• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 8
Έξω ο Brabec, στην κορυφή ο Price!
RALLY DAKAR 16/01/2019 - 11:12

O Toby Price είναι ο νέος οδηγός που πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης στο φετινό Rally Dakar, παρά το ότι στη χτεσινή Ειδική (8η) ο Matthias Walkner τον νίκησε.

 

Επιπρόσθετα, μια ακόμα σημαντική εξέλιξη από χτες ήταν η εγκατάλειψη του Ricky Brabec, με τον Αμερικανό να χάνει πολύ χρόνο λόγω προβλήματος με τον κινητήρα της Honda του.

 

Ο Brabec είχε ένα προβάδισμα περίπου 8 λεπτών με το ξεκίνημα της Ειδικής, αλλά μόλις στο 56ο χιλιόμετρο η μοτοσυκλέτα του τον έβγαλε εκτός μάχης, με τον Αμερικανό να εγκαταλείπει.

 

Το φετινό Dakar δεν πάει καλά για την Honda, καθώς αυτή ήταν η 3η εγκατάλειψη της ομάδας, με τον Joan Barreda να εγκαταλείπει στην 3η Ειδική ενώ δυο ημέρες αργότερα τραυματίστηκε ο Paulo Goncalves.

 

Εκμεταλλευόμενος αυτά τα δεδομένα ο Toby Price, ο οποίος οδηγεί με έντονους πόνους στο δεξί του καρπό από τραυματισμό που είχε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Ο Price μάλιστα λίγο έλειψε να πάρει και την πρώτη του Ειδική για φέτος, οδηγώντας την κούρσα μέχρι σχεδόν το τέλος, για να χάσει για 1 λεπτό από τον Matthias Walkner.

 

Έχασε τελικά και από τον Pablo Quintanilla της Husqvarna, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση στην 8η Ειδική με διαφορά μόλις 45’’ από τον Walkner και την ΚΤΜ.

 

Η ΚΤΜ έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα, καθώς χτες ο Sam  Sunderland μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση, αλλά δέχτηκε ποινή μιας ώρας!

 

Επομένως ο Βρετανός, που είχε δεχτεί ποινή 2 λεπτών στην 3η Ειδική, υποχώρησε στην 35η θέση χτες και είναι 9ος στη γενική κατάταξη, χάνοντας τις ελπίδες του για κάτι καλό.

 

Συνεχίζει δυνατά το τελευταίο διάστημα ο Andrew Short που κατάφερε να βάλει ακόμα μια Husqvarna μέσα στην πεντάδα.

 

Στη γενική κατάταξη, η διαφορά του Price από τον Quintanilla είναι μόλις στο 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα, ενώ είναι δυο ακόμα οδηγοί πολύ κοντά τους, με διαφορά κάτω από το 10λεπτό.

 

Ο νικητής της χτεσινής Ειδικής, ο Matthias Walkner, είναι ο ένας (με διαφορά 06’ 35’’ από τον πρώτο) και ο Adrien Van Beveren της Yamaha ο άλλος (09’ 54’’).

 

Από εκεί και κάτω οι διαφορές μεγαλώνουν πάρα πολύ, με τον 5ο στη γενική κατάταξη Andrew Short (Husqvarna) να είναι σχεδόν 40 λεπτά μακριά από την κορυφή.

 

Μόλις δυο Honda έχουν μείνει στον Αγώνα, ο Jose Ignacio Cornejo Florimo και ο Kevin Benavides, με τους δυο τους να είναι μέσα στη δεκάδα στην 8η Ειδική.

 

Πάντως το Dakar έχει τελειώσει ουσιαστικά και για τον Benavides, μετά την ποινή των 3 ωρών που δέχτηκε αργά προχτές.

 

Έτσι, ο Florimo μόνο κρατά ζωντανές τις ελπίδες της Honda για μια θέση μέσα στη δεκάδα των πρώτων.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο βετεράνος στα Dakar, Stefan Svitko, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και είναι στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό στο κεφάλι που είχε μετά από πτώση.

Επόμενο άρθρο »

“On Fire” o Toby Price!

« Προηγούμενο άρθρο

Video Dakar 2019 (Ημ. 7)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα