• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Δ.Φωτόπουλος απαντάει σε δελτίο τύπου
Η άποψή του για το συμβάν στην εκκίνηση του προηγούμενου αγώνα
Νέα 20/10/2011 - 21:31

Δελτίο Τύπου

 

Αγαπητό Motograndprix.gr

Ονομάζομαι Δημήτρης Φωτόπουλος και είμαι -περιστασιακός- αγωνιζόμενος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στην κατηγορία OPEN με το νούμερο 74.

Ο λόγος που σας γράφω αυτό το email είναι για να σας ενημερώσω σχετικά με τις αναλήθειες που αναφέρονται σε δελτίο τύπου του "Georgopoulos Racing Team" που δημοσιεύετε στο site σας σε αυτή τη διεύθυνση: http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=8900

Στο εν λόγω δελτίο τύπου, αναφέρεται οτι μετά το γύρο προθέρμανσης ο τελευταίος αναβάτης του Grid έπεσε (από μόνος του???) "... με μια αψυχολόγητη -και με χαρακτηριστική απειρία- κίνηση..." χτυπώντας τον Κο Καριπίδη στο χέρι με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατον να τρέξει ο Κος Καριπίδης στον αγώνα διότι παρόλο που η κάκωση δεν ήταν σοβαρή, εντούτοις πονούσε και δεν μπορούσε να τρέξει.

Η αλήθεια βέβαια απέχει παρασάγγας από τα προαναφερθέντα στο εν λόγω δελτίο τύπου. Κατ'αρχήν ο Κος Καριπίδης, δεν συγκρούστηκε με τον τελευταίο αναβάτη του grid, (τον Κο Μιχάλη Χατζηηλία), αλλά με εμένα που ήμουν 3ος από το τέλος. Η αιτία της σύγκρουσης έγκειται στο γεγονός οτι μετά το τέλος του γύρου προθέρμανσης -και ενώ όλοι οι αναβάτες κατευθύνονταν με μηδενική ταχύτητα για να πάρουν τη θέση τους στο grid-, o Κος Καριπίδης προσπάθησε να μπεί μέσα στο grid με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ανάμεσα σ'εμένα και τον αναβάτη που ήταν δίπλα μου και πίσω μου (Παναγιώτης Κώτσος) όντας εμείς ακόμα εν κινήσει και διανύοντας το τελευταίο μέτρο του γύρου προθέρμανσης προ της πλήρους ακινητοποιήσεως των μοτοσυκλετών μας στη σχάρα της εκκίνησης, προσπαθώντας να φτάσει γρήγορα στη θέση του στο grid.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κος Καριπίδης να πέσει επάνω στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας μου με δύναμη τέτοια ούτως ώστε όχι μόνο να στρίψει το τιμόνι της μοτοσυκλέτας μου τέρμα αριστερά, αλλά να σπάσει τόσο το δεξί κλιπόν της μοτοσυκλέτας μου, όσο και το stop του τιμονιού (που περιορίζει το πόσο πολύ μπορεί να στρίψει ένα τιμόνι στον άξονα αριστερά-δεξιά) που βρίσκεται στην κάτω τιμονόπλακα !!! Σημειωτέων οτι το stop του τιμονιού αποτελείται από ένα χοντρό κομμάτι αλουμινίου που είναι φέρον τμήμα της κάτω τιμονόπλακας, και το οποίο για να αποκοληθεί απαιτείται τεράστια δύναμη.

Επομένως λοιπόν, δεν έπεσα μόνος μου όταν πήγαινα να πάρω τη θέση μου στη σχάρα εκκίνησης, ούτε πολύ περισσότερο έπεσα εγώ πάνω στον Κο Καριπίδη, αλλά ο Κος Καριπίδης έπεσε πάνω μου σαν αποτέλεσμα της βιασύνης και της απροσεξίας του να θέλει να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε κινούμενες ή/και σταματημένες μοτοσυκλέτες που πήγαιναν να πάρουν τη θέση τους στο grid για την εκκίνηση του αγώνα.

Για του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτω το link στο youtube

http://www.youtube.com/watch?v=7JfAsqneoA8 που έχω ανεβάσει για του λόγου το αληθές το οποίο είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο από θεατές του αγώνα οι οποίοι ήρθαν και με βρήκαν μετά το συμβάν για να μου το δώσουν και να μου πούν οτι ήταν ολοφάνερο οτι ο Κος Καριπίδης έπεσε πάνω μου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας ενημερώσω επίσης οτι διαθέτω και 2ο βίντεο του συμβάντος με καλύτερη ευκρίνεια, μεγαλύτερη διάρκεια (1':30"), αλλά και μεγαλύτερο όγκο (120Mb) για περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος εάν το επιθυμείτε.

Με το παρόν email θα ήθελα να ενημερώσω τόσο εσάς, όσο και τους αναγνώστες του blog σας για την αληθινή έκβαση των γεγονότων, ελπίζoντας παράλληλα σε δημοσίευση τόσο του παρόντος email, όσο και του επίμαχου βίντεο προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Για οποιαδήποτε απορία σας είμαι πάντα στη διάθεση σας.

Με τιμή

Δ. Φωτόπουλος

 

Επόμενο άρθρο »

Τα παιδία… κάνουν καρτ

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: «Θέλω να είμαι 5ος στο Πρωτάθλημα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα