• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη Casey Stoner
Συνομιλία με τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Νέα 16/10/2011 - 23:20

Ο Casey Stoner έχει την τιμητική του καθώς κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο. Ο Αυστραλός αναβάτης έδωσε συνέντευξη στην οποία μίλησε για την εξέλιξη αυτή. Ας δούμε τι είπε:

 

- Casey, συγχαρητήρια. Πώς αισθάνεσαι που είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2011;

«Πολύ καλά! Είναι κάτι που περίμενα τους τελευταίους αγώνες, ξέραμε ότι είχαμε την δυνατότητα αλλά η πιθανότητα ήταν μικρή. Ο Lorenzo ήταν συνεχώς δυνατός όλη την χρονιά και τελικά έπεσε το πρωί, πριν τον αγώνα. Δεν ήταν ωραίος τρόπος να τελειώσει έτσι, με έναν τραυματισμό. Τα καταφέραμε με νίκη, στην πατρίδα μου, την ημέρα ων γενεθλίων μου. Είναι κάτι εξαιρετικό.»  

 

-Πόσο ξεχωριστό είναι που το πέτυχες στην πατρίδα σου;

«Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορούν να το επιτύχουν πολλοί οδηγοί, στο Grand Prix της πατρίδας τους, και ιδίως την ημέρα των γενεθλίων τους. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και θα υπάρχει στη σκέψη μας τα επόμενα χρόνια.»  

 

-Είναι ο δεύτερος Παγκόσμιος Τίτλος που κερδίζεις και περίμενες τέσσερα χρόνια γι’ αυτόν. Υπάρχει σύγκριση με αυτόν του 2007;

«Αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Το 2007 ο κόσμος προσπάθησε να με υποτιμήσει κάπως και να μας πάρουν την σημαντικότητα της επιτυχίας, από εμένα και την ομάδα. Από τότε, και ιδίως φέτος, κατάλαβαν ότι έχουμε την ικανότητα και ως τώρα, πετύχαμε 11 pole positions και εννέα νίκες. Ήταν μια ονειρεμένη χρονιά και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και την Repsol Honda για την ευκαιρία που μου έδωσε.»  

 

-Υπήρχε κάποια στιγμή μες την χρονιά που ήταν καθοριστική για το Πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι πολλοί ψάχνουν για οριακές στιγμές. Όμως πιστεύω ότι το οριακό σημείο είναι όταν τελειώσει το Πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε κάποια οριακή στιγμή για μένα φέτος οπότε πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να προσπαθούμε να παίρνουμε νίκες και βαθμούς. Οι βαθμοί που πήραμε ως τώρα από την αρχή της χρονιάς είναι κάτι που μας χαροποιεί, ήμασταν επικεφαλής και δημιουργήσαμε μια διαφορά.» 

 

-Ποια ήταν η πιο γλυκιά νίκη σου φέτος;

«Θα έλεγα αυτή στην Laguna Seca. Ο πρώτος αγώνας στο Κατάρ ήταν αφάνταστος καθώς ήταν ο πρώτος μου με την νέα μοτοσυκλέτα. Όμως ο κόσμος θεωρεί ότι είμαι σπεσιαλίστας στο Κατάρ, οπότε η νίκη στην Laguna Seca ήταν η πιο γλυκιά. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί εκεί. Είχαμε υπομονή, προσπαθήσαμε να μάθουμε κάποια μυστικά της πίστας και οδηγήσαμε την μοτοσυκλέτα με διαφορετικό τρόπο. Έτσι βρήκαμε τη ταχύτητα που απαιτούνταν και καταφέραμε να κερδίσουμε.»

 

-Πες μας για τον αγώνα στην Αυστραλία. Δημιούργησες μια καλή διαφορά και τότε ο καιρός άρχισε να αλλάζει. Τι σκεφτόσουν όταν άρχισε να βρέχει;

«Μετά την εκκίνηση όλα πήγαιναν καλά. Νομίζω ότι θα είχαμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό εάν ήταν στον αγώνα ο Lorenzo, ο οποίος οδηγούσε καλά όλο το Σαββατοκύριακο. Αν ήταν στον αγώνα θα έπρεπε να πιέσω περισσότερο στην αρχή. Δημιουργήσαμε μία καλή διαφορά την οποία καταφέρναμε να την ελέγχουμε χωρίς να ρισκάρουμε. Όταν άρχισε να βρέχει την πρώτη φορά προσπαθούσα να την διατηρήσω ενώ την δεύτερη φορά ήταν πιο έντονη και έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός. Πάντως η πίστα στέγνωσε αλλά δεν ήξερα πόσο να πιέσω και το έκανα μόνο όσο χρειαζόταν για να κερδίσω.»

 

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την επόμενη χρονιά;

«Δεν έχω συγκεκριμένες προσδοκίες. Δεν βλέπω την χρονιά συνολικά αλλά κάθε αγώνα χωριστά. Αν βλέπεις το τέλος της σεζόν και είσαι ακόμα στην αρχή της και δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα χωριστά και να συγκεντρώνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Στην αρχή της χρονιάς χάσαμε πολλούς βαθμούς και έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο για να τους ανακτήσουμε. Πάντως κάναμε καλή δουλειά και καταφέραμε να παραμείνουμε επικεφαλής της βαθμολογίας.»

 

-Φαίνεσαι πολύ ήρεμος και συγκεντρωμένος από την αρχή της χρονιάς, όμως δεν υπήρξαν στιγμές που ένοιωσες πίεση;

«Όχι ιδιαίτερα, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως μόνο στην Jerez να είχα λίγο πίεση επειδή δεν πήρα βαθμούς και έπρεπε να πιέσω περισσότερο στην Πορτογαλία. Δεν αισθανόμουν καλά εκεί και πόναγα στην πλάτη μου και τερμάτισα τρίτος. Γνωρίζοντας πόσο σταθερός είναι ο Pedrosa και ο Lorenzo ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε βαθμούς από αυτούς. Τα καταφέραμε και αυτό ήταν καλό για εμάς.»  

 

-Μεγάλωσες ως ένας οπαδός του Mick Doohan. Πώς αισθάνεσαι που κερδίζεις με τα ίδια χρώματα;

«Ήταν ένα μεγάλο όνειρό μου να είμαι στην Repsol Honda και να ακολουθώ τα βήματα του Mick. Στον πρώτο χρόνο του στην ομάδα κέρδισε το Πρωτάθλημα και το ίδιο έκανα κι εγώ. Καταφέραμε να κερδίσουμε το 100ο Grand Prix για την Repsol Honda και ήταν ένας υπέροχος χρόνος για εμάς που είχαμε πολλές επετείους. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι αλλά πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά.»

 

-Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην κατάκτηση ενός Παγκόσμιου Τίτλου. Μπορείς να πεις κάποιους από αυτούς;

«Δεν πρέπει να σκέφτεσαι πολύ μπροστά και δεν πρέπει να γλιστράς πολύ στην πίστα. Πρέπει να επικεντρώνεσαι στους στόχους σου αλλά να μην κάνεις βιαστικά βήματα. Τα καταφέραμε επειδή κάναμε μικρά βήματα κάθε φορά.»  

 

-Κέρδισες τον Παγκόσμιο Τίτλο την ημέρα των γενεθλίων σου. Πώς θα το γιορτάσεις απόψε;

«Όπως κάθε φορά από το 2001, όταν η επέτειος τυχαίνει περίπου αυτή την περίοδο. Όμως απόψε θα είναι κάτι πιο ιδιαίτερο επειδή πήραμε τον Τίτλο! Σίγουρα θα το διασκεδάσω πολύ.»

Επόμενο άρθρο »

O Aoyama στο WSBK το 2012 (upd)

« Προηγούμενο άρθρο

P.I. Φωτογραφικό ΙΙI

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA