• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razali: O Morbidelli έχει πάρει το οκ
για να πάει στην εργοστασιακή ομάδα
Νέα 28/07/2021 - 19:31

Οι πόρτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha έχουν ανοίξει για τον Franco Morbidelli. Aυτό επιβεβαιώθηκε από τον Razlan Razali της Petronas σε συνέντευξή του για το βρετανικό περιοδικό MCN. Μετά το αντίο του Viñales, η άνθρωποι της Yamaha εψαχναν έναν αναβάτη αντίστοιχου επιπέδου με τον Ισπανό και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Franco. To μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο Morbidelli έχει ήδη συμβόλαιο με την Petronas για το 2022.

Αν και τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο, μοιάζει προφανές, διαβάζοντας κανείς τα σχόλια του Razlan Razali, ότι ο Franco θα πάρει την θέση του Viñales το 2022.

"Είναι η φυσική πορεία, το όνειρό του, και δεν μπορούμε να του αρνηθούμε αυτή την πιθανότητα. Μας ρώτησε και του δώσαμε ήδη την έγκρισή μας. Τώρα είναι ανάμεσα στην Yamaha και στην VR46", δήλωσε ο Razali.

Αυτό σημαίνει ότι η Petronas Yamaha θα πρέπει να στηθεί από την αρχή του χρόνου. Ο Valentino Rossi θα ανακοινώσει σύντομα αν θα αποσυρθεί και, αν συμβεί αυτό, η Μαλαισιανή ομάδα θα έχει δύο ελεύθερες θέσεις. Η μία από αυτές θα ήταν σίγουρα πειρασμός για τον Andrea Dovizioso, αλλά δεν φαίνεται να είναι ο αναβάτης για τον οποίο ψάχνει ο Razali.

"Είναι μια δελεαστική ιδέα αλλά, με όλο τον σεβασμό στον Valentino, δεν θέλουμε να καταλήξουμε του χρόνου με μια κατάσταση παρόμοια με την φετινή", εξήγησε ο Razali. "Eίναι και οι δύο εκπληκτικοί αναβάτες, αλλά το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Ο Valentino είναι ταχύτερος φέτος αλλά δυσκολεύεται να πάρει βαθμούς και ο Dovizioso λείπει έναν χρόνο. Θέλουμε αναβάτες να πλάσουμε, όπως κάναμε με τον Quartararo".

Το όνομα του Jonathan Rea, το οποίο βρίσκεται στα χείλη πολλών αυτή την περίοδο, δεν φαίνεται επίσης η κατάλληληεπιλογή.

"Κάναμε μια λίστα υποψηφίων που δεν βρίσκονται στα MotoGP και το όνομά του ήταν εκεί, όπως και του Toprak Razgatlioglu και του Garrett Gerloff. Αλλά δυστυχώς, η ηλικία του είναι ένα μείον. Θέλουμε πραγματικά να επικεντρωθούμε σε νέους ανθρώπους".

Οπότε η Petronas ψάχνει για rookies. Αλλά ποιούς; Οι δύο αναβάτες της Petronas στην Moto2, Xavi Vierge και Jake Dixon δεν φαίνονται έτοιμοι για το άλμα στα MotoGP ακόμα.

"Ψάχνουμε στην Moto2, από την πρώτη μέχρι την ένατη θέση, όπου βρίκσεται ο Xavi. Υπάρχουν αναβάτες που είναι ακόμα διαθέσιμοι, όπως ο Marco Bezzechi, o Joe Roberts και ο Marcel Schrotter", ανάφερε ο Razlan.

 

Επόμενο άρθρο »

Guidotti: Αν έρθει η πρώτη νίκη θα είναι καλοδεχούμενη

« Προηγούμενο άρθρο

Είναι επίσημο! Ο Crutchlow θα αντικαταστήσει τον Morbidelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα