• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έρχεται καταιγίδα!
Έφτασε η νέα Suzuki V-Strom 1000 ABS
Τεστ-Μοντέλα 12/03/2014 - 16:21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

-           Έφτασε η νέα Suzuki V-Strom 1000 ABS

-           Κορυφαία, καινοτόμα, θρυλική Mega On/Off

-           Στις εκθέσεις Suzuki στις αρχές Μαρτίου

-           Στο River West από τις 6 έως τις 22 Μαρτίου

 

Η καταιγίδα που όλοι περίμεναν έφτασε. Η νέα Suzuki V-Strom 1000 ABS βρίσκεται κοντά μας. Μια μοτοσικλέτα θρύλος που καλείται να συνεχίσει την ιστορία που έχτισαν οι μοτοσικλέτες της Suzuki που δημιούργησαν την κατηγορία Mega On/Off. Η εμφάνισή της άλλωστε είναι εμπνευσμένη από την πρώτη On/Off μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού της Suzuki, τη DR750S. Με τέτοια κληρονομιά και παρακαταθήκη τον best seller προκάτοχό της, η νέα V-Strom 1000 ABS έρχεται να κατακτήσει την αγορά χάρη στα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά της και τις μοναδικές καινοτομίες της. Συμπαγής και χαμηλού βάρους, για να ταιριάζει σε κάθε σωματότυπου και χαρακτήρα αναβάτη, πλούσια εξοπλισμένη και άριστα λειτουργική, με έναν εξαιρετικό υδρόψυκτο V-twin κινητήρα, πρόκειται για μια μοτοσικλέτα φτιαγμένη από ενθουσιώδεις δημιουργούς για ενθουσιώδεις αναβάτες.

 

Η νέα Suzuki V-Strom 1000 ABS χρησιμοποιεί έναν καινούριο κινητήρα V-twin 1.037 κυβικών με περιεχόμενη γωνία 90ο, και τον οποίο οι τεχνικοί της Suzuki κατάφεραν να κάνουν συνολικά οκτώ κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Προσφέρει, εκτός από μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία, απρόσκοπτη παροχή δύναμης και υψηλή χρηστικότητα. Συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, με ιδανική κλιμάκωση, που είναι μεν φιλική στη διάνυση μεγάλων αποστάσεων, επιτρέπει όμως δυνατή και αδιάκοπη επιτάχυνση. Είναι εφοδιασμένο με το πρωτοποριακό σύστημα Suzuki Clutch Assist System (SCAS) που μειώνει την καταπόνηση του αναβάτη, αφενός επιτρέποντας ομαλότερα «κατεβάσματα» και αφετέρου λειτουργώντας ως βοηθητικός συμπλέκτης κάνοντας ευκολότερη τη χρήση του λεβιέ. Η οικονομία του κινητήρα έχει βελτιωθεί κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων του, είναι συμβατές με τις νόρμες Euro III.

 

Από τα σημαντικότερα στοιχεία της νέας Suzuki V-Strom 1000 ABS είναι το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης τριών σταδίων, κατ’ επιλογήν του αναβάτη. Σταδιακά στις θέσεις Off, Mode 1, Mode 2, περιορίζει την παρεχόμενη ροπή από τον κινητήρα όταν οι αισθητήρες του αισθανθούν ολίσθηση στον πίσω τροχό, παρέχοντας έτσι στον αναβάτη ασφάλεια και άνεση υπό όλες τις οδικές συνθήκες. Επιπλέον, όπως λέει και το όνομά της, η νέα V-Strom 1000 ABS εφοδιάζεται με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών κατά την πέδηση (ABS), η οποία είναι κορυφαία για την κατηγορία με 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες και δίσκους 310 mm εμπρός και 228 mm πίσω.

 

Η εμφάνισή της Suzuki V-STROM 1000 ABS δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την καταγωγή της και την κατηγορία στην οποία ανήκει. Οι γραμμές της «φωνάζουν» ότι η μοτοσικλέτα και ο αναβάτης της διψούν για περιπέτεια. Η θέση οδήγησης είναι σχεδιασμένη για άνεση, δίνοντας όμως παράλληλα στον αναβάτη πλήρη έλεγχο, είτε στην κίνηση, είτε στον ανοιχτό δρόμο, είτε αν αποφασίσει να «πατήσει» χώμα. Σύμμαχος ο πολυλειτουργικός πίνακας οργάνων, με το μεγάλο αναλογικό ταχύμετρο και την ψηφιακή ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας. Και βέβαια, πληθώρα άλλων ενδείξεων: Ταχύτητα, ολικός και μερικός χιλιομετρητής, μετρητή θερμοκρασίας ατμόσφαιρας με alarm παγοποίησης, ρολόι, λειτουργία Traction Control, πληρότητα ρεζερβουάρ, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, υπολειπόμενη απόσταση βάσει κατανάλωσης, θερμοκρασία ψυκτικού, τάση μπαταρίας και ένδειξη αλλαγής λαδιών.

 

Η προσοχή που έχει δώσει η Suzuki στην κορυφαία της On/Off γίνεται περισσότερο εμφανής στις λεπτομέρειες. Φρόντισε ώστε το εμπρός φέρινγκ να είναι ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα ύψους και κλίσης για να παρέχει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες άριστη προστασία από τον αέρα. Η μοτοσικλέτα διαθέτει παροχή ρεύματος 12V DC για την φόρτιση τηλεφώνου ή άλλων φορητών συσκευών, ενώ για την μεταφορά των αποσκευών σας δημιουργήθηκε μια «έξυπνη» σειρά από τρεις βαλίτσες, που ταιριάζουν άριστα και ενσωματώνονται αρμονικά στη μοτοσικλέτα.

 

Η νέα V-STROM 1000 ABS θα βρίσκεται στις Εκθέσεις Suzuki από τις αρχές Μαρτίου, ενώ θα δώσει το «παρών» και στο Ride West, που διοργανώνεται στο River West και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 22 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για την καινούρια μοτοσικλέτα μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο www.suzuki-vstrom.com

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ninja Η2R!

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγούμε: 2014 Honda NC750X & NC750D

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα