• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Carlos Checa: "είμαι δυνατός πνευματικά"
O νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike είναι εδώ!
Νέα 04/10/2011 - 03:43

O Carlos Checa έκανε μια εκπληκτική πορεία φέτος στο WSBK και κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο με σχετική άνεση, θα λέγαμε. 

Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati συμμετέχει στο συγκεκριμένο θεσμό από το 2008. Συνολικά, ο Checa στους 106 αγώνες που έχει συμμετάσχει ως τώρα στο WSBK έχει 19 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 39 φορές και έχει 8 pole positions.

 

Ο 39χρονος από την Βαρκελώνη, διανύει μια πολύ αποδοτική αγωνιστική περίοδο η οποία, εκτός από την μοτοσυκλέτα, οφείλεται και στην καλή ψυχολογική και πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Είμαι πιο δυνατός απ’ ό,τι στο παρελθόν, καλύτερα προετοιμασμένος σε ό,τι αφορά την τεχνική, αλλά το μυστικό όπλο μου είναι πως είμαι δυνατός πνευματικά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν χρειάζεται να οδηγούμε πάντα γρήγορα. Πρέπει να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Έπειτα από το συμβάν στο 1998 δούλεψα πολύ με την αγωνιστική ψυχολογία και είχε αποτέλεσμα».

Για την επόμενη χρονιά δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να συνεχίσω με αυτή την ομάδα της Ducati. Ακόμα δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο αλλά ελπίζω να το κάνω σύντομα. Ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχω με το Νο 1 στην μοτοσυκλέτα. Η ομάδα το θέλει αλλά εγώ προτιμώ το Νο 7. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν γραφιστικό (αισθητικό) συμβιβασμό», κατέληξε.

 

Ο Carlos Checa δεν έχει μόνο την πορεία στο WSBK αλλά και στο MotoGP. Σε αυτό ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία το 1993, στα 125cc, στον αγώνα της Ευρώπης και λίγο αργότερα μεταπήδησε στα 250cc. Στην μεγάλη κατηγορία έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Βρετανικό GP το 1995 και η πρώτη του νίκη στα 500cc ήρθε το 1996 στην Καταλονία.

Συνολικά, και στις τρεις κατηγορίες, ο Checa έχει λάβει μέρος σε 222 αγώνες, έχει κερδίσει 2 φορές, έχει σημειώσει 3 pole positions και έχει ανέβει 24 φορές στο βάθρο.

 

Επόμενο άρθρο »

Simoncelli: H RC213V σουζάρει και με 6η!

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: “O Rossi έχει λίγο φόβο με αυτήν την μοτοσυκλέτα”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA