• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: H Rosell στην QMMF
Θα λάβει κανονικά μέρος στο Πρωτάθλημα το 2012
Νέα 14/12/2011 - 15:21

Η Elena Rosell εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2 ως αντικαταστάτρια του Julian Simon στο Grand Prix του Assen με την ομάδα της Aspar. H 25χρονη αναβάτις δεν τα πήγε καλά σε αυτή την πρώτη της εμφάνιση καθώς έπεσε στις ελεύθερες δοκιμές και δεν κατάφερε να πάρει χρόνο και στις κατατακτήριες. Όμως ο Jorge «Αspar» Martinez πιστεύει σε αυτή και έτσι της έδωσε άλλες δύο ευκαιρίες , μία στο GP της Αραγονίας, όπου τερμάτισε 33η και μία σε αυτό της Valencia όπου ήταν 25η. Μάλιστα στη διάρκεια του Αγώνα, όταν η βροχή δυνάμωσε, η Rosell έδωσε μάχη ακόμη και για την 21η θέση!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ισπανικού Τύπου, που επιβεβαιώθηκε και από τοΚατάρ, η Rosell θα λάβει μέρος κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μοtο2 την επόμενη χρονιά με την ομάδα της «Qatar Motor & Motorcycle Federation Racing» («QMMF») καθώς θα αντικαταστήσει τον Mashel Al Naimi. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα από το Κατάρ εντάσσει γυναίκα οδηγό στο δυναμικό της. Στο παρελθόν έχει βοηθήσει τις Paola Cazzola, Nina Prinz και Nikolett Kovacs να λάβουν μέρος στην κατηγορία Superstock με Suzuki GSX-R, στον αγώνα για το Πρωτάθλημα Αντοχής που έγινε στην πίστα του Losail.

 

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκα οδηγός θα λάβει μέρος σε Grand Prix. H καλύτερη είναι η Φιλανδή Τaru Rinne που τερμάτισε 7η στο Γερμανικό GP στα 125, στο Hockenheim το 1989 και την επίδοσή της σημείωσε και η Γιαπωνέζα Tomoko Igata στην Τσεχία το 1995. Στην μεσαία κατηγορία όμως (250/Moto2) η Γερμανίδα Katja Poensgen είναι αυτή που έκανε αίσθηση παίρνοντας 2 βαθμούς με την 14η θέση της στο Mugello το 2001!

 

Επόμενο άρθρο »

Η γιορτή για τα γενέθλια του Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Τραγούδι με φωνή μιμούμενη αυτή του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα