες και έχει μια μεγάλη διαφορά 63 βαθμών από τον πρώτο Γκαρσία Αμπέγια, αλλά μετά οι 4 επόμενοι οδηγοί είναι πολύ κοντά, 24 έως 20 βαθμούς από τον Γιάννη και τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. 

“Η προετοιμασία μου συνεχίζεται εντατικά και η ομάδα πιστεύει ότι ειδικά στο Άσεν έκανα ένα βήμα μπροστά, οδηγώντας την Yamaha R3 που είχε στραβό πιρούνι από πτώση στην οποία με παρέσυρε ο συναθλητής μου ο Μόρα, με τρόπο που ξεπέρασα τα προβλήματα και σημείωσε στο τέλος του Αγώνα εντυπωσιακούς χρόνους. Ελπίζω να είμαι στην Τσεχία ο 6ος διαφορετικός νικητής και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Τζιάκομο Μόρα που έσπασε το πόδι του στην πτώση του.

Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία όλους τους χορηγούς μας που μας βοηθούν ώστε να τρέχουμε και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, που είναι για μας μια καλή προπόνηση για το Ευρωπαϊκό”.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Μάχη με τον Ροντρίγκεθ Μαρτίν
Μάχη με τον Ροντρίγκεθ Μαρτίν

 

Αριστερά (41) στη μάχη για τις πρώτες θέσεις
Αριστερά (41) στη μάχη για τις πρώτες θέσεις
Μπροστά από τον Γκαρσία Αμπέγια
Μπροστά από τον Γκαρσία Αμπέγια
Η προπόνηση συνεχίζεται στην Ελλάδα
Η προπόνηση συνεχίζεται στην Ελλάδα

Επόμενο άρθρο »

O Mir δεν περίμενε τόσο μεγάλη πρόοδο από τους αντιπάλους του

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Danilo Petrucci μένει μάλλον εκτός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα