• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DUCATI: Φήμες για Simoncelli το 2011.
Περίεργες φήμες για συνεργασία του Ιταλού με το εργοστάσιο της Bologna.
Νέα 12/10/2009 - 09:00

Ο Marco Simoncelli φημολογείται ότι έχει έντονες και συνεχείς συζητήσεις με την Ducati Corse, σχετικά με ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Ιταλική ομάδα, το 2011. Με τον Casey Stoner να απουσιάζει για καιρό, η Marlboro Ducati εμπιστεύτηκε στους Nicky Hayden και Mika Kallio να τη φέρουν ξανά στην κορυφή. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν εντυπωσίασαν. Τότε, οι Ιταλοί στράφηκαν στον ελπιδοφόρο συμπατριώτη τους, και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 250cc το 2008.

 

Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι η Dorna αποφάσισε να απαγορεύσει τις μετακινήσεις rookies σε εργοστασικές ομάδες, προσπαθώντας έτσι να ενισχύσει τις μικρότερες, δορυφορικές ομάδες και να κάνει το Πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Κατά συνέπεια, ο Simoncelli και η Ducati αποφάσισαν ότι ο νεαρός Ιταλός θα πρέπει να οδηγήσει για μια χρονιά σε δορυφορική ομάδα (αυτήν της Honda Gresini), και μετά να συναφθεί ο "γάμος" μεταξύ τους, με κάθε επισημότητα.

Marlboro Ducati
Marlboro Ducati

 

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και σαν motograndprix.gr θα συνιστούσαμε ψυχραιμία, προς το παρόν. Κατ' αρχήν, η San Carlo, κύριος χορηγός της ομάδας Honda Gresini, επηρέασε έντονα για την επιλογή του Simoncelli. Με αμιγώς Ιταλική ομάδα πλέον (Simoncelli – Melandri) η χορηγία του Ιταλικού εργοστασίου snack δεν είναι καθόλου αμελητέα προς τη δορυφορική ομάδα της Honda. Γι' αυτό ακριβώς, δε γνωρίζουμε πόσο ευσταθούν οι παραπάνω φήμες, για προσύμφωνο του Ιταλού με την Ducati. Επιπλέον, εφόσον προέκυψε πρόβλημα με ένταξη του Simoncelli σε εργοστασιακή ομάδα, γιατί η Ducati δε θέλησε να τον εντάξει αρχικά στη δορυφορική ομάδα της Pramac, όπου όλοι γνώριζαν ότι ο Canepa θα αντικατασταθεί το 2010;

 

Επίσης, δεν πρέπει να αγνοείται κάτι βασικό: Ολόκληρος ο Ιταλικός τύπος επιθυμεί διακαώς ένας ικανός Ιταλός αναβάτης να συνεργαστεί με το εργοστάσιο της Bologna. Όλοι θέλουν να δουν στα πρωτοσέλιδα την είδηση ότι "Ιταλός, με Ιταλική μοτοσυκλέτα κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα". Κατά συνέπεια, για να ικανοποιήσουν αυτό τους τον πόθο, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι ικανοί να δημοσιεύσουν ειδήσεις οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ή που τέλος πάντων, είναι προς το παρόν σε εξέλιξη. Σίγουρα το θέμα έχει ενδιαφέρον, αλλά προς το παρόν το τοπίο είναι θολό, και η ορθότητα των δημοσιευμάτων, προς αμφισβήτηση.

Επόμενο άρθρο »

PHILLIP ISLAND: Στο δρόμο για την Αυστραλία.

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: "Οι αντίπαλοί μου είναι σαν καρχαρίες!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα