• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dani Pedrosa θα αγωνιστεί στην Αυστρία!
Στον αγώνα της Styria (6-8/8)
Νέα 20/07/2021 - 16:11

Ο αναβάτης δοκιμών της KTM , Dani Pedrosa, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα στο Grand Prix της Styria ως wildcard.

Ο Pedrosa, o οποίος είναι αυτή την στιγμή 35 χρονών, δεν έχει αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία, από όταν έφυγε από την εργοστασιακή ομάδα της Honda, με την οποία πέρασε όλη του την καριέρα στα MotoGP, στο τέλος του 2018.

Αν και η KTM ήθελε εδώ και καιρό να "κατεβάσει" τον Dani σε αγώνα, ο ίδιος αρνούνταν, αλλά η στάση του φαίνεται να άλλαξε φέτος. Και πράγματι, ο Dani Pedrosa θα ξεκινήσει για πρώτη φορά σε αγώνα MotoGP χωρίς Honda!

"Θα είναι περίεργο να δούμε τον Dani Pedrosa να αγωνίζεται ξανά", ανέφερε ο μάνατζερ της ΚΤΜ και παλιός αρχιμηχανικός του Pedrosa από τις μέρες του στην Honda, Mike Leitner. "Απείχε από την αγωνιστική δράση πάρα πολύ καιρό, αλλά θα είναι πολύτιμη προσθήκη στο γκαράζ στο Red Bull Ring ώστε να αναλύσουμε τα δυνατά και τα όχι τόσο δυνατά της KTM RC16 σε αγωνιστικές συνθήκες και θα του δώσει και ένα καλό δείγμα για την δουλειά του στις δοκιμές".Ο Leitner αναφέρει ότι ο Pedrosa "θα έχει ένα μείγμα της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιείται τώρα, μαζί με κάποιες βελτιώσεις", στο Grand Prix της Styria. 

"Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου αγώνα και, προφανώς, η ψυχολογία ενός αγώνα είναι πολύ διαφορετική από την ψυχολογία ενός τεστ", δήλωσε ο Dani. "Ο στόχος μου για τον αγώνα είναι να δοκιμάσω τα πράγματα που έχουμε πάνω στην μοτοσυκλέτα σε συνθήκες αγώνα".

" Θέλω να καταλάβω τις επιθυμίες που μπορεί να έχουν οι αναβάτες σε διαφορετικά σέσιον και όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Βλέποντας από το σπίτι, μπορώ να νιώσω τις βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα και στον αγώνα, αλλά για να καταλάβω περισσότερα για το MotoGP τώρα, τις νέες τεχνολογίες και το πως να τρέχεις και να χρησιμοποιείς τεχνικές εντάντια στους άλλους, χρειαζόμαστε αυτό το wildcard".

"Είναι δύσκολο να μιλήσω για τις προσδοκίες μου μετά την μακρά απουσία μου από τον ανταγωνισμό. Μπορεί να δέσουν όλα γύρω από μια ψυχολογία αγώνα, μπορεί και όχι, αλλά θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε το τριήμερο όσο περισσότερο γίνεται".

To Red Bull Ring θα φιλοξενήσει φέτος, όπως και πέρυσι, δύο αγώνες στην σειρά. Πέρυσι, η ΚΤΜ είχε πάει πολύ καλά στην συγκεκριμένη πίστα, με τον Pol Espargarο να χαρίζει στην KTM την πρώτη της pole position στην μεγάλη κατηγορία και τον Miguel Oliveira να κερδίζει την πρώτη του νίκη (ως μέλος της δορυφορικής ομάδας τότε) καθώς και την πρώτη νίκη της Tech3.

Επόμενο άρθρο »

Γιατί ο Fabio Quartararo είναι τόσο γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας στη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ Panther Racing AUTh

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα