• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Με τέτοιον καιρό;
Το Phillip Island είναι επικίνδυνο
Νέα 21/10/2016 - 16:32

Ο Valentino Rossi ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο γεγονός ότι του ακυρώσανε όλους τους γύρους που έκανε με το έξτρα μαλακό μπροστινό της Michelin.

 

«Έκανα 9, αλλά δεν μετρούσα και τους γύρους της εισόδου/εξόδου από τα pits κι έτσι το σύνολο έφτασε τους 11. Ήταν λάθος μου και φέρθηκα ανόητα».

 

«Νόμιζα όμως ότι θα μου ακυρώσουν ένα γύρο μόνο, αλλά αυτοί μου ακύρωσαν όλους τους γύρους. Και δεν το καταλαβαίνω... κατά τη γνώμη μου το λάστιχο αυτό βγάζει άνετα τον αγώνα».

 

«Φοβήθηκαν γιατί στο Brno δημιούργησε προβλήματα, όμως η πίστα εκεί είχε θερμοκρασία πάνω από 20o C και στέγνωνε. Εδώ αντίθετα είναι το κατάλληλο μέρος να το έχεις».

 

«Το έβαλα για περίπου δέκα γύρους κι έμοιαζε με καινούργιο. Θα μπορούσα να κάνω άλλους δέκα. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο επικίνδυνο να χρησιμοποιήσουμε το μαλακό από το έξτρα μαλακό».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Michelin να αλλάξει τη γνώμη της γι’ αυτό το θέμα, όμως ήταν ανένδοτη.

 

«Τους μιλήσαμε και είπαν όχι. Έβαλα το έξτρα μαλακό διότι ήξερα ότι θα ήταν ασφαλές για μένα... το είχα δοκιμάσει και στο Brno. Δεν είναι και τόσο μαλακό άλλωστε».

 

Ο Rossi αποκάλυψε ότι επί έξι συνεχόμενα χρόνια λέει στον Carmelo Ezpeleta ότι πρέπει να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του GP στην Αυστραλία.

 

«Πρέπει να ερχόμαστε εδώ τον Μάρτιο, στην αρχή της σεζόν, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα είναι κοντά στον αγώνα που κάνει εδώ η F1. Είναι οι ίδιοι διοργανωτές και δεν το θέλουν αυτό».

 

«Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό, διότι στην Ιταλία ή στην Ιαπωνία για παράδειγμα, οι δυο αγώνες είναι κοντά και δεν υπάρχει θέμα με τους θεατές».

 

Μετά την τιμωρία του, ο Valentino Rossi είναι μόλις 20ος και φυσικά εκτός 10άδας που δίνει την πρόκριση στις ΚΑΤ2. Τουλάχιστον με την αλλαγή στο πρόγραμμα, θα έχει 15 επιπλέον λεπτά στη διάθεσή του.

 

Όσο για τη σημερινή ημέρα; «Δούλεψα 20 λεπτά το πρωί και το απόγευμα πήγε χαμένο. Είχαμε καλή αίσθηση και κάναμε καλούς χρόνους».

 

«Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές όμως και στους 10o C είναι στο όριο για τη μοτοσυκλέτα. Όταν έχεις τέτοιες θερμοκρασίες είναι πολύ επικίνδυνο».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Βιάστηκαν στην Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Ακυρώθηκε ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα