• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia 125cc Κατ.: Ο Webb στην pole position
Την πρώτη στην καριέρα του στο MotoGP
Νέα 05/11/2011 - 21:52

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών των 125cc στην Valencia επεφύλασσε μια έκπληξη στον Danny Webb και όχι μόνο. Ο Βρετανός οδηγός της Mahindra Racing σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο (1'45.898) και πήρε την πρώτη του pole position στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και κατά περίεργη σύμπτωση στον τελευταίο αγώνα της συγκεκριμένης κατηγορίας σε αυτό).

Βεβαίως ο Webb επωφελήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες άλλαξαν προς το τέλος της διαδικασίας όπου στέγνωσε η πίστα και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο του μόλις στον τελευταίο γύρο. Βέβαια αυτή είναι η πρώτη pole position και για την Ινδική εταιρία, που μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με σκοπό να έχει μια αρχική καλή πορεία φέτος. Η επιτυχία αυτή είναι πέρα από τις προσδοκίες της!

 

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει αύριο ο Louis Rossi (Matteoni Racing), ο οποίος επίσης προκάλεσε έκπληξη με την επίδοσή του, και ο οποίος πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμά του σε δοκιμές ως τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είχε διαφορά 0.427 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει στον αγώνα ο Zarco (Avant-AirAsia-Ajo), ο οποίος είχε διαφορά 2.130 δευτερόλεπτα από τον Webb εξαιτίας της βρεγμένης πίστας. Αυτή η θέση –και με δεδομένο ότι ο Nicolas Terol (Bankia Aspar) θα εκκινήσει ένατος– του δίνει την δυνατότητα να προκαλέσει τον Ισπανό οδηγό για τον Τίτλο

Πάντως ακόμα και εάν αύριο κερδίσει ο Johann Zarco, ο Terol θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής αρκεί να τερματίσει ως την 11η θέση.

 

Από την τέταρτη θέση στον αγώνα των 125cc θα εκκινήσει ο Luis Salom (RW Racing GP), από την πέμπτη ο Alexis Masbou (Caretta Technology Forward Team) και από την έκτη ο Hector Faubel (Bankia Aspar), η διαφορά του οποίου από τον Masbou ήταν μόλις 0.005 δευτερόλεπτα.

Τη δεκάδα στις κατατακτήριες δοκιμές της μικρής κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Sandro Cortese (Intact Racing Team Germany), Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton Racing), Nicolas Terol και Jonas Folger (Red Bull Ajo Motorsport).  

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επόμενο άρθρο »

Stefan Bradl: Το πορτραίτο του Πρωταθλητή

« Προηγούμενο άρθρο

O Schwantz θα οδηγήσει αύριο την RC212V του Sic!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα