• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Bautista: “Είχα αυτοπεποίθηση με την GSV-R”
Ο Ισπανός κέρδισε τις εντυπώσεις σήμερα
Νέα 05/11/2011 - 00:07

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η βροχή που έπεσε το μεσημέρι στην πίστα της Βαλένθια βοήθησε τον Bautista να βρει το σωστό ρυθμό και να έχει σταθερά γρήγορους γύρους, παίρνοντας τελικά την 1η θέση με χρόνο 1:47.975, που ήταν πάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερος από τον πλησιέστερο οδηγό. Ο Ισπανός δείχνει σίγουρος πάνω στην μοτοσυκλέτα του και φαίνεται ότι έχει βρει με την ομάδα του ένα καλό set-up, αν ο καιρός είναι ανάλογος την Κυριακή.

Ο Álvaro Bautista δήλωσε μετά τις ΕΔ2:

“Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για μας, γιατί είχε ένα πλήρως βρεγμένο διάστημα δοκιμών. Το πρωί είχα καλή αίσθηση στην αρχή, αλλά όταν η πίστα στέγνωσε δεν μπορούσα να οδηγήσω στο όριο. Η μοτοσυκλέτα είχε αρκετές ταλαντώσεις και το πίσω λάστιχο σπινάριζε παντού, έτσι ήταν πολύ δύσκολα. Το απόγευμα η πίστα ήταν πολύ πιο βρεγμένη και οι συνθήκες ήταν πολύ χειρότερες από ότι το πρωί, για όλους. Έτσι ήταν ουσιαστικό το να οδηγείς απαλά και προσεκτικά. Αλλάξαμε μερικές ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα και αυτό με βοήθησε να έχω αυτοπεποίθηση με την GSV-R και στο τέλςο των ΕΔ2 κατάφερα να βρω έναν καλό ρυθμό. Τελειώσαμε την ημέρα πρώτοι και παρά το ότι είναι μόλις οι δεύτερες δοκιμές, δεν γίνεται να βελτιωθείς πολύ στο βρεγμένο, όσο γίνεται στο στεγνό, έτσι αυτό είναι πολύ καλό για μας. Είμαι χαρούμενος με την 1η μέρα και προσβλέπω στο υπόλοιπο Σαββατοκύριακο”, είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125 το 2006.

 

Από την πλευρά του ο Paul Denning, ο Team Manager της Suzuki, δήλωσε:

“Ο χειμώνας φαίνεται ότι ήρθε στην Βαλένθια και λέγοντας αυτό οι συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης ήταν πάντα μια κατάσταση που μας δημιουργούσε προβλήματα, αλλά όπως φάνηκε και στο Phillip Island λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τα βήματα που έχει κάνει η Suzuki με την GSV-R, αποδείχτηκαν και πάλι αποτελεσματικά. Βέβαια οι βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα δεν είναι αρκετές, γιατί επίσης χρειάζεσαι έναν σίγουρο και ικανό οδηγό και ο Álvaro έδειχνε πολύ σίγουρος και απαλός στο βρεγμένο. Είναι ωραίο το να βλέπεις το όνομά του στην κορυφή της κατάταξης”.

 

Ο Bautista εκτός από το #58 που έχει στο κράνος του, έχει και το 58 στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του, δίπλα στην εξάτμιση, όπως φαίνεται στην 2η φωτογραφία.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia 125cc ΕΔ3: Ταχύτερος ο Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: «Παρών» παντού ο Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα