• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευτυχισμένος ο Stoner
Aπό τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο του
Νέα 17/10/2011 - 17:24

O Casey Stoner δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερη εξέλιξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος, το οποίο κέρδισε εμπρός στους συμπατριώτες του και την ημέρα των 26ων γενεθλίων του.

Ο Stoner μετακόμισε στην Βρετανία αμέσως μετά τα 14α γενέθλιά του για να ακολουθήσει το όνειρό του να οδηγήσει στην μεγάλη κατηγορία. H οικογένειά του εκποίησε το σπίτι τους στην Αυστραλία για να γίνει αυτό πραγματικότητα, τότε. Αμέσως μετά τον πρώτο του αγώνα προσέλκυσε το ενδιαφέρον χορηγών και κέρδισε εκεί το Πρωτάθλημα Aprilia 125cc το 2000.

Την χρονιά εκείνη έλαβε μέρος σε δύο αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος των 125cc όπου και τράβηξε την προσοχή του Alberto Puig, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την αφοσίωση και τις ικανότητες του Stoner και τον προσκάλεσε να συμμετέχει στην ομάδα Telefonica Movistar για την επόμενη χρονιά.

 

Έτσι το 2001 ο Stoner συμμετείχε τόσο στο Ισπανικό όσο και στο Βρετανικό Πρωτάθλημα 125cc και κατετάγη δεύτερος και στα δύο Πρωταθλήματα, παρότι έχασε κάποιους αγώνες. Επίσης εκείνη τη χρονιά έλαβε μέρος ως έκτακτος οδηγός στα 125cc του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην Βρετανία και την Αυστραλία, όπου τερμάτισε 18ος και 12ος αντίστοιχα. Έτσι η ομάδα Safilo Oxydo LCR του πρόσφερε μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc για το 2002.

 

Στο θεσμό, ο 16χρονος Stoner έδειξε τις ικανότητές του και τερμάτισε 5ος στο Brno ενώ ήταν 6ος σε άλλους αγώνες.

Το 2003 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc όπου κέρδισε στην Βαλένθια ενώ ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο εκείνη τη χρονιά.

Το 2004 πήγε στην ΚΤΜ όπου βοήθησε στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας των 125cc και την έκανε να πρωταγωνιστεί. Ανέβηκε στο βάθρο έξι φορές και πήρε την πρώτη νίκη για την ΚΤΜ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  

Το 2005 επέστρεψε στην ομάδα του Lucio Cecchinello για να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα των 250cc της Aprilia. Πάλεψε με τον Dani Pedrosa για τον Τίτλο και ανέβηκε στο βάθρο δέκα φορές. Μάλιστα κέρδισε στην Πορτογαλία, την Σαγκάη, το Κατάρ, την Σεπάνγκ και την Κωνσταντινούπολη. 

 

Το 2006 ο 20χρονος πλέον Stoner κατάφερε τον σκοπό του και συμμετείχε στο MotoGP. Πήρε την pole position στο Κατάρ, μόλις στον δεύτερο αγώνα του στην μεγάλη κατηγορία, και πάλεψε για την νίκη ως το τέλος στο Τουρκικό GP όπου τερμάτισε δεύτερος, ελάχιστα πίσω από τον Marco Melandri. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς έκανε πολλά λάθη όμως κατετάγη 8ος στην πρώτη χρονιά του στα MotoGP.

 

To 2007 πηγαίνει στην Ducati όπου κερδίζει την παρθενική του νίκη στην μεγάλη κατηγορία στον πρώτο αγώνα της χρονιάς (Κατάρ). Στην Ιαπωνία κερδίζει και τον Παγκόσμιο Τίτλο καθώς είχε 10 νίκες εκείνη τη χρονιά και γίνεται ο δεύτερος πιο νέος οδηγός που κερδίζει το Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Stoner, από το 2006 που συμμετέχει στην MotoGP έχει κερδίσει σε 32 Grand Prix και είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός από τότε έως σήμερα. Είναι στην 5η θέση της λίστας των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στα MotoGP, πίσω από τους Rossi (79), Agostini (68), Doohan (54) και Hailwood (37).

 

O φετινός Παγκόσμιος Πρωτάθλητής δήλωσε έπειτα από την επιτυχία του:

«Ήταν μια απίστευτη ημέρα για εμένα, την περίμενα για κάποιο διάστημα και ξέραμε ότι είχαμε την ευκαιρία να το πράξουμε στην Αυστραλία. Ο τραυματισμός του Lorenzo στο ζέσταμα ήταν ένα κακό γεγονός που δεν ήθελα να συμβεί και να κερδίσω με αυτό τον τρόπο. Τον σέβομαι πολύ και του εύχομαι να επανέλθει σύντομα.

Το διακύβευμα του αγώνα ήταν το Πρωτάθλημα γι’ αυτό και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κερδίσουμε. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου και τους χορηγούς μου, ιδίως την Repsol, και όσους δούλεψαν για να το επιτύχουμε. Τώρα απομένουν δύο αγώνες τους οποίους θέλω να ευχαριστηθώ μιας και είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!»

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Μπορεί ο Rossi να ζητήσει μια Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Eυχαριστημένος ο Edwards

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA