• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Melandri και πάλι άστεγος!
Θα πρέπει να βρει 5η μοτοσυκλέτα για 5η συνεχόμενη χρονιά!
Νέα 02/08/2011 - 01:28

O Marco Melandri, ένας από τους πιο συμπαθητικούς οδηγούς και με πολλούς φίλους και θαυμαστές θα γίνει 29 στις 7 Αυγούστου. Όμως δεν θα γιορτάσει ευχάριστα τα γενέθλιά του, για άλλη μια φορά! 

 

Λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει:

«Ναι, την επόμενη χρονιά θα είμαι πάλι στο WSBK. Αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξα τέσσερις ομάδες και τέσσερις μοτοσυκλέτες, χαίρομαι που πλέον είμαι σε μια ομάδα που μπορώ να δημιουργήσω κάτι το οποίο θα έχει διάρκεια, από το να ξαναρχίζω από την αρχή κάθε φορά». Δυστυχώς η χθεσινή ανακοίνωση της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha τον αφήνει να ξαναρχίσει από την αρχή, να μην μπορέσει να δημιουργήσει κάτι με διάρκεια και για 5η συνεχόμενη χρονιά θα πρέπει να αναζητήσει νέα ομάδα και νέα μοτοσυκλέτα!

 

Ο Marco γεννήθηκε στην Ravenna και τον Αύγουστο του 1997 (ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρώτη νίκη του τότε φίλου του Valentino Rossi) έτρεξε για πρώτη φορά στην Τσεχία στα 125cc, ακριβώς λίγες μέρες μετά τα 15α γενέθλιά του. Την επόμενη χρονιά στο Assen κέρδισε για πρώτη φορά και το 2000 ανέβηκε στα 250cc, όπου το 2001 πήρε την πρώτη του νίκη και το 2002 στέφτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, με συνολικά 10 νίκες στα δύο αυτά χρόνια.

Το 2003 ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP και χρειάστηκε να περιμένει δύο χρόνια μέχρι την Τουρκία του 2005 για να πάρει την πρώτη του νίκη. Το 2006 ήταν η καλή του χρονιά, με 3 νίκες και τελικά την 4η θέση στο Πρωτάθλημα.

 

Ας δούμε τα τελευταία χρόνια του στην εποχή των 800cc:

2007 Gresini Honda

2008 Ducati

2009 Hayate

2010 Gresini Honda

Μέχρι τελικά φέτος να «κατέβει» στα Superbike με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και να πρωταγωνιστήσει αμέσως με την R1.

 

Συνολικά σε 207 Αγώνες στα Grand Prix πήρε 22 νίκες, 9 pole position, σημείωσε 16 φορές τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα και ανέβηκε στο βάθρο 62 φορές.

Στα WSBK σε 18 Αγώνες, ήδη στην πρώτη του χρονιά πήρε 3 νίκες, πήρε 1 pole position, σημείωσε 3 φορές τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα και ανέβηκε στο βάθρο 11 φορές.

Μιλάμε λοιπόν για έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου και μάλιστα με Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο βιογραφικό του. Ο μάνατζέρ του Alberto Vergani και μαζί χορηγός του, αφού είναι ο ιδιοκτήτης της Nolan, σίγουρα δεν είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή και σίγουρα θα πιέσει την Yamaha να δώσει το καλύτερο δυνατό στον οδηγό του, ώστε να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, αν και βρίσκεται 71 βαθμούς πίσω από τον Checa, με 8 Αγώνες να απομένουν.

Αλλά με τους Toni Elias, Colin Edwards, Hiroshi Aoyama να φαίνεται ότι θα είναι εκτός MotoGP την επόμενη χρονιά και με δεδομένο ότι 6 ομάδες της νέας κατηγορίας Moto1 ψάχνουν οδηγό για την κορυφαία κατηγορία του MotoGP, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τον μαχητή Marco Melandri και πάλι στους γνώριμους χώρους του.

 

Επόμενο άρθρο »

To πρόβλημα του Valentino θα είναι οι κινητήρες

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Βόμβα! Η Yamaha εκτός Superbike το 2012!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA