• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Norton ξανά στο προσκήνιο!
Με κρατική βοήθεια!!
Νέα Αγοράς 03/08/2011 - 18:14

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, σε χώρες κανονικές (εκτός της Ελλάδας, εννοείται), οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους να υποστηρίξουν την βιομηχανική παραγωγή και να προσφέρουν θέσεις εργασίας, αντί να βάζουν νέους φόρους και να κάνουν παραπάνω απολύσεις. 

Έτσι στην Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκε ότι η Norton Motorcycles λαμβάνει κυβερνητική βοήθεια, με την μορφή κρατικής εγγύησης σε δάνειο που ζήτησε η εταιρία, ώστε να προωθήσει περισσότερο τις εξαγωγές της.

Η κυβέρνηση και οι άνθρωποι της Norton, γνωρίζουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο να ξαναβάλουν στην αγορά των μεγάλων μοτοσυκλετών την παραδοσιακή μάρκα, ούτε να κάνουν τρελές πωλήσεις, σε μια αγορά μεγάλων μοτοσυκλετών που συνεχώς συρρικνώνεται στην Ευρώπη. Για παράδειγμα στην Ιταλία οι πωλήσεις τον Ιούλιο που μας πέρασε είχαν πτώση 23% σε σχέση με πέρυσι!

Όμως η Norton θα αυξήσει την παραγωγή της στις 1,000 μοτοσυκλέτες τον χρόνο και θα στοχεύσει στο μερίδιο εκείνο της αγοράς που συνεχίζει να στρέφεται στις λεγόμενες «premium brands».

 

Με την συμφωνία που έγινε η Norton λαμβάνει περίπου €715,000 από την τράπεζα Santander (χορηγός της Ferrari στην F1), ώστε να αυξήσει την παραγωγή της. Παράλληλα θα αυξήσει τον αριθμό των μόνιμων εργατών στους 60 το 2012.

Ο επικεφαλής της Norton Motorcycles, ο Stuart Garner, δήλωσε:

«Ελπίζουμε να δούμε λίγα περισσότερα μοντέλα της Norton Commando να παράγονται, μεγαλώνοντας την εταιρία, παρά το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται αυτήν την στιγμή η βιομηχανία μοτοσυκλέτας».

 

Μιλώντας για την Norton Commando 961 SE, που βλέπουμε στις φωτογραφίες, να πούμε ότι παρά το ρετρό στυλ της, έχει υψηλής ποιότητας πράγματα πάνω της. Το μπροστινό της Ohlins είναι φοβερό, οι ζάντες είναι carbon fibre και τα φρένα είναι μια καλή σειρά της Brembo. Ο παράλληλος V-Twin κινητήρας αποδίδει καλά, όπως λένε τα πρώτα τεστ και γενικά οι πρώτες εντυπώσεις έιναι ότι οι Βρετανοί έχουν κάνει μια καλή δουλειά.

 

Επόμενο άρθρο »

H Ηonda CBR1000RR του 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Arrow titanium & carbon για Tiger 800

Χορηγοί