• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Video: Κράνος νέας τεχνολογίας
Ειδοποιεί σε περίπτωση ατυχήματος
Νέα 22/11/2011 - 12:19

Οι άνθρωποι του «Monza Research Institute» εξελίσσουν κράνος νέας τεχνολογίας που εκπέμπει σήμα στις αρμόδιες αρχές αυτόματα, σε περίπτωση που ο αναβάτης που το φορά έχει ατύχημα. Η δημιουργία του εντάσσεται στην παγκόσμια καμπάνια «DARS» («Decade of Action for Road Safety») η οποία έχει ως στόχο να βελτιώσει την ασφάλεια στο δρόμο.

 

Το κράνος, το οποίο έχει την κωδική ονομασία «MRI ESH» παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης EICMA από τον George Beghelli Bartoli, Τεχνικό Διευθυντή της πίστας της Monza. Η τεχνολογία που ενσωματώνει επιτρέπει την αποστολή σήματος στις αρχές όπου αναφέρει την ακριβή τοποθεσία του ατυχήματος καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 

Όπως έγινε γνωστό, το κράνος θα δοκιμαστεί πειραματικά τους επόμενους δύο μήνες σε συνεργασία με το Ταχυδρομείο των περιοχών Lazio και Campania (Ιταλία). 150 ταχυδρόμοι οι οποίοι κινούνται με μοτοσυκλέτα θα φορούν το κράνος και αναμένεται να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την περαιτέρω εξέλιξη του κράνους. Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα και αφορά σε αυτό.  

 

 

Επόμενο άρθρο »

Video: O Hayden παρουσίσε την Panigale

« Προηγούμενο άρθρο

Μετονομάστηκε το Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα